Life

Locul din România care i-a impresionat pe turiștii germani: “O artă a vieții”

Un loc din România i-a impresionat total pe turiștii germani. E considerat de ei ca fiind o ”artă a vieții” și nu e de mirare, având în vedere peisajele.
01.07.2023 | 08:00
Locul din Romania care ia impresionat pe turistii germani O arta a vietii
Locul din România care i-a impresionat pe turiștii germani. Sursă foto: captură YouTube / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un loc din România a reușit să îi impresioneze total pe turiștii germani. Ajunși acolo, aceștia s-au întors în timp și au rămas fără cuvinte. L-au comparat cu ”o artă a vieții” și nu e de mirare dacă stăm să ne uităm la peisaje, dar și la legendele din zonă.

Locul din România încărcat cu legende și peisaje superbe

Probabil românii cunosc foarte bine cei aproape 150 de kilometri ai rutei turistice ”Via Transilvanica”. O parte dintre ei străbat și Hunedoara, dar și alte locuri pitorești din România. Iar cel mai interesant dintre toate este Parcul Natural Grădiștea Muncelului Cioclovina.

ADVERTISEMENT

Acest loc din România este încărcat de legende, povești și oferă turiștilor români, dar și celor străini o priveliște pe măsură. Acesta se întinde pe aproape 40.000 de hectare. Ce poți vedea aici? De la Munții Șureanu, până la râul legendar, Streiul, despre care se spune că acolo ar fi ascuns Decebal comorile dacilor.

Mai apoi, din Valea Streiului, începe adevărata provocare. Aceasta străbate în jur 90 de kilometri de la izvoarele aflate în apropiere de Sarmizegetusa Regia. Mai apoi ajunge la Râul Mureș, iar aici există numeroase poteci, dar și atracții turistice.

ADVERTISEMENT

Turiștii străini care au ajuns în acest loc din România au rămas fără cuvinte. Nu doar că s-au bucurat de niște peisaje pe măsură, dar au simțit cum se întorc în timp. Aici există numeroase familii care se ocupă cu păstoritul.

Vedem pășuni, păduri, platouri montane și nu numai.  Și satele ciobanilor sunt de-a dreptul fabuloase. Pe Platoul Luncanilor din centrul Parcului Natural Grădiștea Muncelului-Cioclovina găsim câteva.

ADVERTISEMENT

Legende și povești impresionante

Este vorba despre satele Urşici, Cioclovina, Târsa, Prihodişte şi Alunu. Nu ai mai auzit de ele până acum? Poate pentru că sunt risipite pe culmile netede ale munţilor. Aici, locuitorii au drumuri de pământ, grădini, livezi, dar și case vechi din lemn.

Iar ceea ce te va trimite sigur în timp este faptul că rețeaua de apă, electricitatea, ori asfaltul nu au ajuns peste tot. Se pare că sătenii s-au obișnuit cu un trai arhaic, fără pic de modernizare și adoră să locuiască așa.

ADVERTISEMENT

De asemenea, acest loc din România este încărcat și de niște legende. O persoană care locuiește în zonă a dezvăluit o mare parte dintre ele. Se pare că la rândul ei, aceasta a rămas impresionată de ce a putut să vadă.

„Se spune că uneori, noaptea, flăcările bat pe comori. Într-o noapte am văzut ţâşnind vâlvătăile din pădure, o mulțime de flăcări care luminau muntele. Din bătrâni se spunea că în acea zonă fusese îngropată comoara lui Decebal“, relata Maria, o săteancă din Grădiștea de Munte, arătând spre cununile de stânci ale Vârtoapelor.

Și nici străinii nu se lasă mai prejos. Turiștii germani au ajuns și ei în aceste zone și au fost marcați de ceea ce au putut să vadă. Locuri încărcate de cultură, peisaje superbe, râuri, cascade și nu numai, arată Adevărul.

Ce spun turiștii germani care au ajuns în România

De asemenea, drumurile ciobanilor, oile păscând, sunt doar o parte dintre obiceiuri care au rămas vii și care pe mulți continuă să îi impresioneze. Fundătura Ponorului,  depresiunea cunoscută și sub numele de „Palma lui Dumnezeu“, spre exemplu, i-a uimit pe mulți.

Unul dintre turiștii germani susține că întreaga experiență din România este ”o artă a vieții” pe care la el în țară nu mai are șansa să o vadă. Chiar și așa, se bucură de faptul că măcar copiii săi vor putea să învețe ceva astăzi.

”Ceea ce am putut vedea în aceste ținuturi din România este o artă a vieții pe care noi o aveam în Germania în urmă 60-70 de ani și, mai devreme, înainte de Al Doilea Război Mondial. Atunci găseam și acolo un mod de viață asemănător cu al fermierilor de aici. Dar schimbările în Germania s-au derulat foarte repede.

Noi vrem să le arătăm copiilor cum pot trăi oamenii în aceste locuri și că sunt norocoși cu o astfel de viață. În niciun caz nu sunt lipsiți de noroc să trăiască astfel“, relata Ingo Dorsten, unul dintre turiștii germani care au explorat Fundătura Ponorului.

ADVERTISEMENT
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Ce s-a scris în presa din Danemarca despre jucătoarele României, după victoria la...
Ce s-a scris în presa din Danemarca despre jucătoarele României, după victoria la 16 goluri diferență
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Andreea Bălan, în lacrimi! Vestea uriaşă pe care a dat-o îndrăgita cântăreaţă, alături...
Andreea Bălan, în lacrimi! Vestea uriaşă pe care a dat-o îndrăgita cântăreaţă, alături de iubitul ei, Victor Cornea
Elon Musk, redus la tăcere atunci când cineva a găsit o hibă în...
Elon Musk, redus la tăcere atunci când cineva a găsit o hibă în planul său de a coloniza planeta Marte. Despre ce este vorba
A izbucnit scandalul după moartea Ronei Hartner. Cu cine vrea fiica artistei să...
A izbucnit scandalul după moartea Ronei Hartner. Cu cine vrea fiica artistei să locuiască
PENSII MAJORATE CU 70%! Președintele Casei de Pensii a spus abia acum, la...
PENSII MAJORATE CU 70%! Președintele Casei de Pensii a spus abia acum, la final de an
Familia Regală câștigă disputa cu Statul. Instanța a decis acordarea compensațiilor pentru pădurile...
Familia Regală câștigă disputa cu Statul. Instanța a decis acordarea compensațiilor pentru pădurile protejate
Gogoașă din ”Trăsniții NATO” tot mai aproape de sfârșit! Actorul se luptă cu...
Gogoașă din ”Trăsniții NATO” tot mai aproape de sfârșit! Actorul se luptă cu aceeași boală care a răpus-o pe Rona Hartner! ”Să mai prind măcar 5 ani”
IMAGINI RARE cu fiul cel mare al Nicoletei Luciu. Detaliul care a atras...
IMAGINI RARE cu fiul cel mare al Nicoletei Luciu. Detaliul care a atras atenția tuturor celor care au văzut pozele
Un polițist și-a prins soția în apartament cu amantul. Au urmat scene de...
Un polițist și-a prins soția în apartament cu amantul. Au urmat scene de groază, bărbatul fiind grav rănit
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc...
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc banii de ele și se schimbă totul la locul de muncă
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română