Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Liviu Ciobotariu, record de invincibilitate: „N-a mai pierdut din 20 februarie”

Liviu Ciobotariu este antrenorul momentului în SuperLiga. Tehnicianul lui Sepsi se remarcă printr-o serie lungă de meciuri fără înfrângere și printr-un parcurs de invidiat în Conference League.
24.08.2023 | 09:50
Liviu Ciobotariu record de invincibilitate Na mai pierdut din 20 februarie
Ciobotariu, fara infrangere la Sepsi. foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ciobotariu urcă încet, dar sigur, pe scara antrenorilor de top din România. În vârstă de 52 de ani, Ciobotariu a preluat-o pe Sepsi după doi ani de succes la cârma celor din Voluntari. A reușit să câștige Supercupa României chiar la debut, iar acum este cu un pas în grupele Conference League.

Ciobotariu, un antrenor de top în Liga I

“Ciobotariu demonstrează că nu își bate joc de meserie. Mie îmi place foarte mult Ciobotariu. Nu e genul să iasă în evidență, dar mi se pare un băiat pe care te poți baza. Dacă aș fi cu Ciobotariu pe o insulă pustie nu mi-ar fi teamă”, a declarat moderatul emisiunii Fanatik Superliga, Horia Ivanovici.

ADVERTISEMENT

“Dinamo a fost ultima oară pe primul loc în România cu Ciobotariu antrenor. La Târgu Mureș a făcut performanță. Apoi la Voluntari a mers iar foarte bine. La Sepsi s-a dus și a luat cupa. A trecut tururi preliminare de Europa cu echipe mai bine cotate. Acum Sepsi chiar are nevoie de antrenor”, a completat Andrei Vochin.

Liviu Ciobotariu și-a începuit cariera de antrenor în 2010 la Dacia Unirea Brăila. A continuat apoi la Dinamo, Poli Iași, Vaslui și Târgu Mureș până să părăsească România pentru a o pregăti pe Al-Faisaly FC în Arabia Saudită. Ciobotariu a mai antrenat-o pe Al Taee, Botoșani și a devenit și selecționerul Libanului. La Sepsi, Ciobotariu este la un pas de grupele Conference League după ce a trecut în ultimul tur de Aktobe.

ADVERTISEMENT

Sepsi și Ciobotariu, aproape de grupele Conference League

“Îmi place Ciobotariu. Dacă stai să îi iei CV-ul, chiar are performanțe. Vorbeam acum 3-4 luni cu Mititelu. Și tot vorbeam de antrenori și i-am zis că dacă vrea să facă performanță să-l ia pe Ciobotariu. Dar ține-l pe Ciobotariu lasă-l jumătate de an și lasă-l să-și facă treaba. Iar atunci, Mititelu, cel puțin verbal, înclina să-mi dea dreptate. 

Mi-a zis că îi place foarte mult. Dar știi cum e, problema la Mititelu este că el nu îi lasă, asta este problema. Dar, atenție, ca să ne înțelegem. Ciobotariu are peste 24 de meciuri consecutive fără înfrângere. Este neînvins. Deci țineți-vă bine, este neînvins din 20 februarie. Și culmea știți cine l-a bătut atunci? Mititelu”, a declarat Horia Ivanovici.

ADVERTISEMENT

“Sunt 13-14 la Voluntari și 10-11 la Sepsi. Înfrângerea va veni pentru că încă nu s-a născut echipa care să nu fie învinsă. Momentul este însă foarte important, contează când vine înfrângerea. În sensul în care acum nu ar fi bine să vină. Țin minte când am scris cartea despre Steaua și am vorbit cu generalul Gavrilă.

Ei au avut o serie de 107-108 meciuri fără înfrângere. El spunea că știa că va veni înfrângerea, era inevitabilă, trebuia să se întâmple. Un singur lucru nu vroiam să se întâmple, să ne bată Dinamo. Iar înfrângerea a venit pe Ghencea, într-un meci cu Dinamo în care le-a dat 3-0″, a completat Vochin.

ADVERTISEMENT

În fiecare luni, marți și vineri, FANATIK SUPERLIGA se vede în direct și în exclusivitate pe FANATIK.RO. Emisiunea se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Ciobotariu e pe val

ADVERTISEMENT