News

Lockdown pentru adolescenți, tinerii sub 17 ani nu vor mai avea voie pe străzi după ora 22.00. Măsuri drastice la Baltimore, după o bătaie între 200 de persoane

Interdicţii de circulaţie pentru minorii din Baltimore, din cauza violenţelor. Primarul anunţă restricţii dure, după o bătaie masivă.
10.04.2023 | 12:17
Lockdown pentru adolescenti tinerii sub 17 ani nu vor mai avea voie pe strazi dupa ora 2200 Masuri drastice la Baltimore dupa o bataie intre 200 de persoane
Bătaie de stradă cu peste 200 de persoane, la Baltimore
ADVERTISEMENT

Primarul din Baltimore, Brandon Scott, va cere un lockdown pe timp de vară pentru toți tinerii cu vârsta mai mică 17 ani, după ce doi adolescenți au fost împușcați și răniți în timp ce poliția încerca să despartă un grup mare de minori care se băteau duminică seara în zona portului.

Minorii sub 14 ani nu vor avea voie să iasă după ora 21

Doi băieți, cu vârstele de 14 și 16 ani, au fost răniți în timp ce poliția a încercat să separe două grupuri mari, de peste 200 de adolescenți, care s-au adunat în zona portului Inter City, din Baltimore, în jurul orei 21.00, după cum transmite postul local WBAL TV.

ADVERTISEMENT

Unul dintre băieții împușcați este în stare critică, în timp ce celălalt este stabil, a mai anunţat postul de televiziune. Doi suspecți au fost arestați, a spus poliția. Ambii aveau arme de mână încărcate, iar despre unul se crede că se potrivește cu descrierea atacatorului, aşa cum a fost ea făcută de martori.

După împușcături, primarul Brandon Scott a spus că intenționează să introducă o interdicţie de acces pe străzi pentru orice persoană cu vârsta sub 14 ani, care va începe la ora 21:00, în timp ce pentru cei sub 17 ani, interdicţia ar putea începe de la ora 22:00.

ADVERTISEMENT

“Vreau ca toată lumea să mă audă clar. Ne vom întoarce la vechiul lockdown. Vom introduce o interdicţie de acces pentru tineri, la sfârșitul primăverii și în timpul verii. Văd prea des copii mici în afara casei, noaptea. Nu este normal ca un copil să fie departe de casă și nimeni să nu știe unde este sau să nu-i pese de el”, a spus Scott.

Interdicţii de circulaţie au mai fost impuse în oraşul Baltimore şi înainte de pandemie, mai exact în 2015, după un val de violențe, în urma morții lui Freddie Gray, în vârstă de 25 de ani, un tânăr de culoare rănit mortal în timp ce se afla în custodia poliției.

ADVERTISEMENT

Tânărul a murit la spital, la o săptămână după ce a fost arestat, o operațiune înregistrată cu telefonul mobil de către un trecător. Interdicțiile au fost aplicate de la ora 22.00 la ora 5.00, , dar numeroase afaceri se închideau deja cu mai multe ore înainte de momentul intrării în vigoare a interdicțiilor, în fiecare seară, pentru a le permite angajaților să se întoarcă acasă în siguranţă.

Conform datelor furnizate de Departamentul de Poliție din Baltimore, în 2021 au avut loc 338 de crime în oraș, ceea ce reprezintă cel mai mare număr de omucideri înregistrate într-un an din istoria recentă a orașului. De asemenea, anul trecut s-au întregistrat 335 de crime.

ADVERTISEMENT

În 2023 s-au întregistrat deja 71 de crime în oraş, majoritatea victimelor fiind ucise cu focuri de armă. Urmează înjunghierile şi decesul în urma bătăilor. Ultima crimă a fost înregistrată duminică după-amiază, când un tânăr de 19 ani a fost împuşcat în zona de nord a oraşului.

ADVERTISEMENT
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de...
Gigi Becali a dezvăluit discuția avută cu soția sa înainte de sărbătoarea de titlu de pe Arena Națională: „Luminița, Luminița”
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a...
Piloții ucraineni folosesc tehnica periculoasă „nevăstuica sălbatică” pentru a distruge apărarea antiaeriană a Rusiei
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a...
EXCLUSIV Scandal în primăria lui Nicușor Dan din cauza FCSB. Gigi Becali și-a trimis „soldaţii” să facă presiuni uriașe pentru a-și impune regulile
Dosar penal după o nuntă cu alai care a blocat străzile şi trotuarele,...
Dosar penal după o nuntă cu alai care a blocat străzile şi trotuarele, în Teleorman. Martorii la eveniment, indignaţi: "Poliţia e acolo să le asigure circul"
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea...
Pensia infimă pe care o primește Florin Piersic de la statul român. Averea adunată și singurul lux pe care și l-a permis actorul
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet!...
Kanye West și-a filmat iubita în pat și a distribuit imaginile pe internet! Cum a pus-o să stea / FOTO
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi! Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea
Vreme tot mai bizară în România. Ce anomalii vor fi în zilele următoare
Vreme tot mai bizară în România. Ce anomalii vor fi în zilele următoare
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns...
Florin Piersic a întrebat-o pe Carmen Harra câți ani va trăi. Ce răspuns i-a dat clarvăzătoarea. "El este codificat cu cifra 11"
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu...
Mihai Leu, internat de urgență la Spitalul Fundeni. Medic: „A fost adus cu elicopterul de la Hunedoara”
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor...
Două zodii din horoscop își împlinesc un vis în săptămâna 13-19 mai. Vor primi o veste complet neașteptată