Life

Locul din România în care se află cea mai pură apă din Europa. L-ai vizitat și tu, dar n-ai știut cât de important e

Regiunea din țara noastră cu cea mai curată și limpede apă din Europa. Cu siguranță ai văzut-o deja, dar n-ai știut că e deosebită.
28.05.2023 | 08:00
Locul din Romania in care se afla cea mai pura apa din Europa Lai vizitat si tu dar nai stiut cat de important e
Regiunea din țara noastră cu cea mai curată și limpede apă din Europa. Cu siguranță ai văzut-o deja, dar n-ai știut că e deosebită. Sursa foto: Instagram.com
ADVERTISEMENT

Locul din România în care se află cea mai pură apă din Europa. L-ai vizitat și tu, dar n-ai știut cât de important e. Ce spun legendele despre „apa vie”, care se află pe unul dintre cele mai populare trasee montane.

Regiunea din țara noastră cu cea mai curată și limpede apă din Europa. Cu siguranță ai văzut-o deja, dar n-ai știut că e deosebită

Regiunea din țara noastră cu cea mai curată și limpede apă din Europa se află la o distanță de numai 2 ore de București. Este vorba de un loc pe care l-ai văzut deja, dar nu ai știut că e deosebit și cu totul special.

ADVERTISEMENT

Istoricii au descoperit că Cascada 7 izvoare din Munții Bucegi este o sursă renumită pentru proprietățile magice. Aflată între lacul Bolboci şi lacul Scropoasa, pe Valea Ialomiţei, aceasta are cea mai pură apă din lume.

Potrivit legendelor și povestirilor populare, puritatea a fost dobândită ca urmare a trecerii peste un zăcămând de argint sau printr-un câmp magnetic. Cercetătorii nu cunosc cu exactitate acest amănunt nici acum.

ADVERTISEMENT

Dacii obişnuiau să bea apă din acest loc pentru a-şi reface forţele. De asemenea, Cascada 7 izvoare mai este numită și apa vie. În plus, locul este de o frumusețe rară, turiștii fiind captivați de ea instant, dovadă că e un obiectiv foarte fotografiat.

Apa este înconjurată de o vegetație luxuriană, în timp ce aerul răcoros intră în plămâni din plin. Puritatea cascadei a fost studiată încă din anii 1920 și foarte multe cercetări au fost realizate pentru a-i fi aflate secretele.

ADVERTISEMENT

Primele analize au fost făcute în 1927, scrie astrosens.ro. Ulterior, au fost reluate în 1930 şi 1935, testele scoțând la iveală faptul că apa se face remarcată prin standarde înalte de calitate. În plus, este lipsită de azotiţi şi azotaţi.

Cascada 7 izvoare, restricționată de Nicolae Ceaușescu

Cascada 7 izvoare ar fi fost restricționată de Nicolae Ceaușescu care a comandat mai multe studii între anii 1981 – 1982. Din păcate, nimeni nu cunoaște tema acestora și nici rezultatele. Mai târziu, determinările au stabilit că apa din Munții Bucegi e cea mai pură din Europa.

ADVERTISEMENT

Cercetările au fost realizate după 1990 de către institute din Germania sau Franţa, cum ar fi: Fresenius sau Larex. Concret, apa are parametrii optimi de puritate, fostul președinte din perioada comunistă fiind convins că deține secretul nemuririi.

ADVERTISEMENT