News

Locuitorii dintr-un oraş nord-irlandez sunt terorizaţi de un bâzâit misterios, care nu-i lasă să doarmă. “E ciclul nesfârşit al torturii”

Un sunet a cărui sursă nu a putut fi determinată îi chinuie de câteva săptămânii pe locuitorii unui oraş din centrul Irlandei de Nord.
16.11.2023 | 13:13
Locuitorii dintrun oras nordirlandez sunt terorizati de un bazait misterios care nui lasa sa doarma E ciclul nesfarsit al torturii
Locuitorii din oraşul nord-irlandez Omagh nu se pot odihni din cauza unui zgomot misterios Foto: Irish News
ADVERTISEMENT

Un zumzet misterios auzit noaptea într-un oraș din Irlanda de Nord i-a determinat pe membrii consiliului local să investigheze sursa acestuia. Locuitorii din Omagh (Comitatul Tyrone) se plâng că nu pot dormi din cauza „zgomotului persistent”, în condiţiile în care raportări ale sunetului au apărut pentru prima dată la sfârșitul lunii octombrie.

În West Yorkshire zgomotul auzit era ca al unei maşini de spălat

Unul dintre consilierii locali, Stephen Donnelly, a declarat că zumzetul misterios, care este total diferit de zgomotul din trafic, se dovedește a fi o problemă serioasă pentru locuitori, iar autorităţile caută să angajeze un expert pentru a descoperi sursa sunetului, după ce încercările inițiale de a-l depista au eșuat.

ADVERTISEMENT

“Poate că este ceva sezonier sau legat de vreme, dar aceste lucruri adesea se dovedesc a nu fi deloc simple și pot proveni din multe surse. Ceea ce trebuie să facem este să stabilim faptele și apoi să luăm măsuri pentru a soluționa această situaţie”, a declarat Donnelly.

“Extereștri, farfurioare zburătoare, am auzit o mulțime de explicaţii ridicole, dar le tot spun oamenilor, din experiența mea… Cel mai probabil este să aibă o explicație destul de plictisitoare”, a adăugat aceasta.

ADVERTISEMENT

O purtătoare de cuvânt a consiliului local a declarat că ancheta nu a dat până acum niciun rezultat. “Din cauza suprafeței mari pe care a fost raportat sunetul este dificil să se identifice sursa exactă a acestuia. În prezent, autorităţile iau în considerare folosirea de echipamente mai avansate sau angajarea unei companii specializate pentru a ajuta la detectarea sursei zgomotului”, a declarat aceasta.

Zgomote misterioase au afectat anterior şi alte orașe și sate din Marea Britanie. În luna decembrie a anului tre, locuitorii din Holmfield (West Yorkshire) au descris zgomotul pe care îl auzeau noaptea drept „un ciclu nesfârșit de tortură”. Acest zumzet a fost comparat cu sunetul unei mașini de spălat sau al motorului diesel la ralanti.

ADVERTISEMENT

În 2013, oamenii de știință au speculat că un zgomot misterios care i-a ținut pe unii locuitori din Hampshire treji noaptea a fost rezultatul faptului că peștii au făcut sex într-un estuar din apropiere. De asemenea, locuitorii din Hythe, localitate de lângă Southampton, au fost forțați să se mute din zonă după ce sunete „pulsante” reverberau noaptea în casele lor.

Centrul Oceanografic Național din Southampton nu a reușit să dezlege acest mister, însă, cu toate acestea, Asociația Scoțiană de Științe Marine susține, ca şi în cazul de mai sus, că peștii ar putea fi responsabili pentru bâzâitul bizar.

ADVERTISEMENT

“Aceasta este o posibilitate. Cu siguranță există ‘pești sonici’ în Atlanticul de Nord, dar şi pe rutele către Canalul Mânecii”, a declarat dr. Ben Wilson. Astfel, peștele-spadă mascul emite un zumzet distinctiv pentru a le face pe femele să știe că își caută o pereche.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB...
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB pierde toate meciurile ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat...
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat de la două plante cumpărate de la pepinieră: "Avem clienţi care revin anual"
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Cum alegi cel mai dulce pepene. Trucul dezvăluit de un specialist
Cum alegi cel mai dulce pepene. Trucul dezvăluit de un specialist
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”