Life

Orașul în care viața oamenilor se scurtează cu 12 ani. Poluarea extremă este de vină

Orașul în care viața oamenilor se scurtează cu 12 ani din cauza poluării. Calitatea aerului a scăzut foarte mult zilele trecute.
04.11.2023 | 22:24
Orasul in care viata oamenilor se scurteaza cu 12 ani Poluarea extrema este de vina
Orașul unde viața oamenilor s-ar putea scurta cu 12 ani din cauza poluării extreme. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Unde este orașul în care viața oamenilor se scurtează cu 12 ani, din cauza poluării extreme. Autoritățile au luat măsuri, iar locuitorii sunt îndemnați să iasă din case doar atunci când este nevoie.

Orașul în care viața oamenilor se scurtează cu 12 ani. Poluarea extremă ar putra face victime

Vineri, calitatea aerului din New Delhi a scăzut considerabil. Orașul a fost învăluit de un smog dens, acesta fiind începutul unui sezon de poluare. Din această cauză, autoritățile din India au luat măsuri.

ADVERTISEMENT

Astfel, școlile au fost închise, iar construcțiile neesențiale au fost interzise în jurul capitalei Indiei, întrucât indicele de calitate a aerului a ajuns la 500, adică cel mai înalt nivel de măsurare, de 100 de ori mai mari decât limita pe care Organizația Mondială a Sănătății (OMS) o consideră sănătoasă.

Creșterea accentuată a poluanților atmosferici a fost cauzată, potrivit oficialilor regionali, din cauza unei combinații sezoniere de temperaturi mai mici, de absența vântului, dar și de incendieri ale miriştilor din statele învecinate.

ADVERTISEMENT

Statul Punjab a înregistrat, în ultimele zile, o creștere de 740% a numărului de incendii agricole. Peste 1.000 au fost înregistrate în doar o singură zi. Emisiile auto, arderea gunoiului la uzinele de deșeuri și construcțiile reprezintă alte cauze ale poluării din New Delhi, potrivit The Guardian.

Delhi are o populație de aproximativ 33 de milioane de locuitori. Capitala Indiei este clasată, în mod regulat, ca cel mai poluat oraș din toată lumea.

ADVERTISEMENT

Institutul de politică energetică al Universității din Chicago a întocmit indicelui de viață privind calitatea aerului din acest an. Potrivit acestuia, din cauza calității proaste a aerului, viața locuitorilor din Delhi ar putea să fie scurtată cu 11,9 ani.

Locuitorii din Delhi, nevoiți să se protejeze de poluare

Medicii din New Delhi au spus că deja au început să observe impactul pe care poluarea îl are asupra oamenilor. Mai mulți locuitori au început să aibă probleme respiratorii, astfel că este nevoie de măsuri de precauție.

ADVERTISEMENT

“Numărul pacienților cu probleme respiratorii a crescut, mai multe persoane având tuse, răceală, ochi apoși și iritați și probleme respiratorii. Oameni de toate vârstele sunt afectați de acest lucru. Este timpul să purtăm măști și să ieșim afară doar atunci când este nevoie”, a explicat Nikhil Modi, medic la spitalul Apollo din Delhi.

Consiliul central de control al poluării a spus că nivelurile de poluare din Delhi, în octombrie, au fost cele mai scăzute din 2020 și până în prezent. Guvernul din Delhi susține că are un plan de acțiune împotriva poluării, însă metodele utilizate nu au fost eficiente în acest sens.

ADVERTISEMENT