Premier League

Live Blog Premier League etapa a 9-a. Wolves – Southampton 1-1 a încheiat etapa

Live Blog Premier League etapa a 9a Wolves  Southampton 11 a incheiat etapa
ADVERTISEMENT

Anglia nu s-a mai calificat în Final Four al Ligii Naţiunilor, grupa insularilor fiind câştigată de Belgia, locul 1 mondial în ierarhia FIFA. Dar nimeni nu face din asta o dramă, pentru că Liga Naţiunilor nu este o competiţie care să fi avut mulţi adepţi în Regat.

Aşa că revenirea în weekend la mult mai interesantele partide din Premier League este mult mai mult aşteptată, mai ales că în program figurează câteva jocuri care promit goluri şi spectacol de calitate, ingredientele unuia dintre primele două campionate ca valoare în lume alături de La Liga.

ADVERTISEMENT

Cu excepţia campioanei Liverpool, toate ambasadoarele fotbalului englez în Champions League vor fi pe teren sâmbătă. “Cormoranii” vor juca duminică un meci deosebit de greu, chiar dacă va fi în fieful lor, pe Anfield Road.

Programul etapei a 9-a din Premier League

Luni, 23 noiembrie

Wolverhampton – Southampton 1-1 (Neto 75 / Walcott 58)

 Burnley- Crystal Palace 1-0  (Wood 8)

Duminică, 22 noiembrie

Liverpool – Leicester 3-0 (Evans 21-a.g., Jota 41, Firmino 86) VEZI VIDEO

Echipele de start: 

Leeds United – Arsenal 0-0 – VEZI VIDEO

  • Un nou scandal VAR în Premier League. Penalty clar refuzat lui Arsenal.

  • În minutul 52, Nicolas Pepe a fost eliminat după ce arbitrul Anthony Taylor a consultat sistemul VAR.
ADVERTISEMENT

 Sheffield United – West Ham 0-1 (Haller 56)

Fulham – Everton 2-3 (Ried 15, Loftus-Cheek 68 / Calvert-Lewin 1, 29, Doucoure 35) – VEZI VIDEO

Sâmbătă, 21 noiembrie

Manchester United – West Brom 1-0 (B. Fernandes 56-pen) VEZI VIDEO

Tottenham – Man. City 2-0 (Son 5, Lo Celso 65) VEZI VIDEO

Aston Villa – Brighton 1-2 (Konsa 47 / Welbeck 12, March 56) – VEZI VIDEO

Newcastle – Chelsea 0-2 (Fernandez aut. 10, Abraham 65) VEZI VIDEO


UPDATE, 23 noiembrie, ora 18:50 / Crystal Palace a anunțat că Wilfried Zaha a fost lăsat acasă pentru duelul cu Burnley. Zaha este în auto-izolare, după ce ar fi intrat în contact cu cineva bolnav de coronavirus.


UPDATE, 23 noiembrie, ora 16:13 / Clubul Manchester United s-a confruntat cu un atac cibernetic ”sofisticat” la sfârșitul săptămânii trecute, dar a reușit să blocheze la timp tentativa hackerilor.

ADVERTISEMENT

”Clubul a luat măsuri rapide pentru a contracara atacul și lucrează în prezent cu consilieri experți pentru a investiga incidentul și a minimiza întreruperile IT în curs. Nu există nicio încălcare a datelor personale asociate fanilor și clienților noștri. Acest tip de atacuri devin din ce în ce mai frecvente și sunt ceva la care trebuie să ne așteptăm”, a declarat un purtătoru de cuvânt al grupării engleze.


UPDATE, 23 noiembrie, ora 14:10 / Chiar dacă Liverpool a învins-o pe Leicester City, scor 3-0, Jurgen Klopp a avut o reacţie nervoasă la interviul de la finalul meciului.

ADVERTISEMENT

De altfel, interviul acordat de antrenorul german nu a mai fost transmis de Sky Sports, unul dintre deţinătorii drepturilor TV pentru Premier League.

“Fac acest apel în numele fotbaliștilor. Dacă voi nu discutați cu BT (n.r. BT Sports, deşinător al dreptuilor TV alături de Sky Sports), suntem terminați! Dacă Sky și BT nu vorbesc, iar noi continuăm să jucăm miercuri, apoi sâmbătă la 12:30, nu sunt sigur că vom termina sezonul cu 11 jucători.

