Sport

Fotbal european, 4-6 aprilie. Marius Briceag, pasă de gol în Polonia. Nantes – Toulouse, finala Cupei Franței. Video

Vezi aici în format LIVE stream Barcelona - Real Madrid, Juventus - Inter și Bayern - Freiburg. Partidele au loc între 4-6 aprilie în cadrul Cupelor Spaniei, Italiei și Germaniei.
06.04.2023 | 23:47
Fotbal european 46 aprilie Marius Briceag pasa de gol in Polonia Nantes  Toulouse finala Cupei Frantei Video
ADVERTISEMENT
06-04-2023
20:58

Toulouse, calificare în finala Cupei Franței

Formaţia Toulouse a învins, în deplasare, scor 2-1, echipa de ligă secundă Annecy şi s-a calificat în finala Cupei Franţei.

Pentru Toulouse au marcat Aboukhal (36) şi Chaibi (85), iar pentru Annecy a punctat Bose (45+4 din penalty). În finală, Toulouse va întâlni cu FC Nantes, la 29 aprilie, pe Stade France.

06-04-2023
20:54

Briceag, pasă de gol pentru Korona Kielce

Fundașul Marius Briceag a dat o pasă de gol în partida pe care echipa sa, Korona Kielce, a terminat-o la egalitate, în deplasare, scor 1-1, cu formația Gornik Zabrze, în etapa a 27-a a campionatului Poloniei.

Briceag a centrat perfect la golul reușit de Lukowski (17). Gazdele au restabilit egalitatea prin Krawczyk (66), din pasa fostului internațional german Lukas Podolski. Briceag a fost integralist, în timp ce coechipierul său Ronaldo Deaconu a jucat până în minutul 60.

În urma acestei remize, Korona Kielce a urcat pe locul 12 în clasament, cu 31 de puncte, la două puncte de prima echipă aflată sub linia retrogradării, care este chiar Gornik Zabrze.

05-04-2023
21:07

Rezultatele înregistrate miercuri, 5 aprilie, în Europa

CUPA GERMANIEI, sferturi de finală

  • Nurnberg (D2) – Stuttgart 0-1 (Millot 83)
  • RB Leipzig – Borussia Dortmund 2-0 (Werner 22, Orban 90+8)

CUPA SPANIEI, semifinale retur

  • FC  Barcelona – Real Madrid 0-4 ((Vinicius 45+2, Benzema 50, 58 pen., 81); în tur 1-0

CUPA FRANȚEI, semifinale

  • FC Nantes – Lyon 1-0 (Blas 57)

CUPA ITALIEI, semifinale tur

  • Cremonese – Fiorentina 0-2 (Cabral 20, Gonzalez 75)

* Echipele scrise cu roșu s-au calificat în turul următor.

05-04-2023
20:08

PAOK Salonic a pierdut cu 1-3 derby-ul cu Olympiakos

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a pierdut cu 1-3 derby-ul din deplasare cu Olympiakos, contând pentru etapa 29 a primei ligi din Grecia. Oaspeții au deschis scorul în minutul 22 prin Thomas, dar nu reușit să păstreze avantajul de pe tabelă, încasând trei goluri în partea secundă de la Bakambu (59), Masouras (78) și El Arabi (87).

În urma acestui eșec, PAOK ocupă locul 4 în clasament, cu 57 de puncte, la 9 în urma ocupantelor primelor două poziții, AEK Arena și Panathinaikos, ambele cu câte 66 de puncte.

05-04-2023
08:36

Încăierare generală la finalul meciului Juventus - Inter. Cuadrado l-a lovit cu pumnul pe Handanovic

Juventus și Inter au remizat, scor 1-1 în meciul tur din semifinalele Cupei Italiei. Finalul partidei a fost unul extrem de tensionat. Discuția dintre Juan Cuadrado, autorul golului marcat de „Bătrâna Doamnă”, și Samir Handanovic, goalkeeper-ul lui Inter, s-a transformat într-o încăierare generală. 

Înaintea fluierului de final al „centralului”, Lukaku a marcat din penalty în minutul 90+5, iar apoi a fost eliminat pentru cumul de cartonașe galbene. Atacantul belgian fusese avertizat pentru un fault dur în minutul 80, iar după golul marcat a avut o reacție controversată la adresa fanilor adverși și a fost eliminat. 

Cuadrado și Danilo s-au contract cu Romelu Lukaku, în timp ce acesta părăsea terenul, iar după fluierul de final al arbitrului Samir Handanovic a încercat să-i explice columbianului situația. Inițial, discuția a fost amiabilă, însă după câteva secunde s-a produs o adevărată încăierare. 

În momentul în care Samir Handanovic a încercat să se apropie de Juan Cuadrado, internaționalul columbian l-a lovit cu pumnul în față pe portarul lui Inter. Disputa dintre jucătorii celor două tabere adverse au continuat și la vestiar, anunță Corriere dello Sport. Massa a acordat nu mai puțin de trei cartonașe roșii. 

05-04-2023
06:40

Barcelona l-a pierdut pe Frenkie de Jong pentru meciul cu Real Madrid din Cupa Spaniei

Probleme mari pentru Barcelona înaintea returului din semifinalele Cupei Spaniei cu Real Madrid. Antrenorul Xavi Hernandez nu-l va putea folosi la meciul de miercuri seara nici pe olandezul Frenkie de Jong, care acuză o accidentare. Tot din aceleași motive medicale, la catalani nu sunt apți nici Pedri și Ousmane Dembele.

„Fie că jucăm sau nu cu patru mijlocași, ideea noastră va fi aceeași. Poate vom pierde puțin rafinament fără De Jong, dar abordarea noastră nu se va schimba deloc, în ciuda accidentărilor”, a spus Xavi înaintea partidei cu marea rivală din Madrid.

Totuși, în ciuda acestor absențe, Barcelona are prima șansă la calificarea în finală. În tur, pe „Santiago Bernabeu”, catalanii s-au impus cu 1-0.

04-04-2023
21:45

Rezultatele partidelor de marți, 4 aprilie

CUPA GERMANIEI sferturi de finală

  • Eintracht Frankfurt – Union Berlin 2-0 (Kolo Muani 11, 13)
  • Bayern Munchen – Freiburg 1-2 (Upamecano 19 / Hofler 27, Holer 90+4 pen.)

CUPA ITALIEI semifinale tur

  • Juventus – Inter 1-1 (Cuadrado 83 / Lukaku 90+5 pen.)

CUPA SPANIEI semifinale retur

  • Athletic Bilbao – Osasuna 1-1 după prelungiri (I. Williams 33 / Ibanez 116) (în tur 0-1)
04-04-2023
18:18

Juventus - Inter 1-1 (Cuadrado 83 / Lukaku 90+5 pen.)

Final de meci – Juventus și Inter au terminat la egalitate, scor 1-1, meciul din prima manșă a semifinalelor Cupei Italiei.

Min. 90+5 – GOOOL Inter!!! Lukaku transformă penalty-ul acordat pentru un henț în careu comis de Bremer.

Min. 83 – GOOOL Juventus!!! Rabiot centrează din stânga, defensiva Interului nu reușește să respingă și Cuadrado venit din spate fără marcaj înscrie cu un șut pe lângă Handanovic.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start la meciul Juventus – Inter, din prima manșă a semifinalelor Cupei Italiei.

  • Juventus: Perin – Gatti, Bremer, Danilo – Cuadrado, Fagioli, Locatelli, Rabiot, Kostic – Di Maria, Vlahovic. Rezerve: Pinsoglio, Szczesny – Alex Sandro, Barrenechea, Chiesa, De Sciglio, Iling Junior, Kean, Milik, Miretti, Paredes, Rugani, Soule. Antrenor: Massimiliano Allegri.
  • Inter: Handanovic – D’Ambrosio, Acerbi, Bastoni – Darmian, Barrella, Brozovic, Mkhitaryan, Dimarco – Martinez, Dzeko. Rezerve: Cordaz, Onana – Asllani, Bellanova, Carboni, Correa, De Vrij, Dumfries, Gagliardini, Gosens, Lukaku, Zanotti. Antrenor: Simone Inzaghi.
04-04-2023
17:58

Bayern - Freiburg 1-2 (Upamecano 19 / Hofler 27, Holer 90+4 pen.)

Final de meci – Surpriză uriașă la Munchen, acolo unde Bayern este eliminată de Freiburg în sferturile de finală ale Cupei Germaniei. Ele primul eșec al lui Thomas Tuchel ca antrenor al bavarezilor.

Min. 90+4 – GOOOL Freiburg!!! Holer transformă penalty-ul acordat pentru un henț în careu comis de Musiala.

Min. 27 – GOOOL Freiburg!!! Bavarezii resping neconvingător un balon din propriul careu și Hofler restabilește cu o torpilă senzațională de la 30 de metri.

Min. 19 – GOOOL Bayern!!! Upamecano deschide scorul cu o lovitură de cap după un corner executat de Kimmich.

Min. 1 – A început meciul.

Echipele de start la meciul Bayern – Freiburg, din sferturile de finală ale Cupei Germaniei.

  • Bayern: Sommer – Pavard, Upamecano, De Ligt, Cancelo – Kimmich, Goretzka – Sane, Muller, Coman – Choupo-Moting. Rezerve: Ulreich – Blind, Davies, Gnabry, Gravenberch, Mane, Musiala, Sarr, Stanisic. Antrenor: Thomas Tuchel.
  • Freiburg: Flekken – Gulde, Ginter, Gregoritsch – Sildillia, Eggestein, Hofler, Gunter – Doan, Grifo – Holer. Rezerve: Atubolu – Jeong Woo-Yeong, Keitel, Petersen, Rohl, Sallai, Schmid, Schmidt, Weisshaupt. Antrenor: Christian Streich.
04-04-2023
16:36

Bicfalvi o duce pe Ural în finala Cupei Rusiei

Eric Bicfalvi a dat o pasă de gol în partida pe care Ural a câștigat-o, pe teren propriu, scor 2-1, în fața formației Spartak Moscova, în manșa secundă a semifinalelor Cupei Rusiei.

Intrat pe teren în minutul 61, românul a oferit assist-ul pentru reușita lui Sungatulin (72), care a pecetluit calificarea lui Ural în finala competiției. După 1-1 în prima manșă, la Moscova, Ural a deschis scorul prin Cisse (32), iar oaspeții au egalat prin Keita Balde 49.

În finala Cupei Rusiei, Ural va întâlni învingătoarea partidei dintre ȚSKA Moscova și Krylya Sovetov, care au remizat în partida tur, scor 2-2. Returul este programat miercuri, 5 aprilie, de la ora 19:30.

În perioada marți, 4 aprilie – joi, 6 aprilie au loc partidele din cadrul semifinalelor Cupei Spaniei, Italiei și Franței și ale sferturilor de finală ale Cupei Germaniei. De departe ultimul episod din El Clasico din acest sezon, FC Barcelona – Real Madrid este meciul cel mai așteptat dar foarte interesante sunt și partidele Juventus – Inter, Bayern Munchen – Freiburg, Leipzig – Borussia Dortmund și FC Nantes – Lyon.

FC Barcelona – Real Madrid, Juventus – Inter, Bayern Munchen – Freiburg și FC Nantes – Lyon sunt cele mai tari meciuri din cupele Spaniei, Italiei, Franței și Germaniei

De marți, 4 aprilie până joi, 6 aprilie au loc partide în cadrul semifinalelor Cupei Spaniei, Italiei și Franței și sferturi de finală în Cupa Germaniei. În Spania este vorba de partidele retur din această penultimă fază, în Italia de meciurile tur, doar în Franța jucându-se pe sistem eliminatoriu la acest nivel și, de asemeni, în sferturile de finală ale Cupei Germaniei.

ADVERTISEMENT

În Cupa Spaniei partidele tur au avut același rezultat de un gol marcat. FC Barcelona s-a impus la Madrid, în casa marelui rival Real iar Osasuna a dispus acasă de Athletic Bilbao. Orice rezultat este posibil la retur, În Cupa Italiei de departe evenimentul este Juventus – Inter, celălalt meci fiind o surpriză, lanterna roșie Cremonese contra Fiorentinei. În Franța meciul tare este FC Nantes – Lyon, cu Toulouse favorită pe terenul echipei din Ligue 2 Annecy. În Germania cele patru partide sunt împărțite câte două marți și miercuri, fiecare zi având câte un meci vedetă: Bayern Munchen – Freiburg și Leipzig – Borussia Dortmund.

Marți, 4 aprilie

CUPA GERMANIEI sferturi de finală

  • ora 19:00 Eintracht Frankfurt – Union Berlin
  • ora 21:45 Bayern Munchen – Freiburg

CUPA ITALIEI semifinale tur, ora 21:45

  • Juventus – Inter

CUPA SPANIEI semifinale retur, ora 22:00

  • Athletic Bilbao – Osasuna (tur 0-1)

Miercuri, 5 aprilie

CUPA GERMANIEI sferturi de finală

  • ora 19:00 Nurnberg (D2) – Stuttgart
  • ora 21:45 Leipzig – Borussia Dortmund

CUPA ITALIEI, semifinale tur, ora 21:45

  • Cremonese – Fiorentina

CUPA SPANIEI, semifinale retur ora 22:00

  • FC  Barcelona – Real Madrid (în tur 1-0)

CUPA FRANȚEI, semifinale, ora 22:10

  • FC Nantes – Lyon

Joi, 6 aprilie

CUPA FRANȚEI, semifinale, ora 21:45

  • Annecy – Toulouse

Cine transmite la TV FC Barcelona – Real Madrid și Athletic Bilbao – Osasuna din semifinalele retur ale Cupei Spaniei

Din păcate interesul televiziunilor din România pentru cupele din țările de top din fotbalul european este unul foarte scăzut după ce anul trecut puteam urmări meciuri din Cupa Germaniei, a Franței, a Spaniei, a Italiei și Angliei. Sezonul acesta ne-am redus doar la partidele din Cupa Angliei și cele din Cupa Spaniei.

ADVERTISEMENT

Din această ultimă competiție provin și singurele două jocuri transmise în direct pe canalele Digi Sport. Se începe marți, 4 aprilie, cu jocul retur din semifinale Athletic Bilbao – Osasuna pe canalul Digi Sport 2 pentru ca 24 de ore mai târziu să avem parte de ultimul regal din El Clasico din acest sezon, returul dublei FC Barcelona – Real Madrid, acum pe Nou Camp.

Marți, 4 aprilie

  • ora 22:00 Athletic Bilbao – Osasuna (Digi Sport 2)

Miercuri, 5 aprilie

  • ora 22:00 FC Barcelona – Real Madrid (Digi Sport 1)

FC Barcelona – Real Madrid, Juventus – Inter, Bayern Munchen – Freiburg și FC Nantes – Lyon, partidele vedetă din Cupa Spaniei, Cupa Italiei, Cupa Germaniei și Cupa Franței

Fiecare dintre cele patru cupe din campionatele tari ale Europei, exceptând Premier League, are unul sau două meciuri vedetă, cum e cazul în Cupa Germaniei, unde avem Bayern Munchen – Freiburg și Leipzig – Borussia Dortmund în joc unic în faza sferturilor de finală.

ADVERTISEMENT

Însă este evident că partidele FC Barcelona – Real Madrid și Juventus – Inter domină programul acestor partide de cupă. Barcelona pleacă de la avantajul victoriei de pe Bernabeu cu scorul de 1-0. Eliminați din Europa, catalanii au ca obiectiv realizarea eventului campionat – Cupă și chiar au mari șanse, pentru că în campionat au 12 puncte avans peste Real, iar în Cupă finala ar fi cu Athletic Bilbao sau Osasuna.

Juventus și Lyon pot salva sezonul prin câștigarea Cupei

Urmare a penalizării cu 15 puncte pentru fraude fiscale și sportive, Juventus a pierdut șansa de a termina în primele patru locuri în Serie A, ratând prezența în grupele Champions League, cu amendamentul că dacă va câștiga Europa League va merge în Champions indiferent de locul din campionat. În schimb, dacă trece de Inter, poate câștiga Cupa Italiei, pentru că a doua semifinală este Cremonese – Fiorentina.

ADVERTISEMENT

Același lucru este valabil și în Franța pentru Lyon, care în campionat e la ani lumină de locurile europene, dar poate prinde Europa League dacă ia Cupa. Joacă acum la Nantes, deținătoarea trofeului, după care finala ar fi cel mai probabil cu Toulouse tot din Ligue 1 ori cu Annecy din Ligue 2.

ADVERTISEMENT