Life

Locul din România în care se mută cei mai mulți străini. A bătut orice record deși se află în mediul rural. Ce are atât de special

Un loc din România a devenit celebru după ce numeroși străini au ales să se mute aici. Vorbim despre o comună din mediul rural.
25.09.2023 | 07:30
Locul din Romania in care se muta cei mai multi straini A batut orice record desi se afla in mediul rural Ce are atat de special
Locul din România în care se mută cei mai mulți străini. Sursă foto: Primăria comunei Ciugud / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un loc din România a devenit preferatul străinilor. O mulțime de oameni din țări precum Olanda sau Belgia au ales să se mute aici. Ce are atât de special și care e motivul?

Locul din România în care se mută cei mai mulți străini

Locul din România care a bătut orice record în mediul rural este comuna Ciugud din Alba. Aici s-au făcut investiții masive în ultimii ani, iar rezultatele se văd într-un mod cât se poate de clar.

ADVERTISEMENT

Aceasta este prima comună din România care are drumuri agricole asfaltate. Tot aici se regăsesc piste de biciclete, dar și internet wireless în spațiile publice. Interesant este și modul în care este asigurat iluminatul public.

Există o eoliană aici, o școală smart, iar plata taxelor și a impozitelor se poate face online. Totodată, mașinile electrice se bucură de o stație de încărcare inteligentă. De vină sunt autoritățile locale.

ADVERTISEMENT

Acestea au vrut să implementeze conceptul de ”smart Village” și se pare că acest lucru le-a și ieșit. Astfel, această comună din România atrage atât români din diferite colțuri, cât și străini.

Locul a devenit extrem de atractiv în ultimii ani

Unde se află acest loc din România? La doar 10 kilometri de Alba Iulia. Iar fondurile europene au contribuit masiv la dezvoltarea sa. Primarul din Ciugud este extrem de mulțumit de ceea ce a realizat.

ADVERTISEMENT

El spune că era nevoie de o schimbare și a dorit acest lucru încă de la început. Iată că rezultatele nu au încetat să apară. Nu doar că societatea s-a dezvoltat, dar o mulțime de oameni au devenit atrași de acest loc din România.

Gheorghe Damian spune că și străinii s-au îndrăgostit iremediabil de această comună. Astfel, italieni, olandezi, belgieni, dar și nemți au decis să înceapă o viață nouă mutându-se aici. La rândul lor, mulți români au ales liniștea din această zonă.

ADVERTISEMENT

”Cel mai frumos lucru care se petrece în ultimii șapte ani este că foarte multe familii din afara țării aleg să vină să se stabilească la noi în comună. Și avem nu doar familii plecate din Ciugud, ci și familii care sunt din Brăila, dar și care au trăit în SUA, belgieni, italieni, olandezi, nemți.

Odată că am devenit atractivi pentru românii plecați peste hotare, dar am devenit atractivi și pentru străinii care vor să se stabilească în România”, a dezvăluit primarul din Ciugud, potrivit ziare.com.

Trebuie menționat faptul că în acest loc există și o zonă industrială. Aceasta aduce o mulțime de beneficii importante când vine vorba de bugetul comunei. De asemenea, mai bine de 30 de investitori au decis să cumpere sau să concesioneze terenuri în zonă.

ADVERTISEMENT
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în...
Riscurile la care se expun cei care țin fasting și post religios în același timp. Avertismentul dur al medicilor specialiști
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul...
Jucătoarea din România care a izbucnit după ce a fost ”umilită” de numărul 632 mondial: ”Urăsc acest sport din tot sufletul”
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să...
Coşmar interminabil pentru vedeta mutilată cu ciocanul de fostul soţ! Cine vrea să îi ia fetele, după ce a fost aproape de moarte
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au...
Kim Basinger împlinește 70 de ani: iubirile pasionale ale actriței. Ce roluri i-au adus celebritatea VIDEO
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Anunțul trist despre Florin Piersic! Durerea care l-a urmărit: Dacă aş putea, m-aş...
Anunțul trist despre Florin Piersic! Durerea care l-a urmărit: Dacă aş putea, m-aş întoarce...
Slana cu ceapă, un mare pericol. Explicațiile specialistului
Slana cu ceapă, un mare pericol. Explicațiile specialistului
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce...
Simona Gherghe, anunţ trist după 6 ani de căsnicie cu Răzvan Săndulescu. Ce se întâmplă cu copiii
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Puterea nebănuită a pisicilor. Ce boli pot detecta și vindeca felinele
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română