ADVERTISEMENT
News

Liviu Pleșoianu vrea închiderea site-ului Administrației Prezidențiale. Motivul invocat de deputatul PSD

Autor: Narcis Roșioru | 25.04.2020 | 22:59
Liviu Pleșoianu vrea închiderea site-ului Administrației Prezidențiale. Motivul invocat de deputatul PSD
Liviu Pleșoianu vrea închiderea site-ului Administrației Prezidențiale. Motivul invocat de deputatul PSD. Sursa foto: Hepta.ro

Liviu Pleşoianu, deputat PSD, a cerut ca site-ul Administraţiei Prezidenţiale să fie închis, întrucât ar publica informaţii false în numele preşedintelui Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

Pleșoianu vrea închiderea site-ului Administrației Prezidențiale

Liviu Pleşoianu dorește ca site-ul Administrației Prezidențiale să fie închis, pentru că ar publica informații false, potrivit unei solicitări către ministrul de Interne, Marcel Vela, postată și pa pagina sa de Facebook.

Deputatul PSD îl acuză pe Klaus Iohannis că „a făcut afirmaţii de natură să dezinformeze şi să genereze comportamente sociale nejustificate şi chiar să zădărnicească eforturile autorităţilor de combatere a răspândirii noului tip de coronavirus”.

ADVERTISEMENT

Astfel, Pleșoianu i-a trimis o adresă ministrului de Interne Marcel Vela, întrucât autorităţile au dreptul să solicite închiderea unor site-uri care publică şi răspândesc informaţii şi ştiri false, pe perioada stării de urgență.

“Dragă domnule ministru Vela, Prin prezenta, vă solicit să emiteţi decizia de blocare a accesului utilizatorilor către site-ul https://www.presidency.ro, întrucât informaţiile disponibile prin intermediul articolelor publicate pe acest site nu sunt susţinute de argumente ştiinţifice sau surse relevante.

ADVERTISEMENT

Motivele invocate de deputatul PSD

Exact în data de 11 martie 2020, când OMS a declarat PANDEMIA, pe site-ul www.presidency.ro a fost publicat un material video (plus transcriere) în cadrul căruia un cetăţean, cu numele complet: Klaus Werner Iohannis, a făcut afirmaţii de natură să dezinformeze şi să genereze comportamente sociale nejustificate şi chiar să zădărnicească eforturile autorităţilor de combatere a răspândirii noului tip de coronavirus”, scrie deputalul PSD în adresa către ministrul de Interne.

Pleșoianu îi oferă lui Vela și câteva repere pe care deputatul PSD le consideră a fi știri false, motiv pentru care solicită închiderea site-ului Administrației Prezidențiale.

ADVERTISEMENT

“Astfel, în data de 11 martie 2020, exact în ziua în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat PANDEMIA, pe site-ul www.presidency.ro au fost publicate (audio-video şi text) următoarele afirmaţii ale unui cetăţean numit Klaus Werner Iohannis:

„Până şi persoanele mai în vârstă, care au şi alte probleme de sănătate, au o stare generală acceptabilă. Asta ca să demitizăm un pic boala, fiindcă am citit câteva articole, ieri, unde se vorbea despre un virus ucigaş, într-o manieră foarte apocaliptică.”

ADVERTISEMENT

De asemenea, la întrebarea unui jurnalist („Mai mulţi lideri politici vă cer să declaraţi stare de urgenţă. Voiam să vă întreb când s-ar putea impune o astfel de situaţie, să declaraţi starea de urgenţă.”), cetăţeanul numit Klaus Werener Iohannis, exact în ziua în care OMS declara PANDEMIA, răspundea aşa: „Dacă îmi permiteţi să vă dau un sfat, aşa, colocvial. Dacă vă uitaţi la televizor şi vedeţi politicieni care dau sfaturi la toată lumea şi le ştiu pe toate, eu vă sfătuiesc să schimbaţi canalul.”

În plus, în acelaşi articol, acelaşi cetăţean Klaus Werner Iohannis afirmă: “M-am interesat un pic de starea celor care au fost găsiţi pozitiv, deci cei 30 şi, care sunt declaraţi bolnavi şi am constatat că starea lor generală este bună. Mai exact, mai mulţi dintre ei nu au niciun fel de simptom. Mai mulţi dintre ei au simptome foarte uşoare, de tip răceală. Câţiva au simptome de tip gripă.””, mai scrie deputatul PSD în pledoaria sa.

ADVERTISEMENT

Din aceste motive, Liviu Pleșoianu îi solicită ministrul de Interne să suspende site-ul presidency.ro, aflat sub conducerea Administrației Prezidențiale.

“Având în vedere că site-ul www.presidency.ro nu prezintă dovezi ştiinţifice în susţinerea afirmaţiilor cetăţeanului Klaus Werner Iohannis, afirmaţii care au potenţialul de a induce o stare de confuzie socială artificială din cauza informaţiilor false transmise şi de a dezinforma publicul larg cu privire la pericolul real al acestei pandemii, prin minimizarea acestui grad de pericol, solicit Ministerului de Interne şi Grupului de Comunicare Strategică emiterea deciziei de blocare a accesului utilizatorilor către site-ul https://www.presidency.ro.

Menţionez, de asemenea, că măsura ar trebui dispusă luându-se în considerare inclusiv faptul că acest site reprezintă un portal de găzduire a numeroase informaţii false publicate în numele cetăţeanului Klaus Werner Iohannis, informaţii care au menirea de a dezinforma publicul larg”, încheie deputatul PSD adresa către Marcel Vela.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!