Fotbal intern

Live Blog România U21 – Danemarca U21. Arbitrul face meciul praf! Penalty şi „roşu“ gratuite

Live Blog Romania U21  Danemarca U21 Arbitrul face meciul praf Penalty si rosu gratuite
ADVERTISEMENT

Marţi, 17 noiembrie, va avea loc la Ploieşti meciul dintre echipele naţionale U21 ale României şi Danemarcei, contând pentru grupa a 8-a a preliminariilor de calificare la CE 2021 din Slovenia şi Ungaria. Câştigătoarele celor nouă grupe plus cele mai bune cinci locuri secunde vor obţine biletele, fără mai exista meciuri de baraj.

UPDATE, 17 noiembrie, ora 21:44 / Arbitrul partidei a făcut două greşeli majore în mai puţin de 10 minute. După ce a acordat lovitura de pedeapsă pentru Danemarca, acesta l-a eliminat direct pe Hausner de la oaspeţi, pentru un fault care nu necesita această decizie.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 17 noiembrie, ora 21:36 / Danezii au primit un penalty controversat în startul reprizei secunde, la o intervenţie a lui Paşcanu. Reluările tv au arătat că faultul s-a petrecut în afara spaţiului de pedeapsă, dar arbitrul georgian Vadachkoria a indicat punctul cu var. Laursen a executat pe centrul porţii şi a deschis scorul.


UPDATE, 17 noiembrie, ora 20:32 / Din tribuna stadionului Ilie Oană din Ploieşti nu lispesc reprezentanţii FRF Miodrag Belodedici – membru al Comisiei Tehnice -, Mihai Stoichiță – directorul tehnic – şi Andrei Vochin, consilierul preşedintelui Răzvan Burleanu.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 17 noiembrie, ora 19:08 / Ultrașii celor de la Petrolul Ploiești au pus un banner lângă stadion cu un mesaj pentru “tricolorii mici”: “Doar prin ambiție și devotament puteți reuși / Indiferent de piedici, noua generație va străluci!”, se arată în mesajul fanilor.


UPDATE, 17 noiembrie, ora 11:02 / În premieră pentru această campanie de calificare, jucătorii naționalei de tineret a României vor avea tricouri personalizate și cu numele lor, precum și cu data partidei. Ei și-au ales și numerele pentru meciul decisiv de diseară.

ADVERTISEMENT

1. Andrei Vlad; 2. Radu Boboc; 3. Raul Opruț; 4. Alex Pașcanu; 5. Cătălin Itu; 6. Gabriel Simion; 7. Nicolae Carnat; 8. Carlo Casap; 9. Olimpiu Moruțan; 10. Ianis Hagi; 11. Alex Cîmpanu; 12. Marian Aioani; 14. Marius Marin; 15. Denis Ciobotariu; 16. Claudiu Petrila; 17. Ricardo Grigore; 18. Ștefan Vlădoiu; 19. Denis Haruț; 20. Alex Mățan; 21. Valentin Costache; 22. Darius Olaru: 23. George Micle.


UPDATE, 17 noiembrie, ora 8:07 / Naționala de tineret a României susține astăzi la Ploiești meciul decisiv pentru calificarea la Turneul Final al Campionatului European. Selecționerul Adrian Mutu le-a ținut un discurs emoționant elevlor săi, prin care a încercat să îi mobilizeze pentru partida cu Danemarca, despre care le-a spus că „rste meciul generației voastre”.

ADVERTISEMENT

„E meciul generației voastre, meciul care face diferența între băieți și bărbați. Talent e, v-o spun din inimă. Trebuie dăruire, inimă, să ascultați ce v-am spus. Toți împreună și o să vedeți că o să câștigați! Un rezultat bun pe duce la EURO, anul viitor vom avea și Olimpiada. Îmi doresc ca toți să ajungeți la echipa națională mare. Trebuie să dați totul. Important e să fii pregătit tactic, apoi vine talentul. Vreau doar să vă bucurați de fotbal, să muriți unul pentru celălalt, pentru că toți avem de câștigat”, le-a spus Adrian Mutu jucătorilor.


UPDATE, 16 noiembrie, ora 18:27 / Jucătorii echipei naționale de tineret a României, Alex Pașcanu și Andrei Vlad, au fost supuși unui concurs cu întrebări pe teme fotbalistice în cantonamentul de la Buftea.

Fundașul de la Ponferradina l-a învins categoric pe portarul de la FCSB cu șapte răspunsuri corecte față de doar trei.


UPDATE, 16 noiembrie, ora 12:05 / FRF a anunțat oficial că niciunul dintre fotbaliștii naționalei U21, testați înaintea partidei cu Danemarca, nu a fost depistat pozitiv. Astfel, întregul staff tehnic și lotul de jucători sunt sănătoși și meciul se va putea desfășura conform planului.


UPDATE, 15 noiembrie, ora 22:23 / Oficialii FRF au decis, împreună cu selecționerul reprezentativei naționale de tineret a României, Adrian Mutu, ca antrenamentul oficial să aibă loc pe stadionul ”Ilie Oană” din Ploiești și nu la Buftea cum era programat inițial.

Această decizie a fost liată pentru că gazonul arenei din Ploiești se prezintă în condiții bune. Antrenamentul oficial va avea loc luni, 16 noiembrie, de la ora 18:30.


UPDATE, 15 noiembrie, ora 21:02 / Selecționerul echipei naționale de tineret a României, Adrian Mutu, a susținut duminică două ședințe de pregătirie în vederea meciului decisiv cu Danemarca.

Dimineață a fost un antrenament scurt, de aproximativ 45 de minute, unde s-a lucrat în special asupra fazelor fixe. Antrenamentul de după-amiază a fost unul mai intens, cu exersarea traseelor de joc, iar la final o miuță pe jumătate de teren, lotul fiind împărțit în două echipe.


UPDATE, 15 noiembrie, ora 18:13 / Titularul postului de portar la echipa națională de tineret a României, Andrei Vlad, a marcat un gol superb la un antrenament condus de selecționerul Adrian Mutu.

Portarul FCSB-ului a reușit să înscrie din spatele porții, după ce a trimis mingea cu efect.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Echipa națională a României (@echipanationala)


UPDATE, 15 noiembrie, ora 16:23 / Întreaga delegație a selecționatei U21 a efectuat duminică, în cantonamentul de la Centrul Național de Fotbal de la Buftea, o nouă testare Covid-19.

Este testarea cerută de UEFA și care este obligatorie pentru a se putea disputa partida cu Danemarca. Rezultatele sunt așteptate luni dimineață.


UPDATE, 14 noiembrie, ora 19:33 / Selecționerul echipei naționale de tineret a României, Adrian Mutu, a condus sâmbătă un antrenament tactic, cu trei zile înaintea meciului cu Danemarca.

Jucătorii au efectuat înainte o ședință de analiză a adversarului, iar apoi au pus în practică pe teren diferite scheme de joc. La finalul antrenamentului, tricolorii s-au împărțit în trei echipe pentru o miuță spectaculoasă.


UPDATE, 14 noiembrie, ora 16:26 / Arbitrul georgian Goga Kikacheishvili va conduce la centru meciul România – Danemarca, programat, marţi, 17 noiembrie, de la ora 20:30, în preliminariile Campionatului European de tineret din 2021.

Kikacheishvili va fi ajutat la cele două linii de compatrioţii săi David Chigogidze şi Giorgi Elikashvili. Rezervă va fi Aleko Aptsiauri.


UPDATE, 14 noiembrie, ora 15:19 / Atacantul echipei FC Parma, Valentin Mihăilă, care a ratat convocarea din cauza unei accidentări, a transmis un mesaj de susținere pentru naționala U21 înaintea meciului cu Danemarca.

”Băieți, vreau să vă urez multă baftă la meciul cu Danemarca. Am mare încredere în voi. Chiar dacă nu voi fi fizic acolo cu voi, sunt conștient că aveți valoare și vă puteți califica. Eu cu băiatul meu (n.r. – câinele său) vă vom suține. Hai România!”, a spus Mihăilă.


UPDATE, 13 noiembrie, ora 21:55 / Selecționerul echipei naționale de tineret a României, Adrian Mutu, a susținut un antrenament de relaxare întins pe durata a 60 de minute.

După câteva exerciții de încălzire, jucătorii au avut posibilitatea de a alege ce să facă. Astfel, o parte dintre ei au exersat loviturile libere, iar alții au jucat tenis cu piciorul.

Adrian Mutu s-a alăturat și el elevilor săi, a demonstrat că încă nu și-a pierdut mobilitatea și le-a oferit sfaturi fotbaliștilor care au ales să se dueleze cu portarii la șuturile de la distanță, arătându-le cum să lovească mingea mai bine.


UPDATE, 13 noiembrie, ora 12:58/ Alex Cîmpanu, fotbalist la Universitatea Craiova, a vorbit despre meciul dintre România U21 și Danemarca U21: ”Este un meci foarte greu, ca oricare altul, ca toate cum au fost din grupă. Este meciul decisiv. Jucăm totul sau nimic. Eu am încredere în băieți și sper ca la final să ne calificăm, să ne bucurăm împreună, să facem toată țara asta mândră”.

”Mă simt mândru că reprezint acest tricou și de abia aștept să prindem mai multe minute să demonstrez ceea ce pot și că sunt demn să port tricoul ăsta”, a adăugat fotbalistul.

Pentru Cîmpanu faptul că a ajuns să poarte tricoul echipei naționale a României este un vis devenit realitate: ”Orice copil când începe fotbalul își dorește foarte mult ca pe viitor să joace pentru echipa națională, să-și reprezinte țara și să facă milioane de români fericiți”.


Înaintea acestui meci atât de important pentru tinerii triclori pregătiţi de Adrian Mutu un lucru este clar. Danemarca, adversara de marţi seară, a desfăcut deja şampaniile încă din runda precedentă, fiind deja câştigătoarea grupei, cu 26 de puncte. România nu mai poate pierde locul secund, având 19 puncte.

Cu aceste 19 puncte, nu se iau în calcul rezultatele cu ultima clasată din grupă, în ierarhia celor mai bune cinci locuri 2 suntem pe poziţia a cincea, ultima care dă dreptul la fericire, însă trebuie menţionat că am putea cădea de acolo până marţi, deoarece vineri, 13 noiembrie, s-au jucat mai multe meciuri restanţă, iar în caz de succes Austria şi Cehia ar face 15 puncte în acest clasament, cu două mai mult ca noi.

România – Danemarca U21 este un meci decisiv pentru prezenţa la turneul final

Tricolorii mici este clar că nu au altă variantă în meciul cu Danemarca decât victoria. Orice alt rezultat ne-ar păstra pe locul 2 în grupă, dar în proporţie de 99 la sută ne-ar elimina din cursa celor cinci locuri 2. Într-un fel e bine că întâlnim un adversar care nu vine sub presiune, dar Adi Mutu spunea că nu se aşteaptă deloc ca danezii să facă doar o excursie în România.

Jocul se va disputa, evident fără spectatori, pe stadionul Ilie Oană din Ploieşti, motiv pentru care partida de campionat a Petrolului din 16 noiembrie, cu Aerostar Bacău, a fost mutată la centrul de pregătire de la Mogoşoaia.

Am pierdut cu 2-1 la ei, după un penalty ratat de Florinel Coman în prelungiri!

Este al doilea meci dintre cele două echipe naţionale de tineret, după cel care a deschis campania tricolorilor în preliminarii şi pierdut cu 2-1 în Danemarca, în condiţiile în care am marcat la 2-0 şi am ratat un penalty, prin Florinel Coman, în al doilea minut de prelungiri ale timpului regulamentar. Atunci echipa îl avea pe bancă pe Mirel Rădoi, plecat apoi la naţionala mare.

Adrian Mutu a obţinut trei succese, două cu Malta, la al doilea fără el pe bancă din motive de COVID şi unul în Finlanda, dar a pierdut în Ucraina dintr-un penalty făcut cadou gazdelor de arbitrul azer. Un egal acolo ne-ar fi uşurat mult situaţia, aşa suntem obligaţi să ne luăm revanşa în faţa urmaşilor lui Hamlet.

Probleme mari de selecţie pentru Adrian Mutu

Din păcate, selecţionerul Adrian Mutu nu poate alinia nici pe departe cel mai bun unsprezece pe care şi l-ar fi dorit. Mirel Rădoi i l-a luat pe cel mai bun jucător din preliminarii, Dennis Man şi i l-a dat la schimb pe Ianis Hagi, care nu e tocmai într-o perioadă optimă de formă. 

Mutu are absenţi pe motive de accidentare dar şi absenţi ca urmare a infectării cu virusul care a dat planeta peste cap. În această situaţie se află oameni de bază în planurile sale: fundaşii centrali Virgil Ghiţă de la Viitorul şi Andrei Chindriş de la Botoşani, mijlocaşul Andrei Ciobanu de la Viitorul şi vârful George Ganea de la aceeaşi echipă.

Dennis Man ar fi vrut să rămână la tineret

Mutu are un lot destul de subţire faţă de cel obişnuit tocmai înaintea acestui meci, în atac urmând a se baza pe Carnat, Costache şi Câmpanu, toţi trei jucători care au prins foarte puţine minute la echipele de club în acest sezon!

În plus, există discuţii asupra faptului că Dennis Man şi-ar fi dorit să fie prezent la meciul decisiv, după ce a jucat toată campania preliminară şi a fost destul de nemulţumit că tocmai acum a fost chemat la echipa mare, când era atât de mult nevoie de el cu Danemarca.

ADVERTISEMENT
Tags: