Sport

Live Blog Premier League, etapa a 36-a. Retrogradata Sheffield a câștigat pe terenul lui Everton

16.05.2021 | 22:53
Live Blog Premier League etapa a 36a Retrogradata Sheffield a castigat pe terenul lui Everton
ADVERTISEMENT

Etapa a 36-a din Premier League rămâne marcată de ultimul minut al meciului dintre West Brom și Liverpool, atunci când Alisson a marcat golul victoriei „cormoranilor”. În urma reușitei brazilianului, campioana en-titre rămâne în cursa pentru locurile de Champions League. E pe 5, cu 63 de puncte, unul mai puțin decât Chelsea.

Programul etapei a 36-a din Premier League

Duminică, 16 mai

  • West Bromwich – Liverpool 1-2 (Robson-Kanu 15 / Salah 33, Alisson 90+5)

Min 90+5 – GOOOL Liverpool!!! Moment incredibil pe The Hawthorns! Alisson, portarul „comoranilor”, marchează cu capul golul victoriei! Urcat în careul lui WBA, brazilianul a fructificat centrarea din corner a lui Alexander-Arnold. Alisson e primul portar din istoria lui Liverpool care reușește să marcheze un gol.

ADVERTISEMENT

  • Everton – Sheffield United 0-1 (Jebbinson 7)

  • Crystal Palace – Aston Villa 3-2 (Benteke 32, Elmohamady 75-a.g., Mitchell 85 / McGinn 17, El-Ghazi 34)

  • Tottenham – Wolverhampton 2-0 (Kane 45, Hojbjerg 62)

Min. 82 – Românul cu naționalitate canadiană, Theo Corbeanu a debutat în Premier League! Atacantul a intrat în locul lui Fabio Silva.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 15 mai

  • Brighton – West Ham 1-1 (Welbeck 84 / Benrahma 87)
  • Southampton – Fulham 3-1 (Adams 27, Tella 60, Walcott 83 / Carvalho 75)

  • Burnley – Leeds United 0-4 (Klich 44, Harrison 60, Rodrigo 77, 79)

Vineri, 14 mai

  • Newcastle – Manchester City 3-4 (Krafth 25, Joelinton 45+7 pen., Willock 62/ Cancelo 38, F. Torres 42, 64, 68)
ADVERTISEMENT

Min. 45+4: Newcastle primește un penalty după consulatrea VAR la un duel în careu între Acke și Joelinton. Execută același Joelinton și restabilește egalitatea.

Min. 42: Gundogan execută o lovitură liberă de pe partea stângă în mijlocul careului, de unde Ferran Torres reia pe spate, cu călcâiul, direct sub bară. E golul sezonului în Premier League. Reușita a fost validată după consultarea VAR. Vezi golul AICI.

ADVERTISEMENT

Înainte fluierului de start, jucătorii lui Newcastle au făcut garda de onoare pentru cei ai lui Manchester City, care au devenit matematic campioni ai Angliei înainte de acest meci.

Meciuri disputate în devans

  • Manchester United – Leicester 1-2 (Greenwood 15 – Thomas 10, Soyuncu 66)
  • Chelsea – Arsenal 0-1 (Smith Rowe 16)

Phil Foden este în centrul unui scandal provocat de mama lui

UPDATE, 16 mai, ora 11:50 / Viața de fotbalist în Premier League nu înseamnă doar bani și succese, iar celebritatea te poate duce și pe prima pagină a ziarelor de scandal. A simțit-o pe pielea lui mijlocașul de doar 20 de ani Phil Foden, de la Manchester City.

După ce a triumfat în Premier League, a cucerit Cupa Ligii și s-a calificat în finala Ligii Campionilor, fotbalistul ”cetățenilor” trebuie să facă față unui moment jenant provocat de mama lui.

The Sun notează că Claire Foden a atacat o altă femeie alături de care consumase cantități considerabile de alcool. ”Amica” mamei fotbalistului s-a ales cu ochii învinețiți și cu mușcături în mai multe zone ale corpului.

Conform sursei citate, victima, o femeie în vârstă de 32 de ani, a mers să își facă un vaccin anti-tetanos după mușcăturile din zona stomacului și a feței.


David Moyes, dezamăgit că West Ham nu mai are șanse la Liga Campionilor

UPDATE, 15 mai, ora 10:10 / David Moyes a fost extrem de trist după ce echipa sa, West Ham, a reușit doar un rezultat de egalitate în confruntarea cu Brighton. Ca urmare a acestui rezultat, „ciocănarii” sunt pe locul 6, cu 59 de puncte, cinci mai puține decât Chelsea, care ocupă ultimul loc de Champions League. Matematic, West Ham mai are șanse să îi ajungă pe albaștri, dar managerul de 58 de ani e pesimist.

„Mă bucur că a revenit Declan Rice. S-a descurcat bine. Știu ce fel de jucător este. Din păcate, șansele noastre la Champions League s-au dus. Vom încerca oricum să ne asigurăm că vom juca în cupele europene sezonul viitor. Vom încerca să câștigăm pmeciurile pe care le mai avem, cu West Brom și cu Southampton, pentru că suntem pe un loc bun”, a declarat David Moyes, după Brighton – West Ham 1-1.


Megatransferul pe care îl pregătește Manchester United

UPDATE, 15 mai, ora 10:15 Manchester United este mai aproape ca niciodată să realizeze transferul lui Jadon Sancho, de la Borussia Dortmund. Atacantul englez de numai 21 de ani este ținta ”diavolilor” din Manchester de mai mulți ani, însă suma de transfer solicitată de nemți a blocat până acum mutarea.

Conform Eurosport UK oficialii Borussiei ar fi dispuși să se despartă de fotbalist în schimbul a 100 de milioane de euro, exact atât cât este cota de piață a britanicului, conform transfermarkt. Jadon Sancho mai are contract cu Borussia Dortmund până în 2023, dar presa britanică anunță că cele două cluburi au ajuns la un acord privind transferul fotbalistului.

În urmă cu 4 ani Pep Guardiola îl ceda pe Sancho, la Borussia, pentru doar 7,8 milioane de euro. Acum oficialii lui United sunt dispuși să-l repatrieze pentru 100 de milioane de euro. Este a șasea încercare a celor de la United de a-l transfera pe Jadon Sancho.


Manchester City a devenit campioană cu 3 etape înainte de final

Manchester City a devenit matematic campioană, după ce vecinii de la United au pierdut acasă cu Leicester. City are zece puncte peste diavolii roşii şi cum mai sunt doar două etape până la final de sezon e clar că nu are cum să fie ajunsă.

Aşadar, Manchester United a pierdut cu Leicester pe Old Trafford, rezultat perfect pentru „vulpi”, care astfel revin pe locul 3 şi cu 66 de puncte sunt în proporţie de 90 la sută ca şi calificate în grupele Champions League.

Chelsea a pierdut derbyul londonez cu Arsenal

Şi Chelsea a dat-o în bară în calitate de echipă gazdă. Londonezii au avut tradiţionalul derby cu Arsenal şi au cedat cu 1-0, rezultat care mai lasă speranţe mici, dar reale, celor de la West Ham, care cu un succes în această rundă ar veni la 3 puncte în spatele echipei lui Thomas Tuchel.

Campioana Manchester City merge vineri seară la Newcastle şi foarte probabil Pep Guardiola va lăsa pe bancă sau în tribune mai mulţi titulari, pentru a nu risca accidentări stupide. Oricum, City are un lot foarte valoros şi omogen şi chiar şi cu titulari menajaţi poate câştiga pe orice teren.

Liverpool, cele mai mici şanse la locul 4. Arsenal trage pentru Conference League

West Ham, dacă vrea să mai spere că mai poate lupta cu Chelsea trebuie să ia toate punctele dintr-o deplasare foarte dificilă, la Brighton, echipă care nu mai are nici o emoţie privind menţinerea în prima divizie şi care acasă e foarte dificil de făcut KO.

Deşi a avut un reviriment în ultimele etape Liverpool are şanse reduse să mai ajungă pe locul 4. Ar trebui o minune, în sensul în care „cormoranii” să câştige tot până la final, iar cele din faţă să se împiedice cel puţin o dată.

Echipa lui Jurgen Klopp va juca pe terenul retrogradatei West Bromwich Albion şi în mod normal ar trebui să se impună. Însă West Bromwich i-a făcut KO pe The Reds în tur chiar pe Anfield Road, au şi un halucinant 5-2 pe terenul lui Chelsea, aşa încât şi retrogradaţi fiind tot pot face surprize.

Cu victoria din derbyul cu Chelsea, Arsenal a redeschis o uşă spre Europa, ce e drept prin noua competiţie creată de UEFA, Conference League. Tunarii au 55 de puncte, unul sub Tottenham, care joacă acasă cu Wolverhampton, dar mare atenţie şi la Everton, echipa lui Carlo Ancelotti.

ADVERTISEMENT