News

Localitatea din România cu cele mai multe tractoare. Sunt 600 de utilaje la 1.000 de case

Cele mai multe tractoare sunt într-o localitate din județul Alba. Reprezentanții RAR sunt așteptați să verifice utilajele.
27.01.2024 | 18:04
Localitatea din Romania cu cele mai multe tractoare Sunt 600 de utilaje la 1000 de case
Localitatea din România cu cele mai multe tractoare. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Cele mai multe tractoare se găsesc într-o comună din județul Alba cu 3.000 de locuitori. Este localitatea cu cele mai multe utilaje de acest fel, distanțându-se semnificativ față de alte comune din România.

În ce localitate din România sunt cele mai multe tractoare

Vorbim de localitatea Mihalț, aici unde trăiesc aproximativ 3.200 de oameni. Potrivit Adevărul, această comună are cel mai mare număr de tractoare pe cap de locuitor din întreaga țară, deși populația nu este foarte numeroasă.

ADVERTISEMENT

Mai exact, în Mihalț, din județul Alba, sunt aproape 1.000 de case și 600 de tractoare. La acestea se adaugă alte câteva sute de utilaje agricole necesare în activitatea localnicilor. Deși pare ciudat la prima vedere, apariția numeroasă a tractoarelor în această comună are o explicație.

Locuitorii de aici se ocupă, în pricipal, cu agricultura. Astfel, pentru a cultiva pământul și-au cumpărat tractoare. Conform sursei citate, foarte mulți dintre agricultori și-au făcut credite la bănci. În acest fel, oamenii și-au putut achiziționa cele mai eficiente utilaje, de ultimă generație.

ADVERTISEMENT

Reprezentanții RAR sunt așteptați să verifice utilajele

Pe lângă cele de fabricație românească, se găsesc și modele precum Lamborghini, New Holland sau Claas. În următoarea perioadă, reprezentanții RAR sunt așteptați în localitatea din județul Alba, pentru a verifica cele 600 de tractoare.

Amintim că printre măsurile anunțate de Guvern, în urma protestelor fermierilor și transportatorilor, se află posibilitatea ca RAR să efectueze IPT-ul vehiculelor cu laboratoare mobile la sediul fermelor/ proprietarilor.

ADVERTISEMENT

„Registrul Auto Român poate efectua operaţiunile necesare emiterii CIV sau pe cele specifice verificării tehnice periodice în teren, pentru ca fermierii să nu mai fie nevoiţi să transporte maşinile grele la Alba Iulia sau la o staţie ITP.

Până în prezent au fost efectuate operaţiuni tehnice de către RAR Alba la 30 tractoare/utilaje din localitatea Cetatea de Baltă”, a transmis prefectul județului Alba, Nicolae Albu.

ADVERTISEMENT

Urmează ca autolaboratorul RAR să se deplaseze în aceste zile, conform programării, în comuna cu cele mai multe tractoare din ţară, Mihalţ”, a adăugat Nicolae Albu.

 

ADVERTISEMENT