Sport

S-a aflat salariul pe care îl va avea Thomas Tuchel la Bayern. Va câștiga mai mult decât Julian Nagelsmann. Update

Thomas Tuchel este chemat de Bayern Munchen ca să îl elimine pe Pep Guardiola în duelul cu Manchester City din Champions League, Julian Nagelsmann fiind „sacrificat”.
26.03.2023 | 18:53
Sa aflat salariul pe care il va avea Thomas Tuchel la Bayern Va castiga mai mult decat Julian Nagelsmann Update
Thomas Tuchel a fost prezentat într-o conferință de presă ca fiind noul antrenor al echipei Bayern Munchen, unde îl înlocuiește pe Julian Nagelsmann. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT
26-03-2023
15:57

Tuchel, salariu uriaș la Bayern

Thomas Tuchel a fost prezentat oficial la Bayern Munchen, însă bavarezii nu au anunțat salariul pe care acesta îl va primi, însă presa germană a aflat suma de pe contractul tehnicianului.

Conform publicației Bild, antrenorul german va încasa între 10 și 12 milioane de euro pe sezon în cei doi ani și jumătate de contract. O sumă mai mare decât încasa predecesorul său Julian Nagelsmann, cel care avea un salariu de 8-9 milioane de euro.

25-03-2023
13:18

Tuchel, prezentat oficial la Bayern

Thomas Tuchel a fost prezentat într-o conferință de presă ca fiind noul antrenor al echipei Bayern Munchen, unde îl înlocuiește pe Julian Nagelsmann.

”Este o onoare să fiu căutat de Bayern și să am oportunitatea de a antrena acest club. Îți dai seama când ajungi la baza de antrenament că este una dintre cele mai mari echipe din lume.

Responsabilitatea mea e clară și nu există neînțelegeri la acest capitol. Lotul este unul dintre cele mai bune din lume și este o mare plăcere să lucrez cu acești jucători. Te poți lupta pentru orice trofeu cu acest lot. Așa că este o mare provocare pentru mine.

Mai puțin înseamnă mai mult. Am o idee despre ce putem face și de-abia aștept să lucrez cu echipa. Până acum nu am avut timp să vorbesc cu jucătorii, dar aștept să fac asta și să încep să analizez situația de la club.

Nu există o provocare mai mare decât să îmi încep mandatul cu un meci contra Borussiei Dortmund. Este cea mai importantă partidă din fotbalul german. Jocul care vine este de o importanță și mai mare, având în vedere pozițiile pe care le ocupă cele două echipe în clasament”, a declarat Tuchel, conform site-ului eurosport.de.

24-03-2023
11:35

Tuchel va semna pe doi și jumătate cu Bayern

Thomas Tuchel este alegerea celor de la Bayern Munchen pentru a-l înlocui pe banca tehnică pe Julian Nagelsmann, iar noul antrenor va fi prezentat oficial luni, 27 martie.

Conform cotidianului francez L’Equipe, Tuchel va semna un contract valabil până în vara anului 2025, urmând ca în prima zi a săptămânii viitoare să fie prezentat oficial și să conducă primul antrenament la formația bavareză.

Tehnicianul german, care locuiește la Munchen după ce a fost dat afară de Chelsea, îi va aduce la Bayern pe secunzii Zsolt Loew şi Arno Michels și pe preparatorul fizic Rainer Schrey.

Conducătorii clubului bavarez urmează să se întâlnească în cursul zilei de vineri cu Nagelsmann, pentru a stabili toate datele rezilierii contractului acestuia, care expiră în 2026.

Șefii campioanei Gemraniei nu au mai fost mulțumiți de Julian Nagelsmann, rezultatele din ultima perioadă nu l-au ajutat deloc pe tehnician, iar aceștia s-au reorientat rapid către Thomas Tuchel.

Bayern Munchen își pune speranțele în Thomas Tuchel pentru a o elimina pe Manchester City

Schimbarea bruscă de antrenor de la Bayern Munchen vine într-un moment în care bavarezii o să se dueleze în sferturile de finală ale Champions League cu Manchester City, iar trupa lui Pep Guardiola țintește trofeul.

ADVERTISEMENT

Thomas Tuchel era pe banca tehnică a lui Chelsea, când londonezii au reușit să câștige finala Champions League din 2021 chiar împotriva lui Manchester City, anihilând stilul ofensiv al „cetățenilor”, Pep Guardiola nereușind să-și mobilizeze jucătorii în timpul finalei. Unicul gol al meciului a fost înscris de Kai Havertz.

Thomas Tuchel și-a început cariera de antrenor la Mainz, după care a preluat-o pe Borussia Dortmund, club unde s-a evidențiat prin inventivitatea de care a dat dovadă. A urmat o trecere la PSG, acolo unde a pierdut o finală de Champions League chiar împotriva lui Bayern Munchen, scor 0-1, însă avea să câștige trofeul un an mai târziu, în 2021, din postura de antrenor al lui Chelsea.

ADVERTISEMENT

Julian Nagelsmann, dat afară de la Bayern Munchen

Șefii lui Bayern Munchen l-au dat afară pe Julian Nagelsmann, iar în locul lui își doresc să-l aducă pe Thomas Tuchel, câștigător al Ligii Campionilor cu Chelsea.

În ultimul meci din campionat, Bayern Munchen a pierdut duelul cu Bayer Leverkusen, scor 1-2, ceea ce a înfuriat conducerea bavarezilor, care sunt de părere că echipa a pierdut mult prea multe puncte în actualul sezon de Bundesliga.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, în urma înfrângerii, Borussia Dortmund a depășit-o pe Bayern în clasament și s-a instalat pe prima poziție. Totuși, bavarezii au în continuare șanse de a câștiga un nou titlu în Bundesliga și continuă lupta și pentru Champions League.

Bayern Munchen a trecut fără emoții de PSG, parizienii nu au reușit să înscrie nici măcar un gol în dubla manșă, iar de partea cealaltă, bavarezii au marcat de trei ori în cele două meciuri.

ADVERTISEMENT

Conform unui alt reputat jurnalist italian, Gianluca DiMarzo, fostul tehnician de la Mainz, Dortmund, PSG și Chelsea are deja pe masă contractul cu bavarezii. Acesta susține că Tuchel va fi instalat în funcție cel puțin până în vara lui 2025.

Duel decisiv cu Borussia Dortmund pe 1 aprilie

Imediat după ce jucătorii se întorc de la meciurile echipelor naționale, Bayern Munchen va avea un duel crucial pentru lupta la titlu împotriva Borussiei Dortmund, partidă care se va juca pe „Allianz Arena”.

Totodată, programul bavarezilor este unul plin cu meciuri tari. După meciul din campionat cu Borussia Dortmund, Bayern va juca în sferturile de finală ale Cupei Germaniei contra lui Freiburg.

Julian Nagelsmann a devenit antrenorul lui Bayern Munchen în sezonul 2021/2022 și mai avea contract până în 2026. Acesta le-a mai antrenat de-a lungul timpului pe Hoffenheim și pe RB Leipzig.

După meciul din cupă, Freiburg și Bayern Munchen se vor întâlni din nou, însă în campionat, iar după jocul din Bundesliga, bavarezii o vor înfrunta pe Manchester City, în sferturile de finală.

ADVERTISEMENT