News

Liviu Dragnea ar fi vizat de DNA într-un nou dosar. Ce acuzații i s-ar aduce

Liviu Dragnea ar fivizat de un nou dosar la DNA, pentru vacanțe de lux pe banii PSD.
31.08.2021 | 16:31
Liviu Dragnea ar fi vizat de DNA intrun nou dosar Ce acuzatii i sar aduce
ADVERTISEMENT

Fostul șef al PSD ar avea încă un dosar la DNA. Acesta ar fi legat de vacanțele exotice pe care acesta le-ar fi avut alături de membrii ai familiei sale, printre care și iubita sa, Irina Tănase.

Liviu Dragnea ar fi vizat de DNA într-un nou dosar penal. De ce este acuzat

Conform news.ro, Direacția Națională Anticorupție a solicitat PSD să ofere informații despre perioada 2018-2019. Atunci, se presupune că partidul a organizat diverse “evenimente cu caracter politic”.

ADVERTISEMENT

Acestea au avut loc în destinaţii nu numai exotice, dar și scumpe, cum ar fi Doha, Indonezia, Bali, Republica Dominicană, Punta Cana. Potrivit sursei de informații citate, deplasările s-ar fi făcut pe banii partidului, în mod ilegal.

Informațiile arată și cine au fost acele persoane care l-au însoțit pe Liviu Dragnea în vacanțele sale de lux. Este vorba despre Irina Tănase, iubita sa, Adrian Mladinoiu, Mircea Drăghici, care a fost trezorier al PSD.

ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea mai are încă două dosare la DNA

Liviu Dragnea a ieșit din închisoare pe 15 iulie, după ce săvârșise doi ani și două luni din pedeapsa lui. Acesta mai are încă două dosare penale în care este vizat de DNA.

Primul dintre acestea este referitor la acuzațiile de trafic de influență, atunci când el a mers în Statele Unite, cu ocazia alegerii în funcția de președinte a lui Donald Trump.

ADVERTISEMENT

Atunci, Liviu Dragnea ar fi primit foloase necuvenite în valoare de 400.000 de dolari, care au acoperit această vizită. În schimbul acestor bani, el l-a numit în funcția de consul general la Bonn pe respectivul.

Numele lui Liviu Dragnea apare și în dosarul Tel Drum, pe vremea când acesta era președinte al Consiliului Județean Teleorman.

ADVERTISEMENT

El este acuzat de constituire a unui grup infracțional organizat, dar și de abuz în serviciu, prin care a obținut foloase materiale necuvenite. Acest grup ar fi funcționat în perioada 2001-2017, iar prejudiciul creat bugetului public este de 31.343.799 lei, conform procurorilor DNA.

De asemenea, el nu are voie nici să candideze pentru vreo funcție publică, dar nici să ocupe un post care implică exercițiul autorității de stat pentru trei ani de la momentul în care el a fost eliberat.

ADVERTISEMENT