Life

Locul din România unde s-ar petrece tot felul de miracole. Ce se întâmplă dacă bei apă de acolo

Regiunea românească unde ar avea loc adevărate minuni. Ce pățesc turiștii care ajung aici și consumă apă din acest colț de rai.
08.01.2024 | 19:24
Locul din Romania unde sar petrece tot felul de miracole Ce se intampla daca bei apa de acolo
Regiunea românească unde ar avea loc adevărate minuni. Ce pățesc turiștii care ajung aici și consumă apă din acest colț de rai. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Locul din România unde s-ar petrece tot felul de miracole. Ce se întâmplă dacă bei apă de acolo. Localitatea puțin cunoscută de oameni, care este situată la poalele masivului Muntele Mare, pe un râu, are o istorie veche în spate.

Regiunea românească unde ar avea loc adevărate minuni. Ce pățesc turiștii care ajung aici și consumă apă din acest colț de rai

Regiunea românească unde ar avea loc adevărate minuni. Ce pățesc turiștii care ajung aici și consumă apă din acest colț de rai. Fenomenul neobișnuit a atras de-a lungul vremii foarte multe persoane curioase.

ADVERTISEMENT

Mai exact, este vorba de un izvor cu „apă vie”, situat în satul Runc ce aparține de comua Ocoliș din Transilvania. Localitatea este construită la poalele Muntelui Mare, pe Râul Ocoliș, denumirea sa apărând pe Harta Iosefină din 1769 – 1773 drept Runk.

Acest izvor cu puteri miraculoase se află în apropiere de Cheile Runcului și are în centru o legendă locală fascinantă. Mulți dintre cei care au băut apă din el au declarat că au avut parte de transformări incredibile.

ADVERTISEMENT

Concret, majoritatea au spus că i-a ajutat să crească în înălțime. Legenda ”apei vii” din Runc datează de acum 20 de ani, când un tânăr din localitate a avut o creștere neașteptată și extrem de rapidă, chiar după ce a băut apă de izvor.

La început, oamenii din sat au crezut că totul se datorează procesului natural de dezvoltare, însă ulterior, au început să se înghesuie pentru a testa cele spuse de acesta. În mod miraculos, și ei au raportat creșteri în înălțime după ce au băut apă din acest loc din România.

ADVERTISEMENT

Ce spun cercetătorii despre apa izvorului din Runc

Apa izvorului din Runc atrage oamenii ca un magnet, însă cercetătorii sunt sceptici în privința rezultatelor pe care le are asupra lor. Oamenii de știință consideră că este vorba mai mult de un efect placebo.

Nu există nicio dovadă științifică care să susțină creșterea în înălțime, dar cu toate acestea experții sugerează că apa are în compoziția sa numeroase minerale. Acestea sunt benefice pentru sănătatea corpului uman.

ADVERTISEMENT

Mai mult, apa are proprietăți importante și când vine vorba de irigarea plantelor. Localnicii și agricultorii din satul Runc au descoperit că toate culturile lor au avut parte de o creștere mult îmbunătățită.

Pe lângă acest izvor cu „apă vie” turiștii care ajung în zonă se bucură și de alte obiective turistice. Printre acestea se numără Cheile Runcului, care este o arie protejată și inclusă în situl de importanță comunitară Trascău.

De asemenea, oamenii se mai pot bucura de Cheile Pociovaliștei, formate în sute de mii de ani de pârâul Runc. Relieful de aici este unul pitoresc și spectaculos, cu creste calcaroase și altitudini de până la aproape 1.000 de metri.

ADVERTISEMENT