Life

Locul din România unde se produc fenomene inexplicabile: “Unul din punctele de concentrație maximă a energiilor lumii”

În ce loc din România se produc fenomene inexplicabile. Se spune că aici sunt printre cele mai puternice energii din lume.
18.07.2023 | 18:00
Locul din Romania unde se produc fenomene inexplicabile Unul din punctele de concentratie maxima a energiilor lumii
În acest loc busolele joacă feste. Sursa foto: Banda Roșie
ADVERTISEMENT

România este o țară încărcată de locuri frumoase și de mister. Într-o destinație foarte cunoscută și vizitată se produc fenomene inexplicabile. Aici, nu te mai poți orienta după busolă, căci ”se dă peste cap”. S-a constatat că există energii foarte puternice.

Locul din România, cu vulcani stinși și cu resurse naturale, unde se petrec fenomene bizare

În nordul județului Hunedoara, între Valea Crișului Alb (zona Brad) și Valea Mureșului (zona Devei), se află Munții Metaliferi. Aceștia se clasează printre zonele cele mai bogate în resurse naturale, din țară. Unele sunt exploatate încă din Antichitate.

ADVERTISEMENT

În Munții Metaliferi se găsesc zăcăminte de aur, cupru, argint, izvoare minerale și păduri cu diferite specii de copaci.  De asemenea, s-a descoperit un șir de vulcani stinși, iar în Al Doilea Război Mondial, aici a funcționat un lagăr de prizonieri sovietici.

Dintre acei prizonieri, 20 de soldați ruși erau forțați să muncească în mine. Până la finalul secolului XX, mai multe mine metalice au fost deschise și închise. În anii ’50, Munții Metaliferi au fost cercetați în profunzime și s-au observat de către oamenii de știință unele anomalii.

ADVERTISEMENT

Anomaliile magnetice au făcut ca busolele experților să nu mai funcționeze în