Sport

Eroul lui Liverpool, în finala Cupei Ligii Angliei, a început fotbalul ca atacant! Cum a ajuns Caoimhin Kelleher în poartă

Surpriza lui Liverpool din finala Cupei Ligii Angliei, Caoimhin Kelleher, n-a stat nici măcar o zi în poartă până la vârsta adolescenței. El a fost titular în meciul cu Chelsea.
28.02.2022 | 09:10
Eroul lui Liverpool in finala Cupei Ligii Angliei a inceput fotbalul ca atacant Cum a ajuns Caoimhin Kelleher in poarta
ADVERTISEMENT

Portarul-rezervă al lui Liverpool, Caoimhin Kelleher, a marcat penalty-ul care avea să aducă echipei sale victoria împotriva lui Chelsea, în finala Cupei Ligii Angliei.

Scorul după 90 de minute a fost 0-0, dar, în urma prelungirilor și a loviturilor de departajare, echipa lui Jurgen Klopp a câștigat la limită finala competiției.

ADVERTISEMENT

Caoimhin Kelleher a fost atacant până la 14 ani

Goalkeeper-ul de 23 de ani, care l-a învins pe Kepa Arrizabalaga la loviturile de departajare, a jucat ca atacant central până la vârsta de 14 ani.

Potrivit fostului antrenor al lui Caoimhin Kelleher de la Cork Schoolboys League, citat de The Sun, irlandezul fusese un atacant de bază al echipei.

ADVERTISEMENT

„A intrat în poartă începând cu Under-14”, a mărturisit Eddie Harrington. „A fost un atacant central foarte bun și și-a reprezentat cu succes zona în această poziție”.

Ce l-a determinat pe Kelleher să devină portar

Fostul antrenor al lui Kelleher a dezvăluit că tatăl său a fost factorul decisiv în această schimbare.

ADVERTISEMENT

„Ray, tatăl lui, m-a sunat și m-a întrebat: ‘Îl vei pune pe Caoimhin în poartă?’. Eu și ceilalți antrenori am fost reticenți, deoarece urma să pierdem atacantul principal”, a spus Harrington.

Apoi a adăugat: „Dar ne-am gândit să-l credem pe Ray pe cuvânt, pentru că a simțit că băiatul lui ar putea aduce un adaos în această poziție, deoarece făcuse un pic de antrenament cu el. Noi i-am dat voie și asta s-a întâmplat la jumătatea sezonului Under-14”.

ADVERTISEMENT

Cum a decurs conversația lui Kelleher cu Jurgen Klopp după finala Cupei Carabao

Irlandezul de 23 de ani a vorbit cu Jurgen Klopp după victoria de duminică seară împotriva lui Chelsea. Liverpool a cucerit trofeul după o pauză de 10 ani, ultimul succes în Cupa Ligii venind tot după loviturile de departajare, într-o finală cu Cardiff City.

Chiar dacă nu a reușit să salveze nicio minge din cele 10 lovituri de la 11 metri, Caoimhin Kelleher a reușit să înscrie în poarta lui Kepa Arrizabalaga, ceea ce a întârit speranța echipei sale pentru victorie.

Vorbind despre conversația ce a purtat-o cu antrenorul său, Kelleher a dezvăluit pentru Sky Sports: „El (n.r. Klopp) tocmai a spus: ‘Foarte bine că ai marcat penalty-ul câștigător, există un zid cu toți portarii care au câștigat cupe, așa că acum poți fi trecut acolo’”.

Irlandezul a recunoscut că uitase faptul că penalty-ul său fusese cel care a dus la câștigarea cupei.

„Uitasem că am executat penalty-ul câștigător. Toți băieții au fost excelenți, iar eu am fost fericit să marchez. A fost mai mult o lovitură la întâmplare. Am fost aproape de câteva, dar toate penalty-urile au fost de foarte bună calitate. Din fericire, am fost capabili să învingem”, a declarat portarul.

Caoimhin Kelleher a jucat 17 meciuri pentru „cormorani”, după ce s-a alăturat echipei de tineret în 2015.

ADVERTISEMENT
Tags: