News

„Locotenentul” clanului Cămătaru, arestat în Italia după 9 ani. Se ascundea folosind acte false

04.02.2021 | 11:37
Locotenentul clanului Camataru arestat in Italia dupa 9 ani Se ascundea folosind acte false
Leonard Bărbieru, zis Leuțu, locuia de 9 ani în Peninsulă, sub o identitate falsă. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Leonard Bărbieru zis Leuţu, unul dintre liderii „vestitului” clan Cămătaru, a fost reținut de polițiști în orașul italian Pescara, după nouă ani în care s-a sustras pedepsei cu închisoarea folosindu-se de acte false.

Acesta era dat în urmărire încă din mai 2012, când magistrații Tribunalului București l-au condamnat la cinci ani cu executare pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și inițiere sau constituire a unui grup infracțional organizat.

ADVERTISEMENT

În urma verificărilor, s-a stabilit că bărbatul locuia în Peninsulă, alături de iubită și cei doi copii ai lor, sub identitatea unei alte persoane, domiciliate în sectorul 3 al Capitalei. Va fi extrădat în cel mai scurt timp posibil, pentru a-și ispăși pedeapsa în țara natală.

Leuțu, „locotenentul” fraților Cămătaru, a fost prins în Italia

Leonard Florian Bărbieru a fost condamnat la 5 ani închisoare cu executare, în urma unei „operațiuni” de recuperare la care a luat parte alături de alți trei bărbați. Potrivit gândul.ro, aceștia au mers, din ordinul lui Ion Balint, alias Nuțu Cămătaru, la o fabrică de zahăr din județul Dâmbovița, pentru a-l convinge pe patron să-i achite unei femei o presupusă datorie generată de închirierea unor utilaje.

ADVERTISEMENT

Deși solicitase inițial o chirie de 230.000 de dolari pentru a se folosi de utilajele respective timp de 14 luni, persoana respectivă s-a răzgândit în scurt timp și a mărit suma până la 400.000 de dolari.

Cum omul de afaceri a refuzat să plătească, motivând că nu are atâția bani, femeia a apelat la Nuțu Cămătaru, care a trimis o echipă de recuperatori formată din oamenii săi de încredere. Este vorba Cristian Gheorghe, zis Mască, Ion Lungu, zis Ionică, Laurențiu Cosma și „locotenentul” Leuțu.

ADVERTISEMENT

Dacă restul complicilor au fost arestați, Bărbieru le-a dat mari bătăi de cap autorităților. Interlopul a reușit să fugă din țară și a locuit o perioadă pe teritoriul Spaniei, după care s-a stabilit în Italia, alături de concubina româncă și cei doi copii, sub identitatea unui vecin din Sectorul 3.

Comunicatul Poliției Române

Polițiști ai Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București , având în vedere mandatul de executare a pedepsei închisoarea emis de Tribunalul București, împotriva unui bărbat, condamnat la 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal și inițiere sau constituire a unui grup infracțional organizat, în urma cercetărilor efectuate, au stabilit că cel în cauză a părăsit teritoriul țării în anul 2012, anterior emiterii mandatului, fiind dispusă astfel urmărirea sa la nivel internațional.

ADVERTISEMENT

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București au continuat investigațiile stabilind faptul că persoana urmărită s-a aflat în perioada în care s-a sustras executării pedepsei pe teritoriul Spaniei și Italiei unde a folosit documente false privind identitatea.

În urma coroborării datelor obținute și a colaborării cu autoritățile judiciare din cele două state, s-a stabilit că bărbatul locuiește în prezent la o adresă din orașul Italian, Pescara. Astfel, miercuri 03 februarie a.c., pe fondul colaborării apropiate, omologii italieni au reușit să îl depisteze și să-l prindă pe bărbatul urmărit în vederea executării pedepsei în România”.

ADVERTISEMENT
Tags: