Fotbal intern

Live Blog România – Norvegia în Liga Naţiunilor. Maxim: „Vrem să se joace pe teren“

14.11.2020 | 16:59
Live Blog Romania  Norvegia in Liga Natiunilor Maxim Vrem sa se joace pe teren
ADVERTISEMENT

Duminică, 15 noiembrie, cu începere de la ora 21:45 are loc pe Arena Naţională din Bucureşti meciul dintre echipele naţionale ale României şi Norvegiei, contând pentru penultima etapă a grupei 1 din Divizia B a Ligii Naţiunilor.

Înaintea acestei confruntării tricolorii sunt ieşiţi complet din cărţile cursei pentru locul 1, care aduce promovarea în Divizia A a Ligii Naţiunilor. Ba, mai mult, în cazul nedorit, dar, să fim realişti, al unei destul de posibile înfrângeri, ultimul joc din grupă, miercuri, 18 noiembrie, la Belfast, cu Irlanda de Nord va stabili numele reprezentativei care va lua drumul diviziei C.

ADVERTISEMENT

Pentru Norvegia meciul de la Bucureşti trebuie câştigat pentru ca pe 18 noiembrie să poată merge în Austria pentru finala de calificare în Divizia A, cele două echipe aflându-se, momentan, cap la cap în această cursă. Orice alt rezultat decât succesul pentru nordici, în condiţiile în care Austria primeşte vizita Irlandei de Nord, practic reduce enorm din şansele nordicilor.

UPDATE, 14 noiembrie, ora 16:59 / Meciul dintre România şi Norvegia a fost la un pas să nu poată fi disputat, după ce delegaţia nordică nu a primit permisiunea de a pleca din ţară. Ulterior, autorităţile au revenit asupra deciziei, iar meciul se va desfăşura conform programării iniţiale. În conferinţă de presă, Alexandru Maxim a declarat că ar prefera ca totul să se decidă pe teren.

ADVERTISEMENT

„Ne dorim ca acest meci să se joace pe teren. Cred că în fotbal suntem norocoși, chiar dacă vorbim de o înfrângere, pentru că următporul meci vine repede și putem să ne revanșăm. Suntem pregătiți să arătăm diferit față de ce a fost la Oslo. Emoții sunt la fiecare meci.

Am vorbit cu Chiricheș astăzi, sunt chestii personale, dar îi pare rău că nu este alături de noi. Ne dorim ca la fiecare meci să progresăm și să fim mai buni, ne dorim să practicăm un joc ofensiv. Sunt mulțumit și fericit de ce am întâlnit în ultima perioadă la națională. S-au schimbat multe lucruri și e important să progresăm“, a spus Alexandru Maxim.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 14 noiembrie, ora 13:33 / FRF a realizat statistica ultimilor 5 ani la naţionala de fotbal a României. Din 2016 până în prezent, 48 de fotbalişti legitimaţi la cluburi din ţară au evoluat cel puţin un minut în meciuri amicale sau oficiale pentru selecţionată. În total, cei 48 de fotbalişti au acumulat 240 de partide. Conform datelor publicate pe site-ul FRF, lider la acest capitol este FCSB cu 81 de apariţii ale jucătorilor săi, urmată de Universitatea Craiova (46) şi CFR Cluj (42).

  1. FCSB – 81 de apariţii ale jucătorilor săi la naţionala României
  2. Universitatea Craiova – 46 de apariţii
  3. CFR Cluj – 42 de apariţii
  4. Viitorul – 40 de apariţii
  5. Dinamo – 14 apariţii
  6. Astra – 11 apariţii
  7. Pandurii – 4 apariţii
  8. Sepsi – 2 apariţii
ADVERTISEMENT

UPDATE, 14 noiembrie, ora 10:08 / În această dimineaţă, lotul echipei naţionale a primit rezultatele testelor COVID efectuate. Din fericire, toţi tricolorii, jucători şi staff, sunt negativi şi pot fi implicaţi în partida contra Norvegiei.


UPDATE, 13 noiembrie, ora 19:42 / Echipa națională a României a susținut ultimul antrenament înaintea partidei cu Norvegia, din Liga Națiunilor.

În ședința de pregătire, efectuată pe o ploaie măruntă la Mogoșoaia, selecționerul Mirel Rădoi a stabilit ultimele detalii tactice pentru duelul împotriva nordicilor.


UPDATE, 13 noiembrie, ora 14:55 / Antrenamentul de astăzi al naționalei Norvegiei a fost anulat după ce un jucător a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Este vorba despre fundașul de la Galatasaray, Omar Elabdellaoui. Conform nrk.no, acesta a prezentat simptome în noaptea precedentă și astăzi a primit rezultatul pozitiv. Norvegienii au anulat antrenamentul și vor clarifica situația printr-o conferință de presă. Încă nu se știe dacă există și alți jucători norvegieni infectați și nu s-a luat nicio decizie în privința meciului cu România, programat pentru duminică, 15 noiembrie.


UPDATE, 13 noiembrie, ora 13:20 / FRF a publicat o statistică a ultimilor cinci ani, conform căreia cel mai dur fotbalist a fost Alexandru Chipciu. Fotbalistul CFR-ului are mai multe avertismente decât Mihai Pintilii sau Dragoș Grigore.

„În ultimii 5 ani, adică din 2016 până în prezent, România a disputat 48 de partide oficiale și amicale. În acest interval de timp, care se va închide cu partidele împotriva Norvegiei și Irlandei de Nord, au fost avertizați până azi 37 de fotbaliști tricolori.

CARE E CEL MAI DUR TRICOLOR DIN ULTIMII 5 ANI?

  • Pentru fiecare cartonaș galben încasat avem 1 punct, pentru roșu din două galbene avem 3 puncte (două cazuri, Chipciu și Cristi Ganea), iar pentru roșu direct avem 5 puncte (un caz, Tamaș)
  • Am luat în considerare, din lista de 37 de jucători avertizați, doar pe cei care au jucat minimum un sfert din minutele posibile la națională (adică minimum 1080 minute strânse în ultimii 5 ani, din cele 48 de partide) și au încasat minimum 3 avertismente.
  • Am împărțit apoi numărul de minute jucate la punctele de avertisment acumulate. Cine e cel mai des pedepsit pe teren?”, se arată pe site-ul FRF.


UPDATE, 13 noiembrie, ora 11:23 / Eric Bicfalvi a răspuns la 20 de întrebări despre activitatea lui de fotbalist, dar și despre viața personală. Jucătorul a dezvăluit care a fost cel mai emoționat gest al fanilor echipei de club făcut pentru el: ”Pancartele desenate de copii”.

Fotbalistul și-ar fi dorit să aibă o viteză mai bună. Bicfalvi a fost pus să aleagă între Real Madrid și 50 de partide pentru echipa națională și un turneul final și i-a ales pe spanioli: ”Jucând la Real Madrid automat ar veni și cele 50 de meciuri și calificarea”.

Jucătorului îi este cel mai drag golul reușit la 19 ani din jocul Steaua – Poli Iași, prima sa reușită în campionatul României. Dacă ar putea, fotbalistul ar elimina VAR-ul din fotbal.

VEZI VIDEO: 


UPDATE, 12 noiembrie, ora 19:17 / 6 dintre „tricolori” vor fi exceptați de la testarea obligatorie pentru COVID impusă de UEFA înaintea partidei cu Norvegia de duminică. Asta deoarece, potrivit normelor din protocolul forului european, jucătorii care au fost testați negativ după o perioadă în care au fost pozitivi la COVID sunt declarați vindecați și timp de 90 de zile de la testarea negativă nu mai sunt obligați să efectueze alte testări suplimentare.


UPDATE, 12 noiembrie, ora 16:11 / Portarul echipei naționale a României, Ciprian Tătărușanu, a răma simpresionat de un mesaj de încurajare al unui suporter și a decis să-i facă un cadou.

Jucătorul lui AC Milan l-a sunat pe fanul din județul Argeș, care era în timpul serviciului în combinezon de protecție. Suporterul transportă medicamente și materialele medicale necesare spitalelor în lupta împotriva Covid-19.

Ciprian Tătărușanu i-a mulțumit pentru cuvintele frumoase și pentru încurajări și în schimb i-a oferit un tricoul al echipei naționale cu autografele jucătorilor.


UPDATE, 12 noiembrie, ora 15:05 / UEFA a anunțat că partida România – Norvegia programată pentru data de 15 noiembrie, începând cu ora 21:45, va fi oficială de o brigadă din Turcia care îl va avea la centru pe Ali Palabiyik, un arbitru de 39 de ani. Acesta va fi ajutat de tușierii Ceyhun Sesiguzel și Serban Cimen, iar al rezervă va fi Abdulkadir Bitigen. Arbitrul Ali Palabiyik a condus duelul Portugalia U21 – România U21, din 2018, atunci când Mirel Rădoi a debutat ca selecționer la naționala de tineret. România a câștigat atunci cu 2-1 și s-a calificat la Euro 2019. Turcul a mai oficial și duelul Lazio – CFR cluj 1-0 din grupele ediției trecute a Europa League.


UPDATE, 12 noiembrie, ora 14:30 / Staff-ul tehnic al naționalei a programat un antrenament începând cu ora 14:00, anunță site-ul FRF. „Tricolorii” au uitat deja de amicalul cu Belarus și încep pregătirile pentru meciul cu Norvegia. Nu a fost un antrenament de refacere decât pentru cei care au evoluat multe minute în amicalul din data de 11 noiembrie. Restul „tricolorilor” s-au pregătit cât se poate de intens.


România – Norvegia e un meci de totul sau nimic de ambele părţi

Aşadar, România – Norvegia devine un meci de totul sau nimic pentru ambele tabere. Ca şi oaspeţii noştri ne aflăm în nedorita postură de a fi ratat prezenţa la turneul final al EURO 2020, după ce am pierdut în semifinalele barajului de promovare: noi în Islanda, vikingii acasă cu Serbia după prelungiri.

România are doar patru puncte în grupa de Liga Naţiunilor, graţie acelui absolut neaşteptat succes cu 3-2 din Austria, în etapa a 2-a şi a punctului făcut acasă cu Irlanda de Nord în jocul de debut. Norvegia are nouă puncte, pierzând un singur meci, la fel ca Austria, chiar în faţa rivalei directe, 1-2 la Oslo.

Am bătut Belarus după un meci cu două reprize opuse

La Oslo am pierdut cu 4-0 şi s-a spus atunci că tricolorii au intrat pe teren afectaţi de înfrângerea suferită cu câteva zeci de ore mai înainte în Islanda. Acum jucăm după un amical câştigat la Ploieşti în faţa Belarusului cu 5-3, după un meci împărţit clar în două părţi: prima repriză excelentă, scor 4-0, a doua dezastru scor 1-3 şi cu oaspeţii irosind o lovitură de la 11 metri.

Mirel Rădoi a folosit în meciul cu Belarus cinci debutanţi, patru de la FCSB: Vali Creţu, Iulian Cristea, Dennis Man şi Florin Tănase, precum şi pe Bogdan Mitrea, debut cu gol şi cu gafe imense în apărare, la 33 de ani. Au revenit după multă vreme Eric Bicfalvi şi Cristi Ganea.

Apărarea rămâne călcâiul lui Achile

Marea problemă care ne dă fiori uriaşi este defensiva, mai ales în zona centrală. Rădoi a schimbat sistemul, jucând cu trei fundaşi (Nedelcearu, Mitrea, Toşca, apoi Cristea), dar e foarte greu să încerci această variantă, atâta timp cât fotbaliştii de care dispui nu se pretează la acest sistem extrem de pretenţios.

Practic, urmare a absenţelor lui Chiricheş, Bălaşa, Moţi, Rădoi nu are alte variante în zona centrală decât cei folosiţi în meciul cu Belarus şi care, poate, întrucâtva cu excepţia lui Nedelcearu, nu au dat deloc satisfacţie.

Ne bântuie deja fantoma lui Haaland

Ori tocmai atacul Norvegiei este compartimentul forte, iar imaginea lui Erling Haalandîncepe deja să ne bântuie rău, starul lui Dortmund declarând după cele trei goluri de la Oslo că dacă se chinuia puţin ne marca minim cinci-şase goluri numai el!

La mijloc nu se ştie cine ar urma să fie omul cu misiunea dificilă de santinelă la închidere în faţa apărării, pentru că se pare că din lotul convocat nu este nici unul care să fie o garanţie pe acest post.

Debutanţii Man şi Tănase nu au impresionat

Rău este că speranţele puse în Man şi Tănase au rămas la acest stadiu, cei doi nearătând mare lucru şi poate că ar fi fost mult mai bine dacă Man ar fi fost lăsat la under 21, pentru decisivul meci din 17 noiembrie, cu Danemarca.

În faţă George Puşcaş a dat un gol, dar nu a avut o evoluţie deosebită, iar Dennis Alibec, intrat în repriza a doua, pare a se afla într-un moment nefavorabil, poate nereuşind încă o adaptare corespunzătoare la Kayserispor. noua sa echipă.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,75 este cota pentru „ambele marchează” la meciul România-Norvegia. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT