Fotbal international

Live Blog Serie A, etapa a 13-a. Genoa și-a demis antrenorul

21.12.2020 | 12:38
Live Blog Serie A etapa a 13a Genoa sia demis antrenorul
ADVERTISEMENT

Fotbalul italian intră în linia dreaptă pentru încheierea acestui an 2020 atât de zbuciumat. Până la final se vor mai juca două etape, cea cu numărul 13 în acest weekend, comprimată în numai două zile, în datele de 19 şi 20 decembrie, pentru ca săptămâna viitoare să aibă loc runda a 14-a, intermediară, programată în zilele de 22 şi 23 decembrie.

Din etapa a 13-a meciurile care se desprind a avea statut de cap de afiş sunt Atalanta – AS Roma şi Lazio – Napoli. Sunt partide deschise oricărui rezultat, care implică două echipe calificate în optimile de finală ale Champions League şi alte două care şi-au asigurat prezenţa în 16-imile de finală ale Europa League. Şi sunt meciuri care în mod tradiţional au oferit spectacol şi goluri.

ADVERTISEMENT

Atalanta vine după un egal la Torino, în casa lui Juventus, dar problema bergamascilor o reprezintă sincopele din ultimele partide pe teren propriu, ultima venind în faţa Veronei. Romanii au obţinut un succes facil acasă cu AC Torino în ultima etapă şi vin cu un moral bun. La Bergamo este mare tensiune între idolul tifosilor, argentinianul Papu Gomez, şi antrenorul Gasoperini şi conducere, preşedintele Percassi anunţând că jucătorul poate fi achizionat pentru suma de 10 milioane euro.

Programul etapei a 13-a din Serie A

Duminică, 20 decembrie

  • AC Torino – Bologna 1-1 (Verdi 69 / Soriano 78)
  • Sassuolo – AC Milan 1-2 (Berardi 89 / Leao 1, Saelemaekers 26)
  • Inter – Spezia 2-1 (Hakimi 51, Lukaku pen 71 / Piccoli 90+4)
  • Cagliari – Udinese 1-1 (Lykogiannis 27 / Lasagna 57)
  • Benevento – Genoa 2-0 (Insigne 57, Sau 88)
  • Atalanta – AS Roma 4-1 (Zapata 59, Gosens 70, Muriel 72, Ilicic 85 / Dzeko 3)
  • Lazio – Napoli 2-0 (Immobile 9, Alberto 56)
ADVERTISEMENT

Sâmbătă, 19 decembrie

  • Fiorentina – Verona 1-1 (Vlahovic 19 pen. / Veloso 8 pen.)
  • Sampdoria – Crotone 3-1 (Damsgaard 27, Jankto 36, Quagliarella 65 / Simy 45 pen.)
  • Parma – Juventus 0-4 (Kulusevski  23, Ronaldo 26, 48, Morata 86)

Gol extraterestru marcat de Cristiano Ronaldo, atacantul portughez sfidând pur și simplu legea gravitației la prima sa reușită din partida cu Parma.

ADVERTISEMENT



Rolando Maran, demis de la Genoa

UPDATE, 21 decembrie, ora 12:39 / Clubul Genoa a anunțat pe site-ul oficial demiterea antrenorului Rolando Maran în urma eșecului suferit în partida cu Benevento și a care a dus echipa pe locul 19, penultimul.

Tehnicianul se afla pe banca tehnică a genovezilor din luna august, el preluând echipa la început de sezon, În stagiunea trecută, Genoa a fost condusă de trei antrenori, Aurelio Andreazzoli, Thiago Motta și Davide Nicola, și s-a salvat in extremis de la retrogradare.

ADVERTISEMENT

Rolando Maran este demis pentru a doua oară în 2020, după ce în martie a fost dat afară de Cagliari.


S-a marcat cel mai rapid gol din istoria Serie A

UPDATE, 20 decembrie, ora 14:25 / Rafael Leao a intrat în istoria campionatului Italiei, după ce a marcat cel mai rapid gol înscris vreodată în Serie A. După doar 6,2 secunde, brazilianul a înscris în meciul pe care Milan în joacă în deplasare, pe terenul lui Sassuolo. „Rossoneri” și-au luat prin surprindere adversarii și au plecat direct spre poarta acestora, iar Calhanoglu i-a pasat decisiv lui Leao care a marcat din interiorul careului.

Zlatan Ibrahimovic nu va mai juca în acest an

UPDATE 19 decembrie, ora 11:14 / Vești proaste pentru AC Milan înaintea partidei de duminică de la Sassuolo: Zlatan Ibrahimovic a resimțit dureri la pulpa dreaptă și nu va mai putea fi folosit în ultimele două meciuri programate în 2020.

Suedezul nu a mai jucat pentru „diavoli” din noiembrie, de la meciul cu Napoli, și va rata și jocul cu Lazio de la mijlocul săptămânii viitoare. Medicii lui AC Milan fac însă eforturi să-l recupereze pe Zlatan pentru partida cu Juventus, care se va disputa pe 6 ianuaroe 2021.


Napoli, atac decimat pentru meciul cu Lazio, din etapa a 13-a din Serie A

Lazio, după două rezultate care au îndepărtat-o şi mai mult de locurile de Champions League (e la şase puncte distanţă), eşec acasă cu Verona şi apoi rezultat la pace între fraţii Inzaghi în meciul cu Benevento, primeşte pe Napoli, care a căzut pe 5 după înfrângerea de la Milano, cu Inter.

La Roma va fi mult mai greu pentru echipa lui Gennaro Gattuso, deoarece starul Lorenzo Insigne este suspendat, iar alţi doi atacanţi de top, Osimhen şi Mertens, sunt accidentaţi. Napoli va juca în atac cu Politano şi Petagna. Dar şi Lazio nu îi are pe stâlpul apărării, Acerbi şi pe mijlocaşul Lucas Leiva.

Inter poate deveni noul lider

AC Milan e încă lider, dar a început serios să gâfâie fără Zlatan Ibrahimovic. Acum va juca afară cu Sassuolo. De un nou pas strâmb al „Diavolului” poate profita Inter, concitadina jucând acasă cu Spezia. O partidă aparent facilă pentru Lukaku şi colegii lui, dar Spezia, deşi e o nou promovată, a arătat multe lucruri bune până acum.

Juventus se deplasează la Parma, acolo unde veştile despre fostul craiovean Mihăilă sunt că ar mai avea nevoie doar de câteva zile până va complet refăcut şi se va putea antrena normal. Torinezii nu vor avea de înfruntat un adversar facil, Parma ratând în minutul 90+2 şansa unei mari surprize la Milano, pe terenul liderului.

Interesant este că brusc la acest meci antrenorul lui Juventus, Andrea Pirlo, şi-a amintit brusc de faptul că îl are în lot pe suedezul Kukusevski, ţinut de luni bune doar pe bancă şi îl va trimite pe teren exact împotriva fostei sale echipe, unde era vedetă.

Dintre români sunt anunţaţi titulari fundaşul stânga Ştefan Radu la Lazio, deşi a avut două prestaţii consecutive sub parametri, mai ales cu Verona, unde greşeala sa a adus victoria oaspeţilor, dar şi cu Benevento, şi Răzvan Marin, devenit piesă importantă pentru Cagliari, antrenorul Eusebio di Francesco apreciind mult travaliul românului meci de meci.

ADVERTISEMENT