Fotbal international

Live Blog La Liga, etapa a 32-a. Atletico Madrid, o nouă deziluzie. A pierdut și la Bilbao

25.04.2021 | 22:40
Live Blog La Liga etapa a 32a Atletico Madrid o noua deziluzie A pierdut si la Bilbao
ADVERTISEMENT

Etapa a 32-a din La Liga se desfăşoară în acest weekend, începând de sâmbătă, 24 aprilie, şi având capăt de linie luni, 26 aprilie. Toate cele trei concurente la coroana de campioană a Spaniei vor avea meciuri foarte interesante, dar şi cu grad ridicat de dificultate, doar Real Madrid urmând a evolua pe teren propriu.

Programul etapei a 32-a din La Liga

Luni, 26 aprilie

  • ora 22:00 Eibar – Real Sociedad

Duminică, 25 aprilie

  • Athletic Bilbao – Atletico Madrid 2-1 (Berenguer 8, Martinez 87 / Savic 77)

  • Sevilla – Granada 2-1 (Rakitic 16 pen., Ocampos 53 / Soldado 90 pen.)

Fază incredibilă petrecută la Sevilla – Granada. Arbitrul Ricardo de Burgos Bengoetxea a indicat patru minute suplimentare pentru repriza secundă, însă a fluierat finalul jocului după doar trei minute. Jucătorii Granadei au protestat, iar jocul s-a reluat după aproximativ șapte minute de așteptare. Arbitrul a fost nevoit să îi cheme pe jucători înapoi pe teren, unii dintre ei fiind deja dezechipați.

ADVERTISEMENT

  • Celta Vigo – Osasuna 2-1 (Aspas 42, Murillo 65 / R. Torres 77)
  • Villarreal – Barcelona 1-2 (Chukwueze 27 / Griezmann 28, 35) – VEZI VIDEO

Min. 16: Barcelona ratează o ocazie uluitoare prin Frenkie de Jong, care nu reușește să trimită în poartă de pe linie un balon respins de Asenjo.

ADVERTISEMENT

Min. 35: Griezmann a marcat al doilea gol al barcelonei după o gafă monumentală a apărării lui Villarreal.

  • Huesca – Getafe 0-2 (Unal 21, 52)

Sâmbătă, 24 aprilie

  • Real Madrid – Betis Sevilla 0-0

  • Elche – Levante 1-0 (Boye 32)
  • Valladolid – Cadiz 1-1 (Plano 14 / Cala 64)
  • Valencia – Alaves 1-1 (Gaya 89 / Lejeune 85)
ADVERTISEMENT

Atacantul de 18 ani, Ansu Fati va semna un nou acord cu Barcelona

UPDATE 25 aprilie, ora 13:10 / Barcelona a început demersurile pentru prelungirea contractului lui Ansu Fati. Actualul angajament al atacantului de doar 18 ani expiră în vara anului viitor, dar oficialii de pe Camp Nou sunt deciși să facă orice efort pentru a-l convinge să continue la gruparea blaugrana.

Deși accidentat încă din luna noiembrie a anului trecut, Fati face parte din planurile de viitor ale Barcelonei, iar noua înțelegere ar urma să se întindă până în 2026, evident cu o mărire considerabilă a salariului, notează Mundo Deportivo.

ADVERTISEMENT

Cooptat în lotul primei echipe în sezonul 2019/2020, Ansu Fati a avut evoluții excelente până la meciul cu Betis Sevilla, din noiembrie anul trecut. Atunci atacantul a suferit o ruptură de menisc și este în continuare nerefăcut. Mai mult, sursa citată notează că fotbalistul va fi supus în curând unei noi intervenții chirurgicale.


