Fotbal international

Live Blog Serie A etapa a 36-a. Juventus, campioana Italiei pentru al 9-lea sezon la rând. Ronaldo, gol şi penalty ratat! Video

Live Blog Serie A etapa a 36a Juventus campioana Italiei pentru al 9lea sezon la rand Ronaldo gol si penalty ratat Video
ADVERTISEMENT

Juventus a devenit campioana Italiei pentru a 9-a oară consecutiv. “Bătrâna Doamnă” s-a impus în faţa Sampdoriei, scor 2-0, şi are un avans de 7 puncte faţă de Inter, cu 2 etape înainte de final.

Cristiano Ronaldo a deschis scorul în minutul 45+7, iar Bernardeschi l-a majorat în minutul 67. Cu un minut înainte de final, starul portughez a ratat o lovitură de la 11 metri şi este la 3 goluri în spatele lui Ciro Immobile în topul celor mai buni marcatori.

ADVERTISEMENT

Sassuolo a fost cea mai ghinionistă echipă a etapei. În meciul cu Napoli, formaţia antrenată de Robert De Zerbi a avut trei goluri anulate cu VAR. Toate cele trei reuşite, semnate de Djuricic, Caputo şi Berardi, au fost anulate pe motiv de ofsaid.

Programul etapei a 36-a din Serie A

Duminică, 26 iulie

  • Juventus – Sampdoria 2-0 (C. Ronaldo 45+7, Bernardeschi 67) – VEZI VIDEO

Juventus: Sczesny – Danilo, Bonucci, de Ligt, Alex Sandro – Rabiot, Pjanic, Matuidi – Cuadrado, Dybala, Ronaldo

ADVERTISEMENT

  • Bologna – Lecce 3-2 (R. Palacio 2, R. Soriano 5, M. Barrow 90+3 / M. Mancosu 45+2, F. Falco 66)
  • AS Roma – Fiorentina 2-1 (J. Veretout 45, 87 / N. Milenkovic 54)
  • Verona – Lazio 1-5 (S. Amrabat 38 / C. Immobile 45+5, 83, 90+4, S. Milinkovic-Savic 56, J. Correa 62) 
  • Cagliari – Udinese 0-1 (S. Okaka 3)
  • SPAL Ferrara -AC Torino 1-1 (M. D Alessandro 80 / S. Verdi 57)

Sâmbătă, 25 iulie

  • Brescia – Parma 1-2 (D. Dessena 62 / M. Darmian 59, D. Kulusevski 81) – VEZI VIDEO
  • Genoa – Inter 0-3 (R. Lukaku 34, 90+3, A. Sanchez 83) – VEZI VIDEO
  • Napoli – Sassuolo 2-0 (E. Hysaj 8, Allan 90+4) – VEZI VIDEO
ADVERTISEMENT

Vineri, 24 iulie

  • AC Milan – Atalanta 1-1 (Calhanoglu 14 / Zapata 33) – VEZI VIDEO

Min. 27: Malinovsky, de la Atalanta, a ratat o lovitură de la 11m.


Clasament Serie A

 


UPDATE, 25 iulie, ora 11:59 / O nouă ratare a participării în Champions League îi face și mai ambițioși pe conducătorii clubului AC Milan, care au pus ochii pe doi jucători din La Liga.

Primul pe lista italienilor este fundașul brazilian al echipei FC Barcelona, Emerson, care în sezonul precedent a fost împrumutat la Betis Sevilla. Pentru a se despărți de sud-americanul de 21 de ani, catalanii cer 30 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

Al doilea jucător vizat de milanezi este mijlocașul defensiv Marc Roca. Jucătorul de 23 de ani mai are un an de contract cu Espanyol Barcelona, dar șansele ca el să rămână acolo sunt minime după ce echipa a retrogradat în liga a doua.


UPDATE, 25 iulie, ora 11:04 / Crotone este a doua echipă din liga a doua italiană care reușește promovarea, după Benevento.

Crotone şi-a asigurat promovarea în Serie A, după ce a învins, vineri, echipa Livorno, scor 5-1, și a profitat și de remiza dintre Spezia şi Cremonese.

Crotone are un avans de opt puncte faţă de Spezia, cu două etape înainte de finalul ssezonului. Crotone a mai jucat în Serie A în sezoanele 2016-2017 şi 2017-2018.


UPDATE 24 iulie, ora 16:23 / Juventus este foarte aproape de cel de-al nouălea titlu consecutiv în Serie A, dar apele nu sunt deloc liniștite la clubul torinez. Suporterii „Bătrânei Doamne” au luat foc după înfrângerea suferită joi seara la Udine și cer demisia antrenorului Maurizio Sarri, pe care-l consideră principalul vinovat de rezultatele proaste înregistrate în ultima perioadă.

”Pleacă, Sarri, încă un an ca acesta este de neimaginat”, ”Jenant” sau ”O echipă de coșmar” sunt doar câteva dintre comentariile fanilor la adresa tehnicianului.

Nemulțumirea acestora este cauzată de faptul că în ultimele 5 partide disputate în campionat, Juventus are o singură victorie, cu Lazio, în rest a pierdut cu AC Milan și Udinese și a remizat cu Atalanta și Sassuolo.


Etapa a 36-a din Serie începe cu un derby al Lombardiei: AC Milan – Atalanta

Etapa începe cu un supermeci vineri seară, pe San Siro din Milano, unde echipa care poartă numele oraşului şi aflată într-o formă extraordinară după pandemie întâlneşte maşina de goluri din Bergamo, cu Atalanta ajunsă pe locul 2. Se anunţă un meci extrem de interesant, care promite şi goluri multe, foarte probabil şi de o parte şi de alta.

Sâmbătă au loc trei partide. Brescia – Parma poate fi meciul cu goluri în ambele porţi şi de ce nu cu o răsturnare de scor pauză-final, capitol la care parmegianii, care au patron chinez, sunt lideri în Serie A, numai după pandemie având trei meciuri cu astfel de răsturnări de rezultate pauză-final.

Genoa vrea măcar un punct cu Inter

Genoa – Inter contează mai mult pentru echipa locală, pentru care un egal ar fi excelent. Inter e deja în grupele Champions League şi atmosfera la echipă e din ce în ce mai proastă, antrenorul Antonio Conte acuzându-şi jucătorii pentru lipsă de determinare.

Un alt meci cu mare probabilitate de over şi reuşite de o parte şi alta încheie programul zilei de sâmbătă. Este Napoli – Sassuolo, moment important pentru Vlad Chiricheş, care s-ar putea confrunta cu foştii colegi de la poalele Vezuviului.

Duminică seară, Juve poate deschide şampania

Grosul etapei are loc duminică, 26 iulie. Este momentul în care Juventus se poate încorona cu al nouălea titlu consecutiv. Victoria pe teren propriu în faţa Sampdoriei aduce oficial titlul pentru Cristiano Ronaldo şi compania. Revine Bonucci în centrul apărării.

Lecce merge la Bologna pentru un meci de totul sau nimic. O victorie ar menţine flacăra speranţelor aprinsă măcar până la următoarea rundă, mai ales dacă Genoa nu obţine mai mult de un punct cu Inter. Eşecul, coroborat cu un rezultat pozitiv pentru genovezi rezolvă şi problema ultimului loc retrogradabil.

ADVERTISEMENT