Fotbal international

Live Blog Serie A etapa a 35-a. Juventus a pierdut surprinzător la Udine. Al nouălea titlu consecutiv mai are de așteptat! Video

Live Blog Serie A etapa a 35a Juventus a pierdut surprinzator la Udine Al noualea titlu consecutiv mai are de asteptat Video
ADVERTISEMENT

După ce Germania şi Spania au tras cortina peste acest sezon atât de zbuciumat şi Anglia mai are doar 90 de minute pentru a pune şi ea punct Serie A grăbeşte cât poate ritmul pentru a se apropia de linia de sosire, mai ales că în august se repornesc motarele cupelor europene.

După victoria cu 2-1 în faţa lui Lazio nimeni nu mai are nici cel mai mic semn de îndoială că Juventus se îndreaptă liniştit spre cel de-al nouălea scudetto consecutiv. Avansul bianconerilor este consistent şi nimic nu îl mai poate înlătura. În plus, vedeta echipei, portughezul Cristiano Ronaldo este foarte aproape de a câştiga titlul de golgeter în Italia, situaţie în care ar deveni unicul jucător din lume golgeter în trei dintre cele mai puternice campionate din lume.

ADVERTISEMENT

„Bătrâna Doamnă” ar fi putut deveni matematic campioană încă din această rundă, dar s-a împiedicat inexplicabil pe terenul lui Udinese, deși conducea la pauză. Așa, torinezii mai au de așteptat cel puțin o etapă până când vor putea sărbători titlul.

Programul etapei a 35-a din Serie A

Joi, 23 iulie

  • Udinese – Juventus 2-1 (Nestorovski 54, Fofana 90+2 / de Ligt 43) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE
  • Lazio – Cagliari 2-1 (Milinkovic-Savic 47, Immobile 60 / Simeone 45) – VEZI AICI CELE MAI IMPORTANTE FAZE
ADVERTISEMENT

Miercuri, 22 iulie

  • Parma – Napoli 2-1 (Caprari 45+2 pen., Kulusevki 86 pen./ Insigne 54 pen.) – VEZI VIDEO
  • Torino – Verona 1-1 (Zaza 67 / Borini 56)
  • SPAL Ferrara – Roma 1-6 (Cerri 24 / Kalinic 12, Perez 38, Kolarov 47, B. Peres 52, 75, Zaniolo 90) – VEZI VIDEO
  • Inter – Fiorentina 0-0
  • Lecce – Brescia 3-1 (Lapadula 22, 33, Saponara 70 / Dessena 63) – VEZI VIDEO
  • Sampdoria – Genoa 1-2 (Gabbiadini 32 / Criscito 22 pen., Lerager 72) – VEZI VIDEO

Marţi, 21 iulie

  • Atalanta – Bologna 1-0 (Muriel 63) – VEZI VIDEO
  • Sassuolo – Milan 1-2 (Caputo 42 / Ibrahimovici 19, 45+2) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Clasament Serie A


UPDATE, 23 iulie, ora 13:22 / Antonio Conte, antrenorul lui Inter Milano, a fost dezamăgit de faptul că echipa sa nu va termina pe primul loc în campionat: Locul doi nu are nici un sens în viziunea mea. Este doar primul loc al învinșilor”.

„Unii se mulțumesc cu asta, dar eu nu. Nu vreau ca jucătorii mei să se mulțumească cu acest lucru. Am făcut un meci bun, am avut ritm, dar am avut ghinion când am lovit de două ori bara”, a subliniat Conte.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 22 iulie, ora 19:43 / Președintele clubului SSC Napoli, Aurelio De Laurentiis, a refuzat o primă ofertă a celor de la Manchester City pentru fundașul central Kalidou Koulibaly.

Conform site-ului tuttomercatoweb.com, Pep Guardiola îl dorește în mod expres pe internaționalul englez și a propus 60 de milioane de euro, plus alte cinci bonus, dar italienii nu lasă la preț și vor 75 de milioane de euro.


UPDATE, 22 iulie, ora 15:52 / Antrenorul Stefano Pioli și-a prelungit contractul pentru încă două sezoane cu AC Milan și va rămâne pe banca tehnică până în vara anului 2022.

”Nu este o decizie bazată pe victoriile recente, ci pe baza modului în care Stefano a construit spiritul de echipă şi a stabilit un obiectiv comun, precum şi modului în care a îmbunătăţit performanţa jucătorilor şi colectivului”, se arată într-un comunicat de presă al clubului, citat de Gazzetta dello Sport.

Hotărârea de a continua cu Stefano Pioli a dust la căderea înțelegerii pe care milanezii o aveau cu germanul Ralf Ragnick, care urma sp vină din sezonul viitor. ”Eu și AC Milan am decis, de comun acord, că nu este momentul potrivit pentru o colaborare.

Astfel, ținând cont de evoluția bună a rezultatelor sub comanda lui Pioli, am hotărât să nu-mi asum nicio funcție la Milan în acest moment”, a spus Rangnick.


Etapa a 35-a din Serie A începe marţi cu două meciuri care promit goluri multe

Etapa a 35-a începe cu două partide care promit festival de goluri. Maşina de marcat din Bergamo primeşte vizita Bolognei, năucită în weekend la Milano de diavolul rossonero, care i-a dat cinci upercuturi în figură. Seara, revelaţia Sassuolo, trupa dirijată magic de fostul CFR-ist De Zerbi, se ia la trântă cu dracul Ibrahimovic şi restul demonilor de la Milan. Sassuolo nu a pierdut de şapte partide, Milan e la rândul ei în mare formă.

Miercuri sunt programate majoritatea partidelor. Atrage atenţia în special derbyul Genovei, cu Sampdoria în rolul echipei gazdă, o rivalitate crâncenă, dar care, de această dată, ar putea fi înlocuită cu un diplomatic egal, convenabil ambelor echipe.

E momentul pentru derbyul oraşului Genova

De meciul din aşa numitul Il Derby della Lanterna depind în bună măsură şi speranţele lui Lecce, aflată pe primul loc retrogradabil. Victoria Sampdoriei i-ar permite să se apropie la un punct de Genoa, salentinii presupunând că bat acasă deja retrogradata Brescia. O victorie a Grifonului în derby ar menţine distanţa de patru puncte dintre Genoa şi Lecce.

Inter, care, în mod paradoxal, are tot mai mari şanse să se despartă în vară de antrenorul Antonio Conte, deşi acesta are contract pe trei ani, joacă acasă cu Fiorentina şi în mod normal ar trebui să îşi poată menţine locul 3 în faţa unei echipe care nu mai e de mult spectaculosă, ca atunci când în atac erau Mutu şi Toni.

Cristiano Ronaldo, în goană după Gheata de Aur

Juventus va merge joi în Friuli, pentru o afacere exclusiv în alb-negru, culorile ambelor echipe. Udinese nu are forţă să stea în calea lui Ronaldo şi compania, iar portughezul are acum un alt target, de a depăşi cele 34 de goluri marcate de polonezul Robert Lewandowski de la Bayern Munchen, pentru a câştiga Gheata de Aur pentru cel mai prolific jucător european.

Tot joi speră şi Lazio, marea deziluzie după pandemie, cu o medie de puncte de zona retrogradării, să mai obţină o victorie, pe teren propriu, în faţa lui Cagliari la care gurile rele susţin că Walter Zenga nu va mai fi pe bancă din sezonul viitor.

 

 

 

 

 

ADVERTISEMENT