Fotbal international

Live Blog La Liga etapa a 32-a. Barcelona îşi joacă ultima şansă la titlu, azi, cu Atletico Madrid! Getafe a învins Sociedad. Video

Live Blog La Liga etapa a 32a Barcelona isi joaca ultima sansa la titlu azi cu Atletico Madrid Getafe a invins Sociedad Video
ADVERTISEMENT

Etapa a 32-a din La Liga începe vineri, 26 iunie, și se încheie luni, 29 iunie, pentru a face loc de marți următoarei runde, în Spania campionatul desfășurându-se ca pe bandă rulantă.

Toți ochii sunt ațintiți asupra fantasticei lupte la titlu dintre cele două superputeri, Real Madrid și Barcelona, aflate la egalitate de puncte. Mai sunt puține etape până la linia de finiș și orice pas greșit poate fi fatal pentru oricare dintre cele două mari rivale.

ADVERTISEMENT

Și Barcelona și Real Madrid vor evolua în deplasare și, deși vor juca pe terenurile unor echipe aflate în a doua parte a clasamentului, nu vor fi deloc simple excursii aceste jocuri.

Programul etapei a 32-a din La Liga

Luni, 29 iunie

  • Getafe – Real Sociedad 2-1 (Mata 20 pen., 83 / Januzaj 58) VEZI VIDEO

Duminică, 28 iunie

  • Espanyol – Real Madrid 0-1 (Casemiro 45+1) – VEZI VIDEO

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo – Valverde, Casemiro, Kroos – Isco, Benzema, Hazard. Antrenor: Z. Zidane

ADVERTISEMENT

  • Levante – Betis Sevilla 4-2 (B. Mayoral 22, E. Bardhi 36, J. Morales 50, Rochina 59 / S. Canales 70, Juanmi 88) – VEZI VIDEO
  • Villarreal – Valencia 2-0 (P. Alcacer 14, G. Moreno 44) – VEZI VIDEO
  • Granada – Eibar 1-2 (R. Soldado 48 / De Blasis 16, Kike 69) – VEZI VIDEO

Sâmbătă, 27 iunie

  • Atletico Madrid – Alaves 2-1 (Niguez 59, D. Costa 71 / Joselu 90+1) – LIVE VIDEO

Atletico Madrid: Oblak – Trippier, Savic, Gimenez, Lodi – Correa, Koke, Partey, Saul – Joao Felix, Morata. Antrenor: Diego Simeone

ADVERTISEMENT

  • Osasuna – Leganes 2-1 (E. Gallego 9, 90+6 / J. Aviles 50) – VEZI VIDEO
  • Celta Vigo – Barcelona 2-2 (Smolov 50, Aspas 88 / L. Suarez 20, 67) – VEZI VIDEO

Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Umtiti, Pique, Alba – Puig, Rakitic, Vidal – Fati, Suarez, Messi


  • Athletic Bilbao – Mallorca 3-1 (R. Garcia 15, O. Sancet 24, A. Villallibre 90 / A. Budimir 69) – VEZI VIDEO
  • ora 20:30 Osasuna – Leganes 2-1 (Enric 9, 90+6 / Aviles 50)
  • ora 23:00 Atletico Madrid – Alaves 2-1 (Saul 59, Costa 73 pen. / Joselu 90+3 pen.)
ADVERTISEMENT

Vineri, 26 iunie

  • Sevilla – Valladolid 1-1 (Ocampos 83 / Kiko 25) – VEZI VIDEO

Clasament La Liga


UPDATE, 29 iunie, ora 18:32. Marţi, de la ora 22:00, Barcelona îşi joacă, probabil, ultima şansă la titlu, în derby-ul cu Atletico Madrid. Catalanii trebuie să câştige pentru a menţine aproape de Real Madrid, echipă care are două puncte avans. Dacă “extratereştrii” vor pierde, sunt mari şanse ca Real Madrid să se desprindă la 5 puncte cu cinci etape înainte de final.


UPDATE, 29 iunie, ora 15:46 / Karim Benzema a vorbit despre pasa magică de gol către Casemiro din meciul cu Espanyol: „Călcâiul? Acesta este fotbalul pentru mine.

A fost o decizie bună, dar mai important este golul ce a urmat. Știam că va veni Casemiro din spate”.


UPDATE, 29 iunie, ora 12:23 / Tensiuni uriașe la Barcelona. Leo Messi i-a întors spatele lui Quique Setien în momentul în care antrenorul voia să îi dea câteva indicații într-o pauză de hidratare.

VEZI VIDEO:

UPDATE, 29 iunie, ora 10:37 / Antrenorul Zinedine Zidane l-a lăudat pe Karim Benzema pentru assist-ul reușit la golul lui Casemiro în victoria lui Real Madrid, scor 1-0, pe terenul lui Espanyol.

”Cu toții știm că Benzema este un jucător impresionant. Demonstrează asta la fiecare meci. Se află aici de 11 ani și ne bucurăm de calitatea sa. A progresat în fiecare an și încă se află la o vârstă bună. Consider că se află în cea mai bună perioadă a carierei sale.

A fost o execuție de clasă. Este genul de fază pe care oamenii o așteaptă când se uită la fotbal. Casemiro se aștepta la o astfel de pasă, iar acesta mi se pare cel mai frumos lucru. A avut încredere în alegerea lui Benzema”, a declarat Zidane.


UPDATE, 28 iunie, ora 11:40 / Barcelona a remizat la Vigo, iar Real Madrid poate profita de pasul greşit de marea rivală. “Galacticii” se vor duela cu Espanyol, meci programat duminică, de la ora 23:00, iar o victorie i-ar duce pe primul loc, cu un avans de două puncte faţă de echipa antrenată de Quique Setien.


UPDATE, 27 iunie, ora 21:14 / Problemele continuă la Barcelona, iar catalanii au făcut un nou pas greșit după remiza din deplasarea cu Celta Vigo, 2-2.

Luis Suarez, autorul unei „duble” a avut o reacție nervoasă la adresa antrenorului Quique Setien: „”Sunt extrem de frustrat, acum suntem condamnați să batem în fiecare meci și să așteptăm ca Real să facă pași greșiți. 

Pierdem puncte importante în deplasare ceea ce nu se întâmpla în sezoanele trecute. Trebuie să-l întrebați pe antrenor de ce se întâmplă asta. El trebuie să analizeze. 

Eu sunt fericit că am ajutat echipa, dar trist și furios pentru că am cedat victoria”.


UPDATE, 27 iunie, ora 15:58 / Espanyol l-a demis pe antrenorul Abelardo Fernandez Artuna chiar înainte cu o zi de partida cu Real Madrid. Abelardo a sosit la Espanyol la sfârșitul anului trecut și a stat pe banca tehnică la 17 partide, trupa sa înregistrând 5 victorii, 5 remize și 7 înfrângeri.


UPDATE, 27 iunie, ora 13:52 / Barcelona şi Real Madrid se află în luptă directă pentru titlul de campioană a Spaniei, iar catalanii au parte de o deplasare dificilă în etapa a 32-a. Formaţia lui Quique Setien va juca la Vigo, unde nu a mai câştigat de pe 5 aprilie 2015, când Jeremy Mathieu înscria singurul gol al victoriei Barcelonei, scor 1-0. De atunci şi până în prezent, echipa blaugrana a pierdut trei meciuri şi a remizat de două ori pe terenul lui Celta Vigo.


UPDATE, 27 iunie, ora 11:05 / Arthur s-a transferat de la Barcelona la Juventus, însă Quique Setien a susţinut că oficialii clubului nu i-au cerut părerea în privinţa acestei mutări.

“Ceea ce se întâmplă este anormal. Arthur va merge cu noi la Vigo şi există posibilitatea ca el să joace. Sper că toate discuţiile din ultimele zile să nu-l afecteze. Clubul nu m-a informat că Arthur va pleca”, a declarat Quique Setien înainte de meciul Celta Vigo – Barcelona.


UPDATE, 26 iunie, ora 19:01 / Cotidianul italian Gazzetta dello Sport anunță că Inter Milano a ajuns la un acord cu Real Madrid pentru achiziționarea fundașului Achraf Hakimi.

Hakimi a avut evoluţii extrem de apreciate în acest sezon la Borussia Dortmund, iar în cele 44 de meciuri jucate în toate competiţiile pentru echipa lui Favre, fundaşul dreapta a marcat nouă goluri şi a oferit zece pase decisive.

Pentru cedarea lui Achraf Hakimi (21 de ani) la Inter Milano, ”galacticii” vor încasa 40 de milioane de euro.


Etapa a 32-a din La Liga e dominată clar de disputa Barcelona – Real Madrid

Catalanii vor merge la Vigo, acolo unde Celta începe a respira tot mai bine aerul tare din La Liga, după excelentele rezultate din ultimele runde (a pierdut acasă cu Villarreal în minutul 90+3 doar dintr-o mare eroare de arbitraj).

Real Madrid se deplasează chiar în orașul marelui dușman, la Barcelona, iar în față îi va sta ultima clasată, Espanyol, o echipă care a făcut de-a lungul timpului multe momente grele trupei din capitala Spaniei.

Sevilla – Valladolid, un meci al amatoarelor de remize

Etapa debutează vineri cu un meci aparent de solist, cum spun pariorii. Sevilla, care se menține pe loc de Champions League, primește vizita lui Valladolid, una dintre campioanele remizelor, 13 la număr, la fel ca Atletico Madrid. Și Sevilla a dat-o pe remize, în ultimele cinci etape făcând de patru ori egal.

Sâmbătă au loc patru partide. Athletic Bilbao joacă acasă cu Mallorca, bascii fiind mari favoriți în fața unei echipe care a pierdut de la meci la meci ritmul ridicat al primei divizii și pare a merge înapoi de unde a venit vara trecută, în Segunda.

Vigo, bestia nera pentru catalani în ultimii ani

La Vigo vine o Barcelonă care nu arată deloc bine, cu un joc obosit, lipsit și de fantezie și de rapiditate. Victoria cu Bilbao pe teren propriu a fost chinuită, motiv pentru care confruntarea cu Celta, care vine după trei puncte uriașe luate la San Sebastian, nu va fi ușoară. La oaspeți revine în echipă suspendatul Busquets, dar de Jong și Dembele rămân până la final de sezon absenți.

Va fi greu pentru catalani și prin prisma celor petrecute la Vigo în ultimele patru sezoane. Celta are trei victorii și un egal și de două ori a reușit să administreze Barcei nu mai puțin de patru goluri! Ultimul succes pentru Messi și compania la Vigo datează din 5 aprilie 2015, scor 1-0.

Real a pierdut doar o dată în ultimii ani cu Espanyol la Barcelona

Tot sâmbătă, Atletico Madrid are toate șansele să mai bifeze trei puncte acasă în fața unui Alaves în clară scădere de turație. Echipa lui Diego Simeone are toate șansele să termine sezonul pe locul 3.

Duminică e loc de un derby regional între Villarreal și Valencia, un derby pentru Europa League, dar toată lumea va fi atentă la epilogul etapei, de la ora 23:00, la Barcelona, unde Espanyol trebuie să își vadă propriul interes, salvarea, dar indirect și pe cel al vecinilor, pentru că trebuie să oprească pe Real Madrid.

Spre deosebire de Celta Vigo – Barcelona, unde tradiția ultimilor ani e semn de îngrjorare pentru oaspeți, la Espanyol – Real avem în mare măsură victorii, unele categorice, a fost chiar și un 6-0 acum cinci ani, pentru madrileni. Însă în 2018, „papagalii” au reușit surpriza, succes cu 1-0.

ADVERTISEMENT