Life

Locul de vis din Europa de care puțini turiști au auzit până acum. I se spune „Mica Veneție” și nu e deloc departe de România

Unde se află „Mica Veneție”? Locul este superbă, iar distanța față de România nu este un foarte mare. Turiștii îl adoră.
28.12.2023 | 19:58
Locul de vis din Europa de care putini turisti au auzit pana acum I se spune Mica Venetie si nu e deloc departe de Romania
Locul supranumit „Mica Veneție”. Sursa foto: colaj Fanatik/ Facebook
ADVERTISEMENT

În Europa se află un loc de vis. Este supranumit „Mica Veneție”, dar puțini știu de existența sa, cu toate că nu este foarte departe de România. Iată unde te poți bucura de peisaje superbe fără să te lovești de mulțime.

Unde se află „Mica Veneție”

Un mic sat de pescari de pe o insula grecească a fost comparat cu Veneția, însă lipsesc sutele de turiști. Insula Aitoliko poate fi găsită în laguna Messolonghi, nu departe de orașul istoric Messolonghi.

ADVERTISEMENT

La început a fost un amestec de insulițe create de pescarii locali, care mai apoi le-au unit între ele cu mici poduri de lemn lucrate manual. De atunci, sa dezvoltat în orașul care este astăzi, legat de continent prin două poduri de fiecare parte.

Podurile arcuite, de piatră, au fost ambele declarate monumente istorice și protejate, Mica Veneție are, la fel ca și orașul italian, o rețea de canale care circulă pe străzile înguste ale orașului.

ADVERTISEMENT

Conform Greek Reporter, locul are tot ce trebuie pentru o vacanță ideală. „Orașul în sine are un farmec tradițional grecesc , cu străzi înguste, case văruite în alb și un port pitoresc.

Comunitatea locală este prietenoasă și primitoare și puteți găsi taverne și cafenele unde vă puteți bucura de bucătăria grecească și vă puteți relaxa pe malul apei”, notează publicația.

ADVERTISEMENT

Insula este renumită pentru caviar și pentru apele terapeutice

Insula Aitoliko este, de asemenea, renumită pentru caviarul grecesc. Specialitatea locală poate fi servită fie sărată, fie afumată în tavernele și restaurantele care se găsesc în acest loc.

În plus, plajele sunt o altă atracție, iar cei care își doresc să rămână uscați se pot bucura de plimbările cu barca. Cu toate acestea, ar pierde unele ape terapeutice și bogate în minerale.

ADVERTISEMENT

Se spune că nămolul din Tourlida are efect benefic asupra unor probleme de sănătate, precum artrita. Totuși, există puțini oameni care să fi auzit de „Mica Veneție” până acum.

ADVERTISEMENT
Tags: