Life

Localitatea din România inclusă de americani în top 10 destinații de Crăciun: “O bijuterie ascunsă”

O localitate din România a fost inclusă de americani în top 10 destinații de vizitat în perioada Crăciunului. Este considerată o ”bijuterie ascunsă”.
23.11.2023 | 00:23
Localitatea din Romania inclusa de americani in top 10 destinatii de Craciun O bijuterie ascunsa
Localitatea din România inclusă de americani în top 10 destinații de Crăciun
ADVERTISEMENT

O destinație din România a fost inclusă de americani în top 10 târguri de Crăciun din Europa care ar trebui vizitate în acest an. Locul este foarte popular, de altfel, tocmai pentru târgul de Crăciun pe care îl organizează an de an. Se află la doar 3 ore de București.

Ce localitate din România a fost inclusă de americani în top 10 destinații de Crăciun

Craiova este o destinație plăcută și de americani. Târgul de Crăciun din oraș a fost listat în top 10 târguri de Crăciun din Europa care nu ar trebui ratate în 2023. Mai exact, Craiova a fost pusă pe locul 4 din 10, înaintea sa fiind clasate Copenhaga, Budapesta și Bratislava.

ADVERTISEMENT

Destinația este descrisă precum o ”bijuterie ascunsă a României, strălucitoare (…), un tărâm al minunilor (…), un peisaj de culori reci”. Printre rânduri se detaliază și unele dintre cele mai importante componente ale Târgului de Crăciun din Craiova.

”În timp ce Târgul de Crăciun din București poate fi mai cunoscut, Craiova de Crăciun este bijuteria ascunsă a României, strălucitoare cu patru piețe publice tematice: Mihai Viteazul, Frații Buzești, Doljeana și Shakespeare. Căsuțele de Crăciun pictate bogat și o gamă variată de tarabe cu mâncare și obiecte de artizanat transformă acest oraș într-un tărâm al minunilor.

ADVERTISEMENT

În Mihai Viteazul, veți găsi decor elaborat cu tematică după basmul Regina Zăpezii — un peisaj de culori reci, înzăpezite, o păpușă Regina Zăpezii mai mare decât viața, un castel de vis și un patinoar. În schimb, culori calde și vesel Moș Crăciun luminează Piața Frații Buzești.

Barurile, restaurantele și hotelurile din jur se bucură de distracție, decorându-și holurile și interioarele cu lumini și ornamente. Repere: În 2023, cea mai mare roată din România vine în Piața Shakespeare”, au scris jurnaliștii de la USA Today Travel.

ADVERTISEMENT

Craiova, pe locul 4 într-un top 10 al americanilor despre cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa, din acest an

Următoarele târguri de Crăciun enumerate, după Craiova, de către USA Today Travel, sunt cele din: Dresden din Germania, Praga, capitala Cehiei, Salzbourg și Viena din Austria, Strasbourg din Franța, Vilnius din Lituania, iar ultimul a fost cel din Zagreb, Croația.

Târgul de Crăciun din Craiova a fost deschis luni, 21 noiembrie, și are deja mulțimi de vizitatori. Românii la rândul lor îl cataloghează printre cele mai frumoase de la nivel național, drept urmare îi trec pragul persoane din toate colțurile țării.

ADVERTISEMENT

Tema Târgului de Crăciun din Craiova, pentru anul 2023, este ”Crăiasa Zăpezii”. Culorile predominante sunt alb și turcoaz, ceea ce încântă și mai mult privirile turiștilor. Tot aici s-a montat cea mai mare roată din țară.  Este adusă din Olanda, are 40 de metri înălțime, 200 de mii de leduri și o capacitate de 140 de persoane.

”Tema principală a Târgului de Crăciun din acest an este croită în jurul poveştii Crăiasa Zăpezii, pe care o vom regăsi în Piaţa Mihai Viteazul, unde totul este decorat până la cele mai mici detalii în culori alb-turcoaz. Anul acesta, va fi un târg de poveste, avem foarte multe noutăţi pentru fiecare zonă a târgului, cu elemente, culori şi figurine diferite – pe tematica din piaţa respectivă (…)”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, la deschiderea târgului de Crăciun local.

ADVERTISEMENT