Știu că nu vă interesează și asta e problema. Ei îmi cer să-i folosesc pe cei pe care-i am, dar cum? Mai avem ceva jucători ofensivi, restul sunt copii. Nu mă refer doar la Liverpool, ci la toate cluburile. Noi avem meci miercuri cu Atalanta, după care mergem la Brighton, sâmbătă, la 12:30. Nu-mi vorbiți de contracte că înnebunesc. Aceste contracte nu sunt făcute pentru un sezon cu coronavirus”, a declarat Jurgen Klopp.


UPDATE, 23 noiembrie, ora 12:05 / Abuzurile rasiste sunt din ce în ce mai prezente, în special în mediul online, la meciurile din Premier League. După Leeds United – Arsenal 0-0, Nicolas Pepe şi Ezgjan Alioski au fost victimele unor atacuri rasiste.

“Condamnăm abuzul josnic de care au avut parte Nicolas Pepe şi Ezgjan Alioski pe reţelele de socializare după meciul nostru cu Leeds. Este complet inacceptabil şi vom colabora cu poliţia ca vinovaţii să fie traşi la răspundere”, au anunţat oficialii lui Arsenal.


UPDATE, 23 noiembrie, ora 10:06 / Jurgen Klopp a primit o veste bună. Mohamed Salah a fost testat negativ la coronavirus şi poate să revină la antrenamente. Starul egiptean a scăpat de COVID-19, după trei teste pozitive consecutive.

Conform presei din Anglia, Mohamed Salah poate reîncepe luni antrenamentele, iar Jurgen Klopp îl va putea folosi în meciul cu Atalanta, partidă programată în etapa a 4-a din grupele Ligii Campionilor.


UPDATE, 23 noiembrie, ora 08:31 / Liverpool a învins-o pe Leicester City, scor 3-0, şi a stabilit un record de invincibilitate pe teren propriu. “Cormoranii” nu au mai pierdut pe “Anfield”, în campionat, din 23 aprilie 2017, de la un 1-2 cu Crystal Palace.

Formaţia lui Kurgen Klopp a ajuns la 64 de partide consecutive fără înfrângere pe teren propriu, record în istoria lui Liverpool.


UPDATE, 22 noiembrie, ora 12:50 / După ce l-a convins pe managerul Pep Guardiola să își prelungească înțelegerea până în 2023, conducerea lui Manchester City vrea să îl determine și pe atacantul Raheem Sterling să semneze un nou contract. „Cetățenii” vor să îl țină pe fotbalistul de 25 de ani pe Etihad până în 2025 și să îi ofere un salariu săptămânal în valoare de 350.000 de lire sterline, anunță Mirror. Actualul său contract este valabil până în 2022 și îi aduce un salariu săptămânal de 300.000 de lire.


UPDATE, 22 noiembrie, ora 10:20 / Manchester United a învins-o pe West Bromwich Albion acasă, cu 1-0, însă nu a fost nici de această dată un duel lipsit de controverse. „Diavolii” au beneficiat din nou de erori de arbitraj și de decizii favorabile din partea VAR. După ce în etapa a șasea cei de la Chelsea nu au primit penalty după un fault clar al lui Maguire la Azpilicueta, pe Old Trafford, a venit rândul lui West Bromwich să fie „deposedată” prin fault de o lovitură de pedeapsă care i s-ar fi cuvenit conform unor nume grele din fotbalul britanic. Bruno Fernandes îl lovise peste tibie pe Conor Gallagher după startul reprizei secunde, centralul David Coote a dictat penalty, însă a fost solicitat de VAR să verifice faza, iar după ce a urmărit reluările a considerat că nu trebuie acordat fault. Rio Ferdinand a desființat această decizie: „E o decizie mizerabilă. Cu cât te uiți mai mult la reluări, cu atât îți dai seama că e clar fault. E atât de limpede. Nu pentru asta există VAR”. Și fostul arbitru, Peter Walton, este de aceeași părere și consideră că nu ar fi trebuit ca VAR să se implice, conform The Sun. După doar câteva minute, s-a acordat totuși un penalty. Numai că pentru Manchester United! Mingea l-a lovit în mână pe un jucător de la West Brom și, deși acesta era cu spatele la balon, arbitrul a considerat că e penalty. Fernandes a ratat, dar la repetare a deschis scorul și a stabilit și rezultatul final.