Barcelona cere 60 de milioane de euro în schimbul lui Ousmane Dembele

UPDATE 24 aprilie, ora 13:18 / Barcelona vrea să-l vândă pe Ousmane Dembele în această vară și cere în schimbul său o sumă cuprinsă între 50 și 60 de milioane de euro, scriu jurnaliștii de la cotidianul Sport.es. Decizia clubului catalan a fost luată ca urmare a faptului că atacantul francez refuză să-și prelungească înțelegerea care expiră în 2022, vorbindu-se tot mai mult că acesta s-ar fi înțeleles deja cu Juventus Torino, unde ar urma să ajungă anul viitor din postură de jucător liber de contract.

Ousmane Dembele a fost cumpărat de Barcelona cu 135 de milioane de euro în vara lui 2017 de la Borussia Dortmund. El a evoluat pentru catalani în 112 meciuri, în care a marcat 29 de goluri.


ȘTIRE INIȚIALĂ 24 APRILIE, ora 12:46

Atletico nu se simte confortabil la Bilbao

Atletico Madrid continuă să conducă lupta, având 73 de puncte. La două lungimi în spate se află Real Madrid. Barcelona este pe poziţia a treia, cu doar 68 de puncte, dar catalanii au meci mai puţin, pe care îl vor juca acasă cu Granada, joi, 29 aprilie. Deci nu se poate vorbi că ar fi pierdut teren.

În zona retrogradării, lucrurile sunt tot mai clare cu Eibar, care pare a fi pierdut definitiv contactul cu restul plutonului, în timp ce Elche, Huesca, Valladolid, Alaves şi Getafe se bat la baionetă pentru a evita poziţiile 18 şi 19, ocupate în prezenz de Elche şi Huesca. Huesca reuşise să iasă acum două etape de pe locurile periculoase, dar iat-o revenind acolo.

Liderul Atletico Madrid se pregăteşte de una dintre deplasările în care a avut de-a lungul timpului numeroase probleme, la Bilbao. Va juca pe San Mames cu Athletic, echipă care a pierdut într-o lună atât finala Cupei Spaniei din 2020 cât şi pe cea din acest sezon.

Atletico a reuşit să îl recupereze pe portughezul Joao Felix, însă utilizarea golgeterului uruguayan Luis Suarez rămâne sub semnul întrebării, mai degrabă spre nu decât spre da. În plus fundaşul Gimenez şi mijlocaşul Lemar apar şi ei pe lista celor accidentaţi pentru acest meci.

Toni Kroos, absenţă importantă pentru Real Madrid

Real Madrid are meci pe teren propriu în compania alb-verzilor de la Betis Sevilla, o formaţie ofensivă, în care starul este francezul Fekir. Betis se află pe locul 6, cu 49 de puncte, la egalitate cu Villarreal, pentru ultimul loc de Europa League. Vedeta Fekir nu va fi însă pe teren, deoarece a fost eliminat etapa trecută.

Real se află înaintea manşei tur a semifinalei cu Champions League. A fost recuperat fundaşul central Varane, însă s-a accidentat unul dintre motoarele liniei medine, germanul Toni Kroos. Cum nici uruguayanul Fede Valverde nu este apt, foarte probabil lângă Modric şi Casemiro va apărea Isco.

Dembele, accidentatul de serviciu pe Nou Camp

Barcelona pare a avea alt moral după ce a câştigat de o manieră categorică finala Cupei Spaniei, 4-0 cu Athletic Bilbao. Acum are o misiune dificilă pe terenul lui Villarreal, echipă care e mai mult cu gândul la partida de joia viitoare, tot pe El Madrigal, din semifinala tur a Europa League, cu Arsenal.

Evident, Villarreal ar avea nevoie şi de un rezultat bun cu Barca, pentru că se bate cu Betis Sevilla la ultimul loc de Europa League. Barca a mai adăugat două KO-uri pe lista indisponibililor, ambii din atac, francezul Dembele, un scenariu arhicunoscut pe Nou Camp de trei ani încoace şi danezul Martin Braithwaite

ADVERTISEMENT