Premier League

Live Blog Premier League etapa a 32-a. Guardiola se amuză după City – Liverpool 4-0: „Cred că au băut multă bere!”

Live Blog Premier League etapa a 32a Guardiola se amuza dupa City  Liverpool 40 Cred ca au baut multa bere
ADVERTISEMENT

Manchester City s-a distrat cu Liverpool, deja campioană a Angliei, iar “cetăţenii” le-au dat o lecţie dură rivalilor. Elevii lui Jurgen Klopp nu s-au regăsit în derby-ul etapei a 32-a şi au fost învinşi cu 0-4, însă scorul putea să fie mai mare dacă Mahrez nu avea un gol anulat.

Tottenham nu mai seamănă deloc cu echipa care ajungea în finala Ligii Campionilor din sezonul trecut. Trupa lui Jose Mourinho a fost pusă la respect de Sheffield United, echipă care vânează un gol în Europa League. Harry Kane a fost ghinionistul serii în Premier League.

ADVERTISEMENT

Harry Kane a trimis mingea în poarta lui Sheffield de trei ori, dar de fiecare dată nu s-a pus golul. Prima dată a fost henţ la Lucas Moura, iar VAR-ul a anulat reuşita, apoi în repriza secundă, în 5 minute, între 75 şi 80, reuşitele au fost anulate pentru ofside şi fault în atac, fără intervenţia VAR-ului. În cele din urmă, a marcat regulamentar în minutul 90.

Programul etapei a 32-a din Premier League

Joi, 2 iulie

  • Sheffield United – Tottenham 3-1 (Berge 31, Mousset 69, McBurnie 84 / Kane 90) VEZI VIDEO

  • Manchester City – Liverpool 4-0 (De Bruyne 25 pen., Sterling 35, Foden 45, Oxlade-Chamberlain 66 autogol) VEZI VIDEO
  • Manchester City: Ederson – Walker, Garcia, Laporte, Mendy – Rodri, Gundogan – Foden, De Bruyne, Sterling – Gabriel Jesus. Antrenor: Pep Guardiola
  • Liverpool: Alisson – Alexander-Arnold, Gomez, van Dijk, Robertson – Henderson, Fabinho, Wijnaldum – Salah, Firmino, Mane. Antrenor: Jurgen Klopp
ADVERTISEMENT

Miercuri, 1 iulie

  • Arsenal – Norwich 4-0 (Aubameyang 33, 67, Xhaka 38, Soares 81) – VEZI VIDEO
  • Bournemouth – Newcastle 1-4 (Gosling 90+4 / Gayle 4, Longstaff 30, Almiron 56, Lazaro 76) – VEZI VIDEO
  • Everton – Leicester 2-1 (Richarlison 10, Sigurdsson 16 / Iheanacho 51) – VEZI VIDEO
  • West Ham – Chelsea 3-2 (Soucek 45+2, Antonio 52, Yarmolenko 90 / Willian 42, 70) – VEZI VIDEO

În minutul 35, West Ham a reușit să deschidă scorul, dar reușita lui Soucek a fost anulată după intervenția VAR pe motiv de offside. La distanță de 7 minute, Chelsea primește un penalty pe care Willian îl transformă fără emoții.

ADVERTISEMENT

Marți, 30 iunie

  • Brighton – Manchester United 0-3 (Greenwood 16, B. Fernandes 30, 50) – VEZI VIDEO

Luni, 29 iunie

  • Burnley – Crystal Palace 0-1 (B. Mee 62)

Duminică, 28 iunie

  • Watford – Southampton 1-3 (Bednarek 78 aut. / Ings 16, 70, Ward-Prowse 82)

Sâmbătă, 27 iunie

  • Aston Villa – Wolverhampton 0-1 (Dedoncker 62) – VEZI VIDEO

Clasament Premier League

Clasament Premier League, etapa 32
Clasament Premier League, etapa 32

UPDATE, 3 iulie, ora 14:10 / Pep Guardiola a oferit o reacție amuzantă după ce Manchester City a distrus-o pe Liverpool cu 4-0: „Cred că au băut foarte multă bere săptămâna trecută, dar cu siguranță aseară nu mai aveau alcool în sânge și voiau să câștige.

