News

Localitatea din România unde au fost înregistrate -20 de grade Celsius: ”O să plângem când vin facturile”

Frigul a lovit România din cauza unui ciclon polar, meteorologii anunțând temperaturi de minus 20 de grade până pe 15 februarie.
07.02.2023 | 22:23
Localitatea din Romania unde au fost inregistrate 20 de grade Celsius O sa plangem cand vin facturile
Frig mare în România. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

În aceste condiții, oamenii sunt disperați când se gândesc cât vor avea de plătit pentru facturile la gaz și curent electric în lunile următoare. “O să plângem când vin facturile”, e părerea generală a românilor.

Localitatea din România unde au fost -20 de grade Celsius

Conform Observatornews.ro, în Cluj-Napoca au fost -11 grade marți dimineața, pe 7 februarie 2023, însă acesta e un caz fericit. La ora opt dimineața, la -11 grade Celsius, frigul era amplificat de vânt, mai ales că mașinile șoferilor nu au mai pornit după ce au înghețat.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, oamenii din Cluj au ieșit din casă îmbrăcați bine, pentru a face față frigului. ”M-am îmbrăcat bine. Avem un container care e încălzit. Şi din când în când mai stăm la căldură. Iarna nu se dezminte niciodată”, a transmis un bărbat.

La fel de frig a fost și în Petroșani. E iarnă, e aşa cum trebuie să fie. Luna ianuarie a fost luna de vară. Era timpul să vină iarna”, a transmis o femeie. Când pot să fugă de frig, oamenii se refugiază în case, unde pornesc centrala și așteaptă, mai apoi, cu mari emoții facturile.

ADVERTISEMENT

“Nu prea ne bucurăm că şi cu căldura din casă e foarte, foarte greu. Nu ne permitem să stăm la 23 de grade, 22. Stăm pe la 18, 19. Centrala merge non-stop, asta e”, mărturiseşte un trecător. De aceeași părere e și un șofer de taxi: “A mers toată noaptea. Pe 21, că nu ne permitem foarte mult şi oricum o să plângem când vin facturile”.

La sate problema e și mai mare pentru că oamenii trebuie să se folosească de ultimele provizii de lemne. “Ne descurcăm bine. Avem noroc cu lemnele că altfel... E bine că găsim încă ieftin. La privat e mult mai scump. E aporape de trei ori preţul mai mare. La particular, un straif de lemne este 10 milioane, dar apăi, şi ce ţine”, transmite un tânăr.

ADVERTISEMENT

În această dimineață a fost înregistrată și cea mai scăzută temperatură a anului, mai exact -20 grade Celsius la Obârșia Lotrului și la Miercurea Ciuc. Meteorologii transmit că temperaturile vor rămâne scăzute până spre mijlocul lunii februarie, după care termometrele vor indica 8 grade Celsius în sudul și vestul țării.

Directorul ANM Elena Mateescu a explicat cum afectează ciclonul polar vremea din țara noastră în următoarea perioadă. ”Acest acest ciclon polar e posibil să mai aducă aceste căderi masive de zăpadă, cum am văzut în acest weekend. Dacă nu în săptămâna asta, atunci într-una dintre săptămânile următoare. Urmărim cu atenție ce se întâmplă în weekend-ul viitor.

ADVERTISEMENT

Dacă vorbim de marți, miercuri și joi, de creșterea valorilor de temperaturi, în special în partea de sud a țării, unde este posibil, mai ales în sudul extrem, să înregistrăm temperaturi între 8 până la 10 grade Celsius, valori peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă.

Așa cum arată informațiile la acest moment, este posibil ca sâmbătă, duminică și mai ales debutul următoarei săptămâni să aducă primele temperaturi cele mai coborâte”, a transmis Mateescu la Antena 3.

ADVERTISEMENT