News

Locuințele din România care s-au ieftinit cu 30%. Chiriașii, dați afară de proprietari pentru a le vinde

Locuințele din România care sunt mai ieftine și cu 30%. Proprietarii se grăbesc să le vândă, chiriașii fiind nevoiți să le părăsească.
11.01.2024 | 22:38
Locuintele din Romania care sau ieftinit cu 30 Chiriasii dati afara de proprietari pentru a le vinde
Locuințele din România care s-au ieftinit cu 30%. Foto (descriptiv) Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Locuințele din România care s-au ieftinit cu 30%. Deși nici în trecut nu erau încadrate în categoria apartamentelor și garsonierelor scumpe, acum vor fi și mai ieftine. Acum, proprietarii sunt nevoiți să le vândă.

Locuințele din România care s-au ieftinit considerabil

Vorbim de apartamentele care se află în blocurile cu bulină roșie. Acestea vor fi cu 30 mai sută mai ieftine. Cei care le dețin se grăbesc să își dea afară chiriașii și să le vândă. Situația are loc în contextul în care închirierea acestora va fi interzisă.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, proprietarii care au astfel de locuințe sunt nevoiți să își anunțe chiriașii că vor trebui să le părăsească până la finalul lunii. Și în București se află astfel de locuințe, aproximativ 400 la număr.

Cele mai multe dintre acestea sunt în centrul Capitalei. De exemplu, proprietarul unei garsoniere de pe Calea Victoriei, aflată într-o clădire cu bulină roșie, speră să vândă locuința cu circa 50.000 de euro.

ADVERTISEMENT

“Are posibilitate de vânzare undeva la 50.000 de euro. Poate chiar mai mult. Dar fiind şi cu noua lege, să nu se mai poată închiria, trebuie vândut şi chiar la un preţ mai mic.

10-15 la sută. Îmi pare rău că n-am vândut până acum. Nu mă aşteptam să se aplice legea asta”, a mărturisit proprietarul, cu privire la garsoniera pe care o deține, potrivit Observator News.

ADVERTISEMENT

Restaurantele și magazinele vor continua să funcționeze în aceste clădiri

Experții din domeniul imobiliar spun că aceste proprietăți s-au ieftinit, deja, cu 10 la sută. Ei se așteaptă ca în următoarea perioadă prețul să scadă și mai mult, cu 20 sau 30 la sută, având în vedere noile reglementări.

Legea care interzice închirierea locuințelor aflate în blocurile cu risc seismic I, imobile cu pericol de prăbușire în cazul unui cutremur cu magnitudine 7, a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis la finalul lunii decembrie.

ADVERTISEMENT

Singurele care au primit o derogare sunt restaurantele, societățile comerciale sau sălile de evenimente care sunt situate în astfel de clădiri. Inițial, prima formă a legii interzicea ca acestea să funcționeze în astfel de condiții.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: