Life

Localitatea cu cel mai lung nume din România. Are 27 de litere. Mulți au vizitat-o, dar puțini știu că deține acest record

Care e localitatea din țara noastră cu cel mai lung nume. Foarte multe persoane au trecut pe acolo, dar nu au știut asta.
11.01.2024 | 22:40
Localitatea cu cel mai lung nume din Romania Are 27 de litere Multi au vizitato dar putini stiu ca detine acest record
Care e localitatea din țara noastră cu cel mai lung nume. Foarte multe persoane au trecut pe acolo, dar nu au știut asta. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Localitatea cu cel mai lung nume din România. Are 27 de litere. Mulți au vizitat-o, dar puțini știu că deține acest record. Se află la o distanță relativ aproape de București și este o regiune extrem de frumoasă.

Care e localitatea din țara noastră cu cel mai lung nume. Foarte multe persoane au trecut pe acolo, dar nu au știut asta

Care e localitatea din țara noastră cu cel mai lung nume, acesta fiind format din 27 de litere. Foarte multe persoane au trecut pe acolo, dar nu au știut asta. Locul are un peisaj aparte, care bucură ochii turiștilor.

ADVERTISEMENT

Se află în județul Brașov și face parte din comuna Sâmbăta de Sus, de lângă Depresiunea Făgăraș, la poalele nordice ale Munților Făgăraș. Cei care doresc să ajungă aici trebuie să parcurgă o distanță de 90 de kilometri din municipiul Brașov.

De asemenea, se află la numai 20 de kilometri distanță față de municipiul Făgăraș. Mai exact, este vorba de o stațiune turistică extrem de populară în trecut pentru aerosolii care oferă oamenilor un plus de energie.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, și denumirea sa are legătură cu obiectivele pentru care localitatea a fost o perioadă foarte căutată de oameni. Aceasta se numește Stațiunea Climaterică Sâmbăta și deține un record în privința denumirii.

Cele 27 de litere din numele său nu sunt întrecute de nicio altă comună sau sat din țara noastră. România are din punct de vedere administrativ 263 de orașe, 2.685 de comune și aproximativ 13.285 de sate.

ADVERTISEMENT

Stațiunea Climaterică Sâmbăta, istorie și repere

Stațiunea Climaterică Sâmbăta are o lungă și bogată istorie. Localitatea din județul Brașov care este, de fapt, un sat a fost construit în stil brâncovenesc, stil care a fost păstrat și la alte obiective turistice din regiunea respectivă.

În zonă persoanele interesate să descopere și să ia la pas locul se pot bucura și de liniște la Mănăstirea Brâncoveanu Sâmbăta de Sus. Tot aici se află și Izvorul Părintelui Arsenie Boca, unde se retrăgea pentru rugăciune și meditație.

ADVERTISEMENT

Destul de aproape de izvorul din Stațiunea Climaterică Sâmbăta există și o mică pârtie de ski pentru pasionații acestui sport de iarnă. În localitatea Sâmbătă de Sus turiștii se pot bucura de concerte și activități dacă vin în perioada în care se organizează festivalul sau Maratonul Transilvaniei.

ADVERTISEMENT