UPDATE, 21 noiembrie, ora 12:42 / Chelsea deschide etapa în Premier League cu o deplasare dificilă la Newcastle. Dacă reușesc să câștige, londonezii vor egala liderul Leicester în ierarhia intermediară, iar speranțele „albaștrilor” sunt concentrate în jurul atacantului german Timo Werner. Neamțul adus de la RB Leipzig este golgheterul echipei cu patru reușite în acest sezon din Anglia și vrea să marcheze din nou împotriva formației din nord. Dacă reușește această performanță. Timo Werner ar deveni primul jucător al lui Chelsea care marchează în cinci partide consecutive (în toate competițiile), în ultimii 11 ani. Ultimul care izbutea această performanță era legendarul Didier Drogba. Neamțul a înscris, în total, opt goluri în cele 12 meciuri jucate pentru Chelsea în toate competițiile, de când a ajuns pe Stamford Bridge.


UPDATE, 21 noiembrie, ora 11:10 / Pep Guardiola și Jose Mourinho au avut un dialog aprins, de la distanță, înaintea meciului dintre Tottenham și Manchester City. Unul dintre meciurile de top ale etapei, ca rețetă, se va disputa la Londra, iar rivalitatea dintre cei doi manageri ajunge la un nou episod. Antrenorul gazdelor de la Tottenham a declarat că nu crede că Sterling va lipsi de la meciul de sâmbătă, așa cum a anunțat Guardiola: „Suntem absolut siguri că Sterling va juca împotriva noastră. Când Eric Dier a venit accidentat de la națională pe parcursul lunii trecute, n-a evoluat două meciuri pentru noi”, a spus Mourinho, sugerând că doctorii și managerul lui City ar încerca să îl ferească pe Raheem Sterling de programul naționalei. Aripa a lipsit și de la meciurile Angliei din octombrie. Despre Sterling, clubul Manchester City a susținut că este accidentat. „Nu voi răspunde niciunei provocări legate de Mourinho. Trebuie discutat cu medicii despre aceste lucruri, nu cu mine. Am aproape 50 de ani și sunt suficient de bătrân pentru a înțelege. Dacă Mourinho are dubii, să vorbească cu medicii naționalei și ai clubului Manchester City, ei îl vor lămuri. Ne-a acuzat de ceva ce nu este adevărat”, a replicat fostul antrenor al Barcelonei, potrivit The Sun.


Jose Mourinho – Pep Guardiola în etapa a 9-a din Premier League

Două sunt capetele de afiş ale acestei etape. Sâmbătă se joacă la Londra Tottenham – Manchester City, un nou episod al rivalităţii Jose Mourinho  – Pep Guardiola, într-un moment foarte bun pentru prima echipă, aflată pe locul secund, în timp ce cetăţenii, chiar dacă neînvinşi în ultimelec cinci meciuri, sunt abia pe poziţia a 10-a.

Sunt şi indisponibilităţi de o parte şi alta, însă cele de la oaspeţi cântăresc mult mai mult, pentru că e vorba de închizătorul Fernandinho şi de atacanţii Sterling şi Aguero. Practic City se bazează la acest meci pe brazilianul Gabriel Jesus şi din spate pe Kevin de Bruyne.

Liverpool, mari probleme defensive şi Salah cu COVID

Liverpool primeşte vizita surprinzătorului lider Leicester şi Jurgen Klopp nu poate sta tocmai relaxat pentru că are multe absenţe în apărare, unde sunt out pentru mai mult sau mai puţin timp van Dijk, Matip, Fabinho, iar omul numărul 1 din atac, Mohamed Salah e în izolare, cu COVID 19!

Chelsea deschide etapa sâmbătă la prânz pe terenul unui Newcastle cu o grămadă de accidentaţi. Londonezii pare că şi-au rezolvat problemele de natură medicală şi Frank Lampard se poate baza aproape pe toate starurile sale, mai puţin americanul Pulisic, încă nerefăcut.

Manchester United, fără Rashford şi Martial

Manchester United nu s-a despărţit nici acum de antrenorul Ole Gunnar Solskjaer, deşi are abia 10 puncte şi e tocmai pe locul 14. Cu o mulţime de absenţi în apărare, cu Lindelof în cap de listă, dar şi fără Martial şi Rashford în atac diavolii roşii trebuie să bată acasă pe West Bromwich.

Un joc aşteptat cu interes va fi duminică partida de la Leeds. Pe Elland Road vine Arsenal, unul dintre duşmanii tradiţionali ai “albilor”, Arsenal. Ambele echipe nu se pot lăuda cu evoluţii prea bune, Arsenal având 12 puncte şi aflându-se pe locul 11 în timp ce nou promovata are 10 puncte şi se află pe locul 15.

ADVERTISEMENT
Tags: