Sport

Lobby pentru revenirea lui Victor Pițurcă la echipa națională: ”Îi plătesc eu salariul, să mă împușcați dacă nu ne califică”

România e ultima în clasamentul grupei a treia din eșalonul secund din Liga Națiunilor. Oamenii de fotbal au criticat vehement campania europeană a ”tricolorilor”. Dumitru Dragomir îl propune pe Victor Pițurcă.
18.06.2022 | 16:04
Lobby pentru revenirea lui Victor Piturca la echipa nationala Ii platesc eu salariul sa ma impuscati daca nu ne califica
Victor Piţurcă este propunerea lui Dumitru Dragomir pentru funcția de selecționer al României. Fostul șef de la LPF anunță chiar că îi va plăti salariul
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu, jucătorii și oficialii Federației Române de Fotbal au avut de înfruntat o serie nesfârșită de critici după rezultatele României în meciurile din Liga Națiunilor. Dumitru Dragomir face lobby pentru revenirea lui Victor Pițurcă și anunță că ar fi dispus să-i plătească și salariul.

Dumitru Dragomir face chetă națională și propune pe Victor Pițurcă

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal nu mai așteaptă partea a doua a sezonului 2022 din Liga Națiunilor și propune schimbarea selecționerului încă de acum.

ADVERTISEMENT

Mai mult, fostul oficial LPF anunță că este dispus să achite 20.000 de euro lunar celui pe care îl vede capabil să ducă România la un nou turneu final major, Victor Pițurcă.

Dumitru Dragomir a lansat și o provocare pentru alți oameni din fotbal cu venituri financiare importante și spune că va ridica miza la 40.000 de euro lunar, dacă i se alătură și alți oameni de afaceri interesați.

ADVERTISEMENT

”Fac un pariu, îi plătesc eu salariul lui Pițurcă (Victori Pițurcă, fost selecționer al României în trei mandate – n.r.), plătesc eu salariul, îi dau 20.000 pe lună, un an de zile.

Dacă mai găsesc pe cineva, pe Viorel Păunescu, pe Giovanni Becali, să pună și ei, găsesc eu, îi dăm 40.000. Mă, dacă Pițurcă nu califică echipa, să mă împușcați, mă fraților!

ADVERTISEMENT

Ascultați-mă, omul sfințește locul. Ne-a calificat de trei ori și nu îl pui măcar consilier?”, a tunar Dumitru Dragomir la Pro Arena.

Ce spune Dumitru Dragomir despre decizia FRF de a continua cu Edi Iordănescu antrenor

Imediat după ultimul eșec al ”tricolorilor” 0-3 acasă cu Muntenegru, directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță a făcut un gest surprinzător, refuzând dialogul cu jurnaliștii, menționând că primul om care trebuie să dea explicații este Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

Selecționerul a fost convocat la o ședință, la FRF, în care acesta și-a prezentat ”raportul” după primele acțiuni pe care le-a condus în fruntea echipei naționale, iar decizia reprezentanților FRF a fost că Iordănescu trebuie să continue pe banca ”tricolorilor”.

Dumitru Dragomir crede că gestul oficialilor FRF este unul de resemnare care nu prevestește nimic bun pentru fotbalul românesc. Fostul șef de la LPF spune că l-a sfătuit pe Edi Iordănescu să renunțe la echipa națională.

”Au procedat bine, pe Iordănescu nu trebuiau să îl dea afară. Dacă pleca el era una, eu i-am recomandat să plece el, nu să fie dat afară.

Dar dacă pleca acum le dădea o palmă de neoprit, primeau palme după palme cu plecarea lui Iordănescu, dar în momentul în care nu a plecat Edi, se va pune batista pe țambal și începe iar chinul. 

Trebuie să aducă un profesionist, unul cu performanță în spate, unul cu calificări. Sunt atâția, chiar dacă sunt bătrâni. Dacă au minte, de ce să nu îi pună? Alții afară caută bătrânii, noi îi ducem repede la cimitir”, a mai spus Dragomir.

Dumitru Dragomir este convins că Victor Pițurcă nu ar ignora tinerii

Fostul președinte de la Liga Profesionistă de Fotbal aduce și alte argumente în favoarea numirii lui Victor Pițurcă în funcția de selecționer, altele decât cele din CV-ul tehnicianului de 66 de ani (precdenetele calificări la turneele finale).

”Din tinerii ăștia, Pițurcă scoate sigur 2-3, am exemple. Pe Rareș Ilie de la Rapid, care ar fi trebuit să vină direct la echipa mare.

Pe Popescu de la FCSB, pe care antrenorii îl strică dacă nu îi dau educație fotbalistică așa cum trebuie și cel de la Cluj, Petrila, care dacă joacă, au mare valoare”, a explicat Dumitru Dragomir.

98 de meciuri a adunat Victor Pițurcă în calitate de selecționer al României (54 de victorii, 23 de remize și 21 de înfrângeri)

ADVERTISEMENT