Life

Locul din România unde nu e bine să locuiești astăzi. Oamenii mor cel mai repede din țară aici

Există un loc din România unde nu mai e bine să locuiești astăzi. Se pare că aici oamenii mor cel mai repede. Care e motivul?
29.09.2023 | 17:00
Locul din Romania unde nu e bine sa locuiesti astazi Oamenii mor cel mai repede din tara aici
Locul din România unde nu e bine să locuiești astăzi. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Știai că există un loc în România unde nu e bine să locuiești astăzi? Cele mai recente date arată că oamenii mor cel mai repede aici, spre deosebire de alte locații din țară.

Locul din România unde nu e bine să locuiești astăzi

Care este locul din România unde nu e bine să locuiești astăzi? Vorbim despre un județ care de altfel e preferatul românilor când vine vorba de vacanță și anume Tulcea.

ADVERTISEMENT

Deși se află în apropiere de Delta Dunării, un loc de vis din România, s-ar părea că oamenii mor extrem de repede aici. Care sunt motivele pentru care Tulcea este județul cu cea mai mică durată medie de viață din România?

Sociologul Sebastian Fitzek a explicat datele INS care confirmă acest lucru. Într-un interviu acordat la Antena 3 CNN, el a spus clar de ce nu e bine să locuim în acest loc din România astăzi.

ADVERTISEMENT

Se pare că județul Tulcea este unul dintre cele mai sărace din țară. De asemenea, accesul la serviciile medicale este redus, iar igiena este una precară. Nici condițiile de locuit nu sunt unele prea bune.

De ce mor oamenii cel mai repede aici

De asemenea, un alt motiv pentru care mor cel mai repede aici îl reprezintă anumite obiceiuri. Consumul de alcool este unul dintre ele, iar în timp, acesta afectează sănătatea.

ADVERTISEMENT

„Primul factor este cel economic. Tulcea este unul dintre cele mai sărace județe din România, sărăcia fiind colerată și cu accesul redus la serviciile medicale, cu igiena precară și condiții de locuit inadecvate. Să nu uităm, de asemenea, și de anumite obiceiuri care afectează sănătatea, precum consumul de alcool”, a explicat sociologul.

Lucrurile nu se opresc însă doar aici. Se pare că numeroși tineri au decis să plece din județul Tulcea. Astfel, în această zonă rămân doar ce mai bătrâni. Iar un alt factor interesant este poluarea.

ADVERTISEMENT

Mai exact, s-ar părea că există un combinat de aluminiu aici. În timp, acesta afectează direct sănătatea populației, iar efectele se văd, având în vedere cifrele publicate de cei de la INS.

„Al doilea factor este migrația tinerilor, care, în județul Tulcea, are o rată foarte ridicată. Tinerii părăsesc județul, rămânând o populație mai îmbătrânită.

Este vorba și despre stilul sănătos sau nesănătos de viață, dar și despre poluare. Combinatul de aluminiu de la Tulcea este un factor major de poluare, care afectează direct sănătatea populației“, a spus specialistul.

ADVERTISEMENT