Sport

Live Blog Liga 2 play-off etapa a 9-a. Rapid, învinsă de FC U Craiova. Ambele echipe sunt promovate

17.05.2021 | 22:27
Live Blog Liga 2 playoff etapa a 9a Rapid invinsa de FC U Craiova Ambele echipe sunt promovate
ADVERTISEMENT

Etapa a 9-a din play-off-ul de promovare din Liga 2, penultima rundă din acest sezon, are loc în întregime luni, 17 mai. FC U Craiova și Rapid sunt nou-promovatele, Mioveni și-a asigurat locul de baraj. 

Programul etapei a 9-a din play-off Liga 2

Luni, 17 mai

Dunărea Călăraşi – Csikszereda 0-2 (Șandru 51 aut., Rotar 61) – VEZI VIDEO

ASU Poli Timişoara – CS Mioveni 2-2 (Ivanovici 16, Ignea 55 / Vereș 26, Garutti 76) – VEZI VIDEO

ADVERTISEMENT

Rapid – FCU Craiova 1948 1-3 (Ad. Bălan 62 pen. / Cl. Bălan 20, 45, 68) – VEZI VIDEO

– Înaintea meciului, Rapid București a aflat că a promovat în Casa Pariurilor Liga 1, profitând de faptul că Mioveni nu a câștigat la Timișoara. Fiesta a început în vestiarul Rapidului înaintea meciului, Mihai Iosif și jucătorii sărbătorind promovarea.

l2


Rapid a promovat în Liga 1 după 6 ani

UPDATE, 17 mai, ora 20:22 / Rapid a promovat după o pauză de 6 ani în Liga 1, beneficiind de rezultatul de egalitate dintre ASU Poli Timișoara și CS Mioveni.

ADVERTISEMENT

Giuleștenii au 49 de puncte înaintea meciului cu FC U Craiova, în timp ce CS Mioveni, care mai are o singură partidă de jucat are 45.


Rapid joacă acasă cu promovata FC U Craiova 1948 şi poate promova şi ea

Este extrem de probabil ca încă din această etapă a 9-a să ştim şi cine va însoţi pe Craiova în prima divizie. Şi asta deoarece Rapid, care se află pe locul 2, are un avans de cinci puncte peste Mioveni, iar în cazul în care va reuşi să obţină trei puncte va fi matematic promovată.

ADVERTISEMENT

Echipa lui Mihai Iosif poate fi promovată la ora meciului cu FCU Craiova, dacă Mioveniul va remiza sau va pierde cu ASU Poli Timişoara.

Giuleştenii vor juca acasă, în epilogul rundei, la lumina reflectoarelor, în compania noii echipe de primă ligă, FCU Craiova 1948. Cum oltenii sunt deja cu sacii în căruţă e greu de crezut că ar veni la Bucureşti să bată pe Rapid.

ADVERTISEMENT

Cum ar putea rata giuleştenii promovarea

Într-un singur caz, scenariul de-a dreptul horror, ar putea avea probleme echipa pregătită de Mihai Iosif. Acela ar fi ca giuleştenii să piardă sau să facă egal cu Craiova, iar CS Mioveni să bată pe Bega, situaţie care ar face înaintea ultimei etape ca avansul lui Rapid să rămână de numai două sau trei puncte.

În ultima etapă este programat meciul direct Mioveni – Rapid şi la egalitate de puncte ar conta rezultatele directe. Partida tur s-a terminat la egalitate, scor 1-1.

Sezonul trecut, Rapid a ratat promovarea în ultimele etape din play-off-ul Ligii 2. Cu o victorie, trei remize şi o înfrângere, giuleştenii s-au clasat atunci pe ultimul loc.

Cine prinde locurile de baraj

Şi pentru locurile de baraj situaţia ar părea destul de clară. În sensul că Mioveni şi Dunărea Călăraşi au puncte avans faţă de ASU Poli Timişoara şi Csikszereda.

Timişorenii trebuie obligatoriu să bată Mioveniul pe teren propriu şi să spere că harghitenii pot încurca Dunărea la Călăraşi şi în ultima etapă fie Mioveni, acasă cu Rapid, fie Dunărea, la Craiova, să mănânce bătaie.

Greu, foarte greu de crezut şi acest scenariu, ceea ce face tot mai mult să tragem concluzia că vom vedea Rapid la braţ cu Craiova în prima divizie şi pe Mioveni, ca anul trecut şi Dunărea Călăraşi dând baraje cu locurile 13 şi 14 din Liga 1.

Meciuril pentru barajul din Liga 1 se vor disputa în dublă manşă şi sunt programate pentru 29 mai şi 2 iunie. Ultima etapă din Liga 2 se va juca pe 22 mai.

ADVERTISEMENT