Life

Locul de muncă plătit cu 3.000 de euro pe lună, dar pe care nu-l vrea nimeni. Se află într-o zonă foarte apreciată de mulți români

Locul de muncă plătit cu 3000 de euro pe lună, dar nimeni nu-l dorește. Se află într-o zonă apreciată și vizitată de români.
15.03.2023 | 15:19
Locul de munca platit cu 3000 de euro pe luna dar pe care nul vrea nimeni Se afla intro zona foarte apreciata de multi romani
Unde se găsește acest loc de muncă. Sursa foto: Hotels.com
ADVERTISEMENT

Un loc de muncă, dintr-o țară europeană, vizitată adesea de români și în care unii s-au stabilit deja de ani buni, oferă un salariu de 3000 de euro pe lună, însă patronii nu au găsit doritori. Aceștia sunt disperați căci se confruntă cu o lipsă de personal.

Locul de muncă unde se oferă 3000 de euro, dar lumea fuge de el

Sezonul estival 2023 se anunță a fi unul cu probleme pentru Italia. Peninsula are tot mai puțini oameni care să lucreze pe funcții precum chelneri, barmani, bucătari și salvamari. Cu aceștia din urmă situația este tot mai incertă, scrie Adevărul.

ADVERTISEMENT

Patronii italieni spun că nu au mai găsit persoane care să vrea să fie salvamari. Asta în condițiile în care oferă un salariu de 3000 de euro pe lună, pentru seniori și 1800 de euro pentru un începător. De asemenea, orele suplimentare se achită cu 30% mai mult.

Stefano Battistoni, proprietarul unei firme din Cesenatico, speră ca afacerea sa să nu aibă de suferit în sezonul estival, având în vedere lipsa salvamarilor: ”salvamarii noștri lucrează 40 de ore obișnuite cu până la 8 ore suplimentare. Iar ziua de odihnă este o obligație legală”.

ADVERTISEMENT

Tot Battistoni precizează că viitorilor salvamari li se asigură și un curs de instruire până să fie trimiși în teren. Un singur antrenament ajunge până la 350 de euro: ”din 90 brevete obținute anul trecut în Cesenatico, toate luate de liceeni, doar 14 s-au prezentat apoi pentru sezon.”

De ce fug oamenii de munca de salvamar

Nu doar în Cesenatico există lipsă de personal în rândul salvamarilor, ci și în Cagliari. La fel, proprietarii se tem că turnurile de la malul mării vor rămâne fără om, goale. Mulți s-ar teme de locurile de muncă sezoniere, dorindu-și stabilitate.

ADVERTISEMENT

”În ultimii 30 de ani nu am avut niciodată dificultăți în selectarea personalului. Cu toate acestea, 2022 a fost cu adevărat dificil”, precizează și Gilberto Picasso, deținător al unei firme, intitulate D’Aquila. El spune și nu salariile ar fi o cauză a dezinteresului oamenilor pentru rolul de salvamar.

”Nu lipsesc brevetele, în Sardinia cursurile se țin în mod regulat. Iar salariile, chiar dacă nu sunt mari, sunt în jur de 1.500 de euro pe lună. Nu este puțin probabil ca venitul de bază să fi exacerbat problemele deja existente”, a mai transmis Gilberto Picasso.

ADVERTISEMENT

Angelo Cerina, de profesie administrator, a observat, însă că de mai mulți ani se angajează foarte greu salvamari, însă mai tot timpul s-a identificat câte o soluție salvatoare. Chiar dacă într-un număr mai mic, sunt și persoane care optează pentru munca de sezon.

ADVERTISEMENT
Tags:
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în...
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în București
A fost desemnată cea mai frumoasă femeie din țara ei, dar a spus...
A fost desemnată cea mai frumoasă femeie din țara ei, dar a spus "stop" și acum e sportivă profesionistă
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Dorian Popa a luat o decizie radicală după ce a fost prins drogat...
Dorian Popa a luat o decizie radicală după ce a fost prins drogat şi în chiloţi la volan, iar iubita de 40 de ani l-a părăsit
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost...
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost aruncat la WC
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
BANCNOTELE CARE DISPAR definitiv! Decizia care se pregătește chiar acum
BANCNOTELE CARE DISPAR definitiv! Decizia care se pregătește chiar acum
Teroare în Europa. Se așteaptă atentate de sărbători
Teroare în Europa. Se așteaptă atentate de sărbători
S-A DECIS! Mai puțină muncă pentru români. Legea a fost publicată în Monitorul...
S-A DECIS! Mai puțină muncă pentru români. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de...
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de carieră: „Mi-am redus la minimă necesitate cheltuielile. Dacă știam ce vremuri vin...”
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i...
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i se va schimba complet
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune...
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune niciodată? Cum arată 24 de ore în 30 de secunde!