Life

Localitatea din România în care primăria oferă teren gratuit tinerilor care vor să-și facă o casă. Care sunt condițiile

Unde e localitatea din România în care primăria le oferă tinerilor teren gratuit pentru a-și face o casă. Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească.
23.07.2023 | 12:49
Localitatea din Romania in care primaria ofera teren gratuit tinerilor care vor sasi faca o casa Care sunt conditiile
Localitatea unde tinerii pot obține un teren gratuit pentru a-și construi o casă. Sursa foto: bihon.ro, Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Care e localitatea unde primăria le oferă tinerilor care vor să-și construiască o casă un teren gratuit. Pentru a beneficia de acest lucru, trebuie să îndeplinească mai multe condiții.

Localitatea din România unde primăria le oferă teren gratuit tinerilor care vor să-și facă o casă. Zeci de oameni au beneficiat de acest proiect

Într-un sat din România, situat în județul Bihor, primăria are un proiect foarte avantajos pentru tinerii care au de gând să-și construiască o locuință. Este vorba despre comuna Sânmartin, acolo unde au fost alocate 1.000 de parcele.

ADVERTISEMENT

Chiar și unii tineri din străinătate au revenit în țară și au aplicat pentru a obține un teren în această zonă, după cum a explicat primarul comunei. Zeci de familii și-au construit locuințe aici, datorită acestui proiect.

“Țin să precizez încă de la început că au mai dat și alte comune și predecesorul meu, poate eu am reușit să dau o altă amploare a acestui proiect, reușind să asigur și utilități și absolut toate cele necesare tinerilor pentru a fi interesați de un asemenea proiect, în comuna Sânmartin.

ADVERTISEMENT

S-au alocat undeva la 1.000 de parcele. Trebuie precizat și faptul că suntem limitrofi Oradei și de aici și un interes sporit față de acest demers al nostru. S-au întors și tineri din străinătate.

Avem undeva la 50-60 de familii care și-au construit case în comuna noastră și iată, în acest sens, am reușit oarecum să împușcăm doi iepuri deodată și să-i aducem pe românii noștri care au trudit în străinătate din nou aproape de noi, să pună umărul la reconstrucția României”, a declarat Cristian Laza, primarul Sânmartin, pentru Antena 3 CNN.

ADVERTISEMENT

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a obține un teren

Legea 15, care este în vigoare din 2003, le-a permis acestor familii să-și construiască o casă. Cei care vor să primească un teren gratuit în această comună trebuie să îndeplinească anumite condiții.

În primul rând, aceștia trebuie să aibă vârsta maximă de 35 de ani. În plus, aceștia trebuie să fie locuitori ai comunei respective. Au nevoie și de o declarație notarială că nu dețin o locuință sau un teren intravilan.

ADVERTISEMENT

“Condițiile sunt clare: să fii locuitor al comunei respective, până în 35 de ani, vârsta maximă și declarație notarială că nu deții locuință sau teren intravilan”, a mai spus primarul.

Această inițiativă i-a ajutat pe mulți tineri să-și construiască locuințe, iar cererile există în continuare. Un avantaj al celor care vor să aibă o casă aici este faptul că sunt aproape de municipiul Oradea. Mai mult, comuna Sânmartin este și foarte atractivă din punct de vedere turistic.

ADVERTISEMENT