Life

Locul din România pe care trebuie să-l vezi măcar o dată în viață. Un fenomen incredibil se întâmplă aici. Străinii fac mii de poze și spun că e ireal

Acest loc din România trebuie văzut măcar o dată în viață. Aici are loc un fenomen incredibil pe care nu trebuie să îl ratezi.
16.09.2023 | 08:05
Locul din Romania pe care trebuie sal vezi macar o data in viata Un fenomen incredibil se intampla aici Strainii fac mii de poze si spun ca e ireal
Locul din România pe care trebuie să-l vezi măcar o dată în viață. Sursă foto: invrancea.ro, cartitaplimbareata.ro/ colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Acest loc din România trebuie vizitat măcar o dată în viață. Un fenomen incredibil are loc aici, iar o mulțime de persoane ajung în zonă doar pentru a-l putea imortaliza.

Locul din România pe care trebuie să-l vezi măcar o dată în viață

Unde se află acest loc din România și ce are atât de special? Vorbim despre un loc unde se produce ”focul viu”. De altfel, în țara noastră există mai multe locații unde acest fenomen incredibil poate fi văzut.

ADVERTISEMENT

Cum se produce? În primul rând este unul 100% natural. Acesta se datorează emanației de gaze naturale care ies la suprafața pământului prin diferite fisuri ale scoarței terestre.

Drept rezultat, gazele formează flăcări care ajung să se aprindă datorită razelor solare. Unde în România poți să vezi acest fenomen incredibil? În rezervația naturală ”Focul Viu”, situată în satul Andreiașu de Jos.

ADVERTISEMENT

Aceasta se întinde pe o suprafață de aproape 40 de hectare. Poți ajunge ușor în acest loc, folosind scările și balustradele puse la dispoziție. Există totodată o zonă special amenajată, astfel încât oaspeții să aibă o experiență cât mai plăcută.

Fenomenul incredibil care atrage numeroși turiști

Acest fenomen mai are în același timp și o conotație religioasă. Cei din zonă spun că focul este un protector pentru animalele pădurii. Iar pentru că în zona Vrancei au loc destul de multe cutremure, s-ar părea că focul prevestește un astfel de eveniment.

ADVERTISEMENT

Mai exact, flăcările se intensifică brusc înainte de un seism. Nu este clar momentul fix la care are loc momentul cert este că în această zonă poate fi văzut. Iar spectacolul flăcărilor din acest loc din România se vede cel mai bine noaptea.

Turiștii care au ajuns aici au rămas de-a dreptul uimiți de ceea ce au văzut. Locul din România apare a fi unul dintr-o poveste și tocmai din acest motiv merită văzut măcar o dată în viață.

ADVERTISEMENT

Același spectacol grandios mai poate fi văzut și în județul Buzău, în comuna Lopătari. Din păcate însă, cei care ajung aici nu se bucură de aceeași infrastructură rutieră și turistică precum în zona menționată anterior.

Chiar și așa, locuitorii din Lopătari sunt ospitalieri. Aceștia oferă cazare turiștilor și de asemenea au grijă să îi întâmpine pe oaspeți așa cum se cuvine. Drept urmare, acest loc poate fi o alternativă pentru cei care nu pot ajunge în satul Andreiașu de jos.

ADVERTISEMENT