Fotbal intern

LIVE BLOG România – Norvegia în preliminariile EURO 2020. Momente superbe la final. Jucătorii le-au făcut cadou copiilor tricourile. VIDEO

LIVE BLOG Romania  Norvegia in preliminariile EURO 2020 Momente superbe la final Jucatorii leau facut cadou copiilor tricourile VIDEO
ADVERTISEMENT

Marți, 15 octombrie, de la ora 21:45 s-a jucat în cadrul etapei a 8-a din grupa F a preliminariilor CE 2020 meciul Romania-Norvegia, scor 1-1. Mai jos aveti cele mai interesante informatii de la partidă.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 2.38 este cota pentru ”peste 2,5 goluri” în meciul România – Norvegia. Vezi aici toate cotele
ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 23.44. Fotbaliștii români nu i-au lăsat nerăsplătiți pe micuții care au încurajat echipa națională la meciul cu Norvegia. Imediat cum s-a fluierat finalul, Ionuț Radu, Adi Rus și Dan Nistor au mers la tribune și le-au dat tricourile de joc spectatorilor.

UPDATE, 15 octombrie, ora 22.28. Crainicul Arenei Naționale a anunțat numărul oficial de spectatori prezenți pe stadion la România-Norvegia. E oficial, avem record nou: 29.854 de copii și însoțitori sunt la meci.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 15 octombrie, ora 21.25. Gazonul începe să dea semne de ”slăbiciune” încă de la încălzire. Brazdele încep deja să sară la pasele norvegienilor.

UPDATE, 15 octombrie, ora 21.07. Ieșirea celor două echipe pe teren a adus un moment inedit. Copiii prezenți pe stadion i-au huiduit pe jucătorii norvegieni. Românii au fost aclamați

ADVERTISEMENT


UPDATE, 15 octombrie, ora 20.39. Copiii se adună, încet-încet, la Arenă. Majoritatea au pancarte de susținere pentru națională și înscrisuri care să arate ce școală sau club școlar reprezintă.

UPDATE, 15 octombrie, ora 20.22. Autocarul naționalei a ajuns la stadion. Copiii i-au întâmpinat cu urale pe tricolorii lui Cosmin Contra.

ADVERTISEMENT

Echipa nationala a ajuns la stadion

Echipa de start a României pentru meciul cu Norvegia! Aşa vrea Contra să aducă cele trei puncte! Mitriţă, Deac şi Marin, titulari! Ianis Hagi, doar rezervă – https://fntk.ro/c7-nz

Gepostet von Fanatik.ro am Dienstag, 15. Oktober 2019

UPDATE, 15 octombrie, ora 19:36 / Copiii au ajuns deja la Arena Naţională.


UPDATE, 15 octombrie, ora 15.30. Jucătorii lui Cosmin Contra și-au ales numerele pentru meciul cu Norvegia.

1. Ionuţ Radu • 2. Romario Benzar • 3. Alin Toşca • 4. Adrian Rus • 5. Ionuţ Nedelcearu • 6. Andrei Burcă • 7. Florinel Coman • 8. Nicolae Stanciu • 9. George Puşcaş • 10. Ianis Hagi • 11. Nicuşor Bancu • 12. Ciprian Tătăruşanu • 13. Claudiu Keşeru • 14. Vasile Mogoş • 15. Paul Anton • 16. Florin Niţă • 17. Ciprian Deac • 18. Răzvan Marin • 19. Mihai Bordeianu • 20. Alexandru Mitriţă • 21. Dan Nistor • 22. Alexandru Cicâldău • 23. Florin Andone


UPDATE, 15 octombrie, ora 14.15. Universitatea Craiova trimite 400 de copii la meciul dintre România și Norvegia.


UPDATE, 15 octombrie, ora 11.30. Azi de dimineață a avut loc o ședință tehnică, iar acolo s-a decis ca echipa națională a României să joace în echipamentul galben, iar jucătorii Norvegiei vor evolua în alb, chiar dacă la Oslo au optat pentru echipamentul roșu.


UPDATE, 15 octombrie, ora 10.30. Primăria Municipiului București și FRF au făcut tot posibilul ca meciul echipei naționale a României cu Norvegia să fie văzut de cât mai multă lume. Astfel, va fi organizată o vizionare publică, în Pariul Mihai I, cu intrare prin Bulevardul Charles de Gaulle. Intrarea este liberă în “Peluza Herăstrău”, iar fanii vor putea vedea meciul pe un ecran uriaș.


UPDATE, 14 octombrie, ora 15:30/ Metrorex a anunțat că programul metrourilor va fi prelungit cu o oră după finalul meciului. Decizia a fost transmisă de societate printr-un comunicat:

“Ministerul Transporturilor şi Metrorex, alături de Federaţia Română de Fotbal, vin în sprijinul publicului participant la partida de fotbal dintre selecţionatele României şi Norvegiei, ce se va desfăşura pe Arena Naţională şi anunţă că marţi, 15 octombrie 2019, trenurile vor circula, pe toate magistralele de metrou, după un program prelungit cu o oră.
Ultimele trenuri de metrou vor pleca de la staţiile capăt de magistrală la ora 00:30 pe Magistrala 1, Magistrala 2 şi Magistrala 3, respectiv la ora 00:45 pe Magistrala 4. Intervalul de circulaţie între trenuri va fi de aproximativ 10-12 minute.
Partida de fotbal ce se va desfășura în data de 15 octombrie 2019 este un eveniment de interes public și de importanță națională pentru calificarea la EURO 2020″


UPDATE, 14 octombrie, ora 14:30 / Atacantul Joshua King a absentat de la antrenamentul oficial al echipei naționale a Norvegiei, care s-a desfășurat pe Arena Națională. Fotbalistul lui Bournemouth, care a transforamt penalty-ul din ultimul minut al remizei cu Spania, a acuzat dureri la spate și a fost menajat de selecționerul Lars Lagerback.


UPDATE, 14 octombrie, ora 07:50 / Ianis Hagi a avut un mesaj special înaintea meciului România – Norvegia din preliminariile Euro 2020. ”Numărul 10 şi tricoul naţionalei. O mândrie uriaşă care mă obligă să dau totul pe teren pentru România. Lupta pentru calificare continuă şi acum gândul şi energia noastră este îndreptată spre meciul cu Norvegia. Hai, România!”, a scris fiul lui Gică Hagi pe contul de Facebook.

Numarul 10 si tricoul nationalei. O mandrie uriasa care ma obliga sa dau totul pe teren pentru Romania. Lupta pentru…

Gepostet von Ianis Hagi am Sonntag, 13. Oktober 2019


UPDATE, 13 octombrie, ora 19:59 / Andrei Burcă s-a alăturat lotului echipei naționale a României în cantonamentul de la Mogoșoaia și va sta în cameră cu un alt nou venit, Iulian Cristea. Mă bucur că selecționerul s-a gândit la mine și m-a convocat. E o mândrie și o responsabilitate să fiu aici, echipa națională este visul oricărui fotbalist. E un moment important al cariereie mele și sper să profit de șansa oferită!”, a declarat Burcă. Selecționerul Cosmin Contra și-a scos jucătorii la antrenament duminică după-amiază și i-a împărțit în două grupuri. Titularii din partida cu Insulele Feroe au avut parte de refacere la sală sub supravegherea preparatorului fizic Javi Reyes, în timp ce restul lotului s-a pregătit normal timp de 75 de minute. La acest antrenament au participat și nou-veniții Andrei Burcă și Iulian Cristea, convocați la prima reprezentativă după accidentările lui Dragoș Grigore și Vlad Chiricheș. VEZI ÎN GALERIA FOTO MAI MULTE POZE DE LA ANTRENAMENT


LIVE BLOG România – Norvegia în preliminariile EURO 2020

Egalul ar menține situația actuală, cu Suedia și România primele favorite, înaintea Norvegiei. Victoria nordicilor ar însemna că am fi egalați la puncte și după cum arată ultimele două jocuri din grupă, noi urmând a primi Suedia și a termina pe terenul Spaniei am mai păstra doar șanse teoretice.

Marți, 15 octombrie, de la ora 21:45 România și Norvegia vor sta față în față pe Arena Națională. În tribunele căreia se vor afla de această dată suporteri de care federalii români și jucătorii nu au de ce să se teamă că ar putea provoca incidente sau să apeleze la scandări rasiste sau xenofobe. Pentru că toți cei 30.000 de spectatoricare au primit acceptul UEFA să se afle în tribune au sufletele mult mai pure decât așa zișii suporteri care au creat incidentele cu Spania.

România – Norvegia. 30.000 de copii și însoțitori vor fi în tribune duop modelul de la Craiova – AEK Atena în Europa League

Am bătut cu 3-0 în Feroe, dar am jucat prost trei sferturi din meci

Am primit un meci cu porțile închise, dar portița deschisă de forul european conform căreia copiii până în 14 ani pot intra la meci a fost speculată la maxim de FRF, care a reușit o mobilizare de Guiness Book la acest meci, fără exagerare, pentru că va fi primul meci din istorie, fără spectatori adulți, la care se vor afla 30.000 de copii și însoțitorii lor!

România vine după o victorie aparent fără drept de apel în Insulele Feroe cu 3-0, dar este clar un scor mincinos, pentru că golurile s-au marcat începând cu minutul 74 și pînă atunci tricolorii, incomodați evident și de gazonul sintetic, udat din belșug de gazde, parcă înnotând haotic, lipsiți de orice clarviziune în joc.

România – Norvegia. Am bătut în Feroe cu 3/0, dar am tremurat până în minutul 74

Norvegia salvată de prostia portarului spaniol Kepa

Deși s-a speculat că selecționerul Cosmin Contra va începe cu dinamovistul Dan Nistor ca dirijor, la mijloc, variantele alese au fost altele și jocul a scârțâit groaznic timp de mai bine de 70 de minute. Cu o astfel de prestație în fața Norvegiei nu putem emite nicio pretenție la cele trei puncte.

România – Norvegia. Nordicii au scos în minutul 94, din penalty, un egal acasă cu Spania

De cealaltă parte Norvegia a jucat acasă cu liderul neînvins al grupei, Spania. Ibericii au făcut cel mai slab joc al lor din preliminarii, criticat sever de presa lor, dar au condus până în minutul 94 cu 1-0, grație reușitei lui Saul, mijlocașul lui Atletico Madrid. Însă o intrare absolut mebunească, fără nici o logică, a portarului Kepa asupra unui norvegian în suprafața de pedeapsă a dus la acordarea unui penalty, transformat de King și Norvegia e în grafic, punctul calculat plus, spun ei, trei la București.

Burcă și Cristea chemați de urgență pentru accidentatul Chiricheș

Foarte probabil că selecționerul Contra va opera modificări în formula de start. Vlad Chiricheș este campionul absolut al accidentărilor la echipa națională, acum având o problemă musculară. Autorul golului trei din Feroe, Claudiu Keșeru, este și el pe mâna medicilor, tot pentru ceva muscular.

România – Norvegia. Au fost chemați de urgență fundașii Burcă (foto) și Cristea, după accidentarea lui Chiricheș

Au fost chemați de urgență doi fundași centrali din campionatul intern, Burcă de la CFR Cluj și Cristea de la FCSB, pentru că ar fi foarte greu și riscant să joci împotriva puternicilor atacanți norvegieni cu doi fundași care abia au terminat perioada U21, Ionuț Nedelcearu și Adrian Rus.

Singurul punct cu echipele care contează

În meciul de la Oslo am mers după scenariul nostru de neînțeles, văzut și în Suedia și la meciul de acasă cu Spania. Abia la 2-o pentru adversar ne-am trezit să jucăm și noi și dacă în celălalte două partide doar am redus scorul în Norvegia am smuls în ultimele secunde un egal foarte prețios acum, dacă vom reuși un rezultat bun la București.

Ultimul meci jucat acasă cu Norvegia a fost în 2002, pe o vreme teribil de urâtă și am pierdut pe teren propriu cu 1-0 în preliminariile Euro 2004. La retur a fost 1-1 pentru că așa a vrut arbitrul slovac Lubos Michel, care a dictat penalty pentru henț în careu la Chivu, la scorul de 1-0 pentru noi, deși mingea o lovise cu mâna atacantul lor, John Carew!.

ADVERTISEMENT