Premier League

Liverpool face rost de bani pentru transferuri. Ce strategie au “cormoranii”

01.03.2021 | 10:50
Liverpool face rost de bani pentru transferuri Ce strategie au cormoranii
Liverpool face rost de bani pentru transferuri. Ce strategie au "cormoranii" (hepta)
ADVERTISEMENT

Liverpool a găsit o strategie pentru a face rost de bani pentru transferuri în condițiile în care fotbalul a fost grav afectat de pandemia coronavirus care a cuprins întreaga planetă. Patronul “cormoranilor”, John W. Henry, a decis să vândă 10% din acțiuni către RedBird Capital pentru a face rost de fonduri suplimentare.

Echipa de pe Anfield are nevoie de întări la nivel de lot în vară, iar asta nu se poate fără transferuri fapt care l-a făcut pe patronul clubului să găsească o soluție de finanțare.

ADVERTISEMENT

John W. Henry deține pachetul majoritar la Liverpool de 11 ani, prin Fenway Sports Group, clubul fiind cupărat de la foștii acționari Tom Hicks și George N. Gillett..

Liverpool face rost de bani pentru transferuri. Ce strategie au “cormoranii”

Sportico anunță că o tranzacție a 10% din acțiuni este pe cale să fie realizată între patronul clubului și RedBird Capital reprezentată de Gerry Cardinale, iar suma vehiculată este de 750 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT

RedBird Capital nu este novice în domeniul fotbalului fiind din ce în ce mai activă în investițiile din acest domeniu. Cea mai recentă mutare a fost reprezentată de achiziționarea a 85% din acțiunile clubului frances Toulouse.

Sezonul din Premier League nu a decurs așa cum Jurgen Klopp spera la început. Porniți din postura de campioni en-titre, “cormoranii” nu s-au mai regăsit și au picat, momentan, pe locul 6 în campionat, la un punct în spatele lui Chelsea.

ADVERTISEMENT

Jurgen Klopp neagă că este nevoie de reconstrucție la echipă

Tehnicianul Jurgen Klopp neagă că este nevoie de o reconstrucție la echipă și suține că forma slabă a formației sale este cauzată mai degrabă de accidentările suferite de jucători în acest sezon.

“Reconstrucție. Nu? Ce înseamnă termenul de reconstrucție mai exact? O reconstrucție înseamnă să vină 10 jucători și să plece 10 de la echipă. Despre care “prim 11” vorbim aici în situația de față?

ADVERTISEMENT

Lotul de jucători nu a avut ocazia să evolueze împreună constant în acest sezon. Trebuie să fim atenți la acest aspect și să facem mici ajustări în perioada următoare. Exact asta vom încerca să facem în perioada de transferuri de la vară”, a declarat Jurgen Klopp.

ADVERTISEMENT
Tags: