Sport

Sancțiuni drastice dictate de Jandarmerie după derby-ul FCSB – Rapid 2-2. Opt fani au fost interziși pe stadioane

Jandarmeria Capitalei a aplicat mai multe amenzi și sancțiuni după meciul FCSB - Rapid, disputat sâmbătă seară, 20 aprilie, pe Arena Națională
21.04.2024 | 08:20
Galeria echipei FCSB a produs o coregrafie spectaculoasă la derby-ul cu Rapid FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Partida FCSB – Rapid (2-2) nu a fost lipsită de incidente provocate de fani. Pe Arena Națională au fost peste 45.000 de spectatori, iar galeriile au făcut un adevărat spectacol în peluze. Ca de fiecare dată însă la astfel de derby-uri, Jandarmeria a avut mult de lucru.

Sancțiuni drastice dictate de Jandarmerie după derby-ul FCSB – Rapid

Jandarmeria Capitalei a sancționat mai mulți suporteri pentru acte de violență și pentru folosirea materialelor pirotehnice. Opt fani au primit sancțiuni complementare privind interzicerea accesului la competițiile sportive pe o perioadă de 6 luni sau un an.

ADVERTISEMENT

Forțele de ordine au aplicat amenzi în valoare totală de 36.650 de lei:

  • 21.650 de lei pentru 26 de fani sancționați pentru violențe și fapte care au încălcat normele de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.
  • 10.000 de lei pentru FCSB, în calitate de organizator al evenimentului.
  • 5.000 de lei pentru firma de pază și protecție

Atât FCSB, cât și societatea de pază plătesc, conform Jandarmeriei, pentru ”nerespectarea obligațiilor ce le revin”.

ADVERTISEMENT

Opt ultrași interziși pe stadioane după FCSB – Rapid, iar cinci sunt cercetați pentru violențe și materiale pirotehnice

În raportul dat publicității de Jandarmeria Capitalei după derby-ul FCSB – Rapid, disputat sâmbătă, 20 aprilie, pe Arena Națională, în cadrul etapei a 5-a din play-off-ul SuperLigii, se mai arată că 5 ultrași vor fi cercetați pentru folosirea materialelor pirotehnice și pentru acte de violență.

  • au fost constatate și întocmite patru acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, astfel:
    – două acte de sesizare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, cu modificările și completările ulterioare;
    – două acte de sesizare, în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare.
  • au fost aplicate 26 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 21.650 de lei, astfel:
    – 13 sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 4/2008 privind prevenirea și combaterea violenței cu ocazia competițiilor și a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare;
    – 13 sancțiuni contravenționale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991 (republicată) pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, cu modificările și completările ulterioare.
  • au fost aplicate 8 sancțiuni complementare privind interzicerea accesului la competițiile sportive pe o perioadă de 6 luni sau un an.
ADVERTISEMENT

De asemenea, forțele de ordine au mai dat un ultras pe mâna polițiștilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase.

Potrivit jandarmeriei, se fac verificări în continuare pentru identificarea și sancționarea altor ultrași care au încălcat legea.

ADVERTISEMENT

Liderii galeriilor Rapid și CSA Steaua sunt anchetați penal

În ultima perioadă au fost operate mai multe arestări în peluzele echipelor din București. Liderul galeriei Rapidului, Liviu Ungurean, zis ”Bocciu”, și alți doi suporteri giuleșteni sunt judecați în stare de arest într-un dosar privind regimul materiilor explozive și nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor. Alți 13 ultrași vișinii au fost plasați sub control judiciar timp de 60 de zile.

De asemenea, peste 20 de ultrași ai formațiilor Dinamo și CSA Steaua au fost ridicați de mascaţi pentru audieri, iar şeful galeriei CSA Steaua a fost arestat la domiciliu, după incidentele provocate la meciul Dinamo – UTA.

ADVERTISEMENT