ADVERTISEMENT
News

Liviu Dragnea a pierdut un nou proces. Tribunalul București a respins o nouă cerere de dizolvare a PSD

Autor: Ana Mirea | 21.09.2020 | 21:19
Liviu Dragnea a pierdut un nou proces. Tribunalul București a respins o nouă cerere de dizolvare a PSD
Liviu Dragnea pierde încă un proces împotriva PSD. Sursa foto: hepta.ro

Liviu Dragnea pierde un nou proces în fața partidului pe care l-a condus.

Tribunalul București a respins, luni, o a doua cerere de dizolvare a PSD din partea fostului președinte de partid. 

ADVERTISEMENT

Decizia instanței nu este definitivă.

Liviu Dragnea nu reușește să dizolve PSD

Procesul a fost deschis în 2019, la Tribunalul Teleorman. Liviu Dragnea acuza organizația din Teleorman a partidului de fapte ilicite în scandalul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.

În urma acestui proces a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare. În acest sens, fostul lider PSD cerea dizolvarea organizației județene și susține că acest lucru ar putea duce chiar până la dizolvarea întregului partid.

ADVERTISEMENT

Tribunalul București însă nu a fost de aceeași părere, iar cererea a fost respinsă.

„Respinge primul capăt de cerere ca neîntemeiat. Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului în ceea ce priveşte capătul de cerere vizând dizolvarea pârâtului Partidul Social Democrat (PSD). Respinge capătul de cerere vizând dizolvarea pârâtului Partidul Social Democrat (PSD) ca fiind formulat de o persoană lipsită de calitate procesuală. Ia act că pârâtul Partidul Social Democrat (PSD) a solicitat cheltuieli de judecată pe cale separată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, apel care se depune la Tribunalul Bucureşti”, se arată în decizia instanţei.

Aceasta nu este prima tentativă a lui Liviu Dragnea de dizolvare a partidului. În decembrie 2019, Curtea de Apel București i-a respins o altă solicitare de acest gen.

ADVERTISEMENT

Totodată, Tribunalul Bucureşti a decis să respingă cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, dar a acceptat în schimb sesizarea Curţii Constituţionale, pe baza unei excepţii ridicate de Liviu Dragnea. 

„Respinge cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene ca inadmisibilă. Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale a României. Sesizează Curtea Constituţională a României cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 45 alin. 2 Legea nr. 14/2003 republicată, în ceea ce priveşte sintagma «de către Ministerul Public». Respinge ca neîntemeiate excepţiile inadmisibilităţii şi prescripţiei dreptului material la acţiune corespunzător prejudiciului presupus cauzat reclamantului în intervalul 07.07.2006-18.12.2012”, a hotărât Tribunalul Bucureşti.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!