Life

Locul de pe glob unde poți vedea cele mai multe eclipse de soare. Aici se petrec cel mai des astfel de fenomene

Tu știi care e locul de pe glob unde poți vedea cele mai multe eclipse de soare? Dacă ajungi aici ai șanse mari să prinzi astfel de fenomene.
08.04.2024 | 16:33
Locul de pe glob unde poti vedea cele mai multe eclipse de soare Aici se petrec cel mai des astfel de fenomene
Locul de pe glob unde poți vedea cele mai multe eclipse de soare. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Locul de pe glob unde poți vedea cele mai multe eclipse de soare este de altfel o destinație adorată de foarte multe persoane. Se pare că aici se petrec cel mai des astfel de fenomene. Care este motivul?

Locul de pe glob unde poți vedea cele mai multe eclipse de soare

Eclipsa totală de soare este un fenomen cu adevărat spectaculos, dar și rar. În România, o astfel de eclipsă a avut loc pe 11 august 1999. Următoarea eclipsă care va fi vizibilă pe teritoriul țării noastre va fi de abia în 2081.

ADVERTISEMENT

Astfel, se poate spune că o persoană poate vedea o astfel de eclipsă o singură dată în viață. Și eclipsa de pe 8 aprilie, vizibilă în mai multe state din SUA, a tot fost discutată intens în ultima perioadă.

De altfel fenomenul a fost așteptat de o mulțime de persoane. Și totuși sunt șanse să vezi mai multe eclipse într-o singură viață? Totul depinde de locul în care te afli, spun specialiștii.

ADVERTISEMENT

Un astfel de loc există într-adevăr, iar cei norocoși au șansa să se bucure de o experiență inedită. Studiile efectuate de o echipă de astronomi au evidențiat faptul că un astfel de loc se află chiar în Europa.

Ce are atât de special acest loc

Este vorba mai degrabă despre o localitate. Se pare că aici se produc cel mai des astfel de fenomene și mai mult de atât sunt și vizibile la o intensitate mare, spre deosebire de alte colțuri din lume.

ADVERTISEMENT

Locul de pe glob unde poți vedea cele mai multe eclipse de soare este localitatea Longyearbyen din Norvegia. Ai mai auzit de ea până acum? Ce are așa de special și de ce oamenii de aici sunt atât de ”norocoși”?

În primul rând aceasta este cea mai nordică așezare locuită din lume. De altfel aici se adună o mulțime de persoane care își doresc să vadă aurora boreală. Iar unele persoane au șansa să prindă și o eclipsă, dacă vin la momentul potrivit.

ADVERTISEMENT

Lucrurile nu sunt însă fixe. Echipa de astronomi spune că odată cu trecerea timpului, ciclurile astronomice s-ar putea schimba. Chiar și așa, zonele nordice de pe glob rămân cele în care sunt cele mai mari șanse să vezi astfel de fenomene.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea...
Povestea nespusă a zilei când Reagan a fost împușcat. La Casa Albă domnea haosul, în timp ce submarine rusești se apropiau periculos de Washington
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge...
Băutura care şi-ar putea dubla preţul în restaurante şi baruri. Cât vor ajunge românii să plătească pentru un pahar
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ. Marele regret de după...
Mihai Neşu, dezvăluiri dureroase la 13 ani după divorţ. Marele regret de după destrămarea căsniciei: Sper ca Maria să mă ierte!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
SIMONA HALEP, RELAȚIE AMOROASĂ SECRETĂ cu un MILIONAR ROMÂN! Bărbatul are deja o...
SIMONA HALEP, RELAȚIE AMOROASĂ SECRETĂ cu un MILIONAR ROMÂN! Bărbatul are deja o CONCUBINĂ și un COPIL
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Premierul slovac Robert Fico a fost împușcat. Starea lui e una gravă
Premierul slovac Robert Fico a fost împușcat. Starea lui e una gravă
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
Veste bună pentru 3 milioane de pensionari. Vor primi o nouă tranșă de...
Veste bună pentru 3 milioane de pensionari. Vor primi o nouă tranșă de 1400 de lei, pe cardul de energie. Când intră în posesia banilor