Am văzut o echipă incredibil de concentrată, cu multă energie, care își dorea să câștige. Am observat acest lucru încă din primul minut, au propus un joc puternic”.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 1 iulie, ora 22:50/ Jucătorii lui Manchester City au format un tunel de onoare, înainte startului partidei din această seară, pentru rivalii de la Liverpool. Şi-au felicitat astfel rivalii pentru câştigarea campionatului. „Cormoranii“ au cucerit matematic Premier League în etapa precedentă, după ce Manchester City a pierdut în faţă lui Chelsea.

Tunel de onoare pentru campioana Liverpool. FOTO: instagram
Tunel de onoare pentru campioana Liverpool. FOTO: instagram

UPDATE, 1 iulie, ora 13:15/ Antrenorul Mikel Arteta a reușit să îl convingă pe Bukayo Saka, socotit o mare speranță a clubului, să accepte semnarea în cursul acestei săptămâni a unui contract de profesionist pe termen lung, punând astfel capăt intențiilor lui Manchester United, Liverpool și Chelsea de a pune mâna pe perla „tunarilor”.

Bukayo Saka este un jucător ofensiv de mare potențial, component al naționalei U19 a Angliei și câștigă momentan 3500 de euro pe lună. Inițial, tunarii au vrut să îi facă un nou contract cu o valoare dublă, dar rivalele Manchester United, Liverpool sau Chelsea erau dispuse să îi ofere tânărului jucător minim 10.000 de euro.


UPDATE, 1 iulie, ora 11:30/ Deși orașul Leicester a intrat în carantină pentru minim două săptămâni, adoptându-se regulile din perioada stării de urgență, ca urmare a creșterii alarmante a cazurilor de COVID 19, echipa locală își va putea în continuare disputa meciurile de acasă pe King Power Stadium.

Ministrul Sănătății a anunțat că nu există motive ca Leicester City să fie obligată să susțină restul de partide programate pe teren propriu într-un alt oraș. Astfel încât meciul din etapa a 33-a programat în acest weekend, cu Crystal Palace, va avea loc pe stadionul King Power din Leicester.


UPDATE, 30 iunie, ora 19:53 / Dat aproape sigur transferat la Manchester United, Jadon Sancho ar putea să rateze mutarea în Premier League și să rămână la Borussia Dortmund.

Conform Sky Sports, Manchester United nu este dispusă să plătească mai mult de 55 de milioane de euro pentru aducerea talentatului jucător englez, în timp ce Borussia Dortmund nici nu se gândește să-l vândă pentru mai puțin de 100 de milioane de euro.


UPDATE: 30 iunie, ora 14:24/ Fundașul Joel Matip nu se poate bucura pe deplin de câștigarea titlului de campion al Angliei cu Liverpool. Accidentat în partida cu Everton, prima după reluarea Premier League după pandemie, el va lipsi până la finalul sezonului.

“Nu voi reveni pe teren decât în sezonul viitor. Sper să mă recuperez rapid și să fiu un ajutor real pentru echipă”, este mesajul lui Matip, postat pe site-ului noii campioane a Angliei.


UPDATE: 30 iunie, ora 13:10/ Orașul Leicester a fost din nou închis ca pe vremea stării de urgență, în urma deciziei luată marți de guvernul britanic, urmare a creșterii de cazuri de infectare cu COVID 19 la 658. Acest lucru înseamnă că din nou toate școlile, magazinele, în afara supermarketurilor, restaurantele vor fi închise și se va intri sau ieși din oraș numai în situații speciale.

În aceste condiții conducerea clubului Leicester City a cerut la guvern explicații asupra impactului pe care îl are decizia luată pentru următoarele meciuri pe care trebuie să le dispute în Premier League. Există două variante, cea a partidelor de pe teren propriu fiind în acest caz exclusă. Una ar fi amânarea jocurilor rămase până la eliminarea focarului și a doua, cea mai probabilă, disputarea partidelor de acasă într-un alt oraș, unde pandemia nu a mai făcut atâtea probleme.


Etapa a 32-a din Premier League se întinde pe pe durata a nu mai puțin de șase zile, mai precis de sâmbătă, 27 iunie, până joi, 2 iulie. Campionatul și-a rezolvat cea mai importantă problemă, numele noii campioane, care după 30 de ani se numește Liverpool.

Așadar, echipa lui Jurgen Klopp a reușit să aducă pe Anfield Road, oricât ar părea de șocant, abia primul titlu al „cormoranilor” de la înființarea Premier League. Sezonul trecut a fost unul unic prin recordul de puncte făcute de primele două clasate, 98 puncte Manchester City, 97 Liverpool, „cormoranii” având un singur eșec, în meciul direct. În oricare alt sezon, echipa cu 97 de puncte ar fi fost detașat campioană, numai anul trecut nu.

Acum singura grijă pentru The Reds care putea împiedica dramatic sărbătoarea ar fi fost doar decizia de a nu se mai încheia sezonul, caz în care nu s-ar fi acordat titlul. Liverpool avea la întreruperea produsă de pandemie 25 de puncte peste locul 2, Manchester City, avantaj nemaintâlnit între primele două clasate în istoria Premier League și nu mai avea cum să rateze titlul, odată ce se relua campionatul, ceea ce s-a și întâmplat.

Manchester City – Liverpool e meciul vedetă al etapei a 31-a din Premier League

Hazardul face ca în această a 32-a etapă, joi, 2 iulie, pe Etihad Stadium din Manchester să se afle față în față tocmai campioanele ultimelor trei ediții, pentru că elevii lui Guardiola au obținut două titluri consecutive. Va fi un meci al orgoliilor, în care în mod cert ambii antrenori vor dori să câștige și vor trimite pe teren cei mai buni jucători. La City, pe lângă Aguero și Foden, vom mai avea un absent, eliminatul Fernandinho din meciul cu Chelsea.

Mai rămân de rezolvat la nivel de Premier League doar echipele care vor merge în grupele Champions League și respectiv Europa League, precum și cine va retrograda și cine va veni de la toamnă la masa bogaților.

Multe vor depinde și de decizia TAS de la început de iulie, când se va ști oficial dacă Manchester City va sta două sezoane afară din Europa, cum a decis UEFA, sau pedeapsa va fi anulată și echipa lui Guardiola va fi prezentă prin locul 2 ocupat în această ediție de Premier League.

Dacă Manchester City va fi admisă în CL, atunci sunt mari șanse ca actualele locuri 3 și 4, Leicester și Chelsea, să întregească cvartetul. Dacă pentru City va fi stop, atunci bătălia va deveni foarte palpitantă, cu Manchester United și Wolverhampton, câte 49 de puncte, Tottenham, 45 și chiar Arsenal, 43, implicate, pentru că Sheffield United, 44 puncte, nu pare a avea forța să participe la sprintul final.

Wolverhampton, implicată în lupta pentru Champions League

Sâmbătă se joacă Aston Villa – Wolverhampton, cu gazdele aflate pe loc de retrogradare și cu Wolves trăgând tare pentru locul 5 în ipoteza că acesta va deschide ușa spre Champions League. Aston Villa are și cinci absențe, inclusiv atacantul Wesley.

Duminică are loc tot un singur meci, Watford – Southampton, cu echipa locală la doar un punct peste zona retrogradării, deci disperată să facă puncte. Va fi însă fără o piesă grea, spaniolul Deulofeu, accidentat.

Manchester United și Arsenal nu și-au pierdut speranțele la Champions League

Luni e programat unul dintre meciurile fără miză, care nu afectează nicio parte a clasamentului, Burnley – Crystal Palace, iar marți Manchester United merge la un Brighton care a început foarte bine și care pare a fi tot mai sigur de locul în Premier League. United pare bine pusă la punct, Martial devine tot mai mult un marcator de top, deci diavolii mai pot bifa un succes.

Miercuri, 1 iulie, avem patru meciuri. Arsenal, după victoria de la Southampton, nici nu concepe să nu treacă la pas acasă de laterna roșie Norwich. Bournemouth joacă acasă cu Newcastle, însă pare a fi lipsită de oxigenul necesar pentru a aduna punctele supraviețuirii, fiind momentan prima sub linie.

Tottenham trebuie să bată la Sheffield

Leicester va avea parte de o deplasare grea la Liverpool, contra lui Everton ,care sub comanda lui Carlo Ancelotti chiar a început să aibă și constanță în rezultate și joc de calitate. Seara e timpul unui derby londonez, West Ham – Chelsea, derby la poli opuși. Ciocănarii abia mai răsuflă, sunt cu cuțitul la os, Chelsea a bătut și pe City și merge lejer spre grupele Champions League.

Etapa record ca durată de zile se închide joi cu duelul campioanelor la Manchester și cu meciul de la Sheffield, unde Tottenham e obligată să învingă, dacă Mourinho și Kane vor să mai tragă la Champions League.

ADVERTISEMENT
Tags: