News

Liviu Dragnea își extinde afacerile și atacă industria lemnului. Legătura neașteptată cu fosta iubită, Irina Tănase

Liviu Dragnea își extinde afacerile după ce a părăsit ”de facto” scena politică. Fostul lider social-democrat investește într-un domeniu nou, alături de un partener-surpriză.
27.03.2024 | 16:47
Liviu Dragnea isi extinde afacerile si ataca industria lemnului Legatura neasteptata cu fosta iubita Irina Tanase
Liviu Dragnea vrea să facă afaceri cu lemn, deși în urmă cu un deceniu îi înfiera pe austriecii de la Schweighofer / Colaj foto: Fanatik / Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Este din ce în ce mai evident că Liviu Dragnea se pregătește pentru lovitură de proporții în afaceri, abordând câteva din cele mai profitabile domenii din România. După ce, la finalul anului trecut, și-a deschis o afacere în domeniul energiei, Liviu Dragnea vrea acum să facă bani și din vânzarea lemnului.

Noul asociat al lui Liviu Dragnea a preluat afacerea cu haine a mamei Irinei Tănase

La data de 7 martie 2024, Liviu Dragnea a pus bazele companiei LND Trading SRL, având ca obiect principal de activitate, conform codului CAEN, ”comerț cu ridicata al materialului lemnos, a materialelor de construcții și echipamentelor sanitare”.

ADVERTISEMENT

Societatea a fost botezată chiar după inițialele numelui fostului șef al Camerei Deputaților (Dragnea Nicolae Liviu). Administratorul companiei este Cristian Alin Turcu, un tânăr din Turnu Măgurele, care deține și 10% din firmă, restul de 90% aparținându-i lui Dragnea.

Cristian Alin Turcu mai apare ca unic asociat al societății Rahmiteka Global SRL, cu sediul în comuna Popești-Leordeni, având ca obiect de activitate ”fabricarea de articole confecționate din textile”. El a preluat firma în toamna anului 2023, de la Ana Alexandrina Tănase, nimeni alta decât mama fostei iubite a lui Liviu Dragnea, Irina Tănase.

ADVERTISEMENT

Înainte să intre în afaceri, mama Irinei Tănase a lucrat la Penitenciarul Rahova, având statut de funcționar public cu statut special (FPSS). Ana Alexandrina Tănase a înființat societatea Rahmiteka Global SRL în decembrie 2021, cu doar câteva săptămâni ca fiica ei să se despartă de fostul șef al PSD.

Alegerea lui Liviu Dragnea de a investi într-un astfel de domeniu pare oarecum surprinzătoare, ținând cont că, în urmă cu aproape un deceniu, îi înfiera pe austriecii de la Schweighofer pentru exploatările masive din pădurile României. ”E inadmisibil ce s-a întâmplat acolo. Vorbim despre un genocid. Mulți specialiști de mediu spun că un asemenea dezastru poate produce moarte pe termen lung”, spunea Liviu Dragnea în 2015.

ADVERTISEMENT

Liviu Dragnea a intrat și pe zona producătorilor de energie

Liviu Dragnea este la al doilea business în care intră, la diferență de doar câteva luni. În noiembrie 2023, politicianul a înființat compania Energy Multi Sistems, unde este asociat cu Dănuț Ungureanu (Romelectro SA), Mihai Sebastian Romulus (Baucem) și Florin Lupu (Dami Procons International).

Cele două societăți au fost înregistrate la aceeași adresă, pe Bulevardul Lacul Tei, nr 1-3, la sediul grupului Romelectro, furnizor de echipamente electrice în state precum: Algeria, Iran, Filipine, Malaezia sau Nigeria. Și despre afaceriștii cu energie, Liviu Dragnea spunea că fac bani frumoși din naivitatea statului român, context în care propunea impozitarea acestor companii pe cifra de afaceri, nu pe profit.

ADVERTISEMENT

Fiul fostului șef al PSD își deschide parc de panouri fotovoltaice

Și cei doi copii ai lui Liviu Dragnea au investit în domeniul energiei. În iulie 2023, Alexandra și Valentin Dragnea au pus bazele societății Stal Energy, cu sediu în comuna Lița, județul Teleorman.

Fiul fostului șef al PSD mai controlează South Sun Energy, firmă care face parte din grupul Nutrello. Prin intermediul acestei societăți, familia Dragnea a achiziționat 460.000 mp agricol, pe raza municipiului Turnu Măgurele, pentru amplasarea unor panouri fotovoltaice.

Liviu Dragnea s-a întors la vechea lui pasiune, la care a anunțat când a intrat în politică: afacerile. La începutul anilor ’90, tânărul Dragnea a început cu vânzări de țigări, jucării sau piese auto, după care a preluat în locație de gestiune mai multe unități comerciale din Turnu Măgurele. Ulterior, marile afaceri ale familiei au fost preluate de fiul lui Dragnea, care a făcut milioane din cultivarea cerealelor (Nutrello Group) și creșterea animalelor (Salcia SA).

ADVERTISEMENT