News

Lockdown pentru adolescenți, tinerii sub 17 ani nu vor mai avea voie pe străzi după ora 22.00. Măsuri drastice la Baltimore, după o bătaie între 200 de persoane

Interdicţii de circulaţie pentru minorii din Baltimore, din cauza violenţelor. Primarul anunţă restricţii dure, după o bătaie masivă.
10.04.2023 | 12:17
Lockdown pentru adolescenti tinerii sub 17 ani nu vor mai avea voie pe strazi dupa ora 2200 Masuri drastice la Baltimore dupa o bataie intre 200 de persoane
Bătaie de stradă cu peste 200 de persoane, la Baltimore
ADVERTISEMENT

Primarul din Baltimore, Brandon Scott, va cere un lockdown pe timp de vară pentru toți tinerii cu vârsta mai mică 17 ani, după ce doi adolescenți au fost împușcați și răniți în timp ce poliția încerca să despartă un grup mare de minori care se băteau duminică seara în zona portului.

Minorii sub 14 ani nu vor avea voie să iasă după ora 21

Doi băieți, cu vârstele de 14 și 16 ani, au fost răniți în timp ce poliția a încercat să separe două grupuri mari, de peste 200 de adolescenți, care s-au adunat în zona portului Inter City, din Baltimore, în jurul orei 21.00, după cum transmite postul local WBAL TV.

ADVERTISEMENT

Unul dintre băieții împușcați este în stare critică, în timp ce celălalt este stabil, a mai anunţat postul de televiziune. Doi suspecți au fost arestați, a spus poliția. Ambii aveau arme de mână încărcate, iar despre unul se crede că se potrivește cu descrierea atacatorului, aşa cum a fost ea făcută de martori.

După împușcături, primarul Brandon Scott a spus că intenționează să introducă o interdicţie de acces pe străzi pentru orice persoană cu vârsta sub 14 ani, care va începe la ora 21:00, în timp ce pentru cei sub 17 ani, interdicţia ar putea începe de la ora 22:00.

ADVERTISEMENT

“Vreau ca toată lumea să mă audă clar. Ne vom întoarce la vechiul lockdown. Vom introduce o interdicţie de acces pentru tineri, la sfârșitul primăverii și în timpul verii. Văd prea des copii mici în afara casei, noaptea. Nu este normal ca un copil să fie departe de casă și nimeni să nu știe unde este sau să nu-i pese de el”, a spus Scott.

Interdicţii de circulaţie au mai fost impuse în oraşul Baltimore şi înainte de pandemie, mai exact în 2015, după un val de violențe, în urma morții lui Freddie Gray, în vârstă de 25 de ani, un tânăr de culoare rănit mortal în timp ce se afla în custodia poliției.

ADVERTISEMENT

Tânărul a murit la spital, la o săptămână după ce a fost arestat, o operațiune înregistrată cu telefonul mobil de către un trecător. Interdicțiile au fost aplicate de la ora 22.00 la ora 5.00, , dar numeroase afaceri se închideau deja cu mai multe ore înainte de momentul intrării în vigoare a interdicțiilor, în fiecare seară, pentru a le permite angajaților să se întoarcă acasă în siguranţă.

Conform datelor furnizate de Departamentul de Poliție din Baltimore, în 2021 au avut loc 338 de crime în oraș, ceea ce reprezintă cel mai mare număr de omucideri înregistrate într-un an din istoria recentă a orașului. De asemenea, anul trecut s-au întregistrat 335 de crime.

ADVERTISEMENT

În 2023 s-au întregistrat deja 71 de crime în oraş, majoritatea victimelor fiind ucise cu focuri de armă. Urmează înjunghierile şi decesul în urma bătăilor. Ultima crimă a fost înregistrată duminică după-amiază, când un tânăr de 19 ani a fost împuşcat în zona de nord a oraşului.

ADVERTISEMENT
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să...
Teodora Stoica a făcut top 3 cei mai petrecăreți jucători români: „Sper să nu mă urască!” + Antrenorul pe care îl admiră în secret: „N-am avut curaj să-i spun”
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de...
Adevăratul al 12-lea jucător al României la Euro 2024: povestea fanului admirat de o lume întreagă EXCLUSIV
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist cunoscut
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane....
Câte kg de aur şi argint obţinem dacă reciclăm un milion de telefoane. Comoara uitată în sertarele românilor
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă:...
Destinul cumplit al milionarului care a ajuns falit şi a rămas fără casă: „A pierdut totul! Nici nu ştiu unde a dormit”
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A...
Wow, ce apariție!! Cum s-a pozat Ilinca Vandici în costum de baie. A spus 'stop joc' pe plajă! / FOTO
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
VESTE BUNĂ despre SCHENGEN! ANUNȚUL președintelui Italiei pentru ROMÂNIA
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut...
EXCLUSIV Povestea impresionantă a lui Alex, copilul bolnav de autism care l-a ținut de mână pe Bancu la Euro 2024."Sunt mândră de el. Îmi era teamă. Am fost a patra rezervă"
Anamaria Prodan îl face de râs pe Reghecampf. Ce spune averea tehnicianului
Anamaria Prodan îl face de râs pe Reghecampf. Ce spune averea tehnicianului
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama...
Bombă în showbiz! Zanni e într-o relație și se gândește la nuntă: „Mama copiilor mei va fi cea mai norocoasă”
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care...
Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a...
Cum a descoperit Christian Sabbagh că fiul său are autism. Soția sa a fost prima persoană care și-a dat seama: „O bună perioadă de timp nu mi-a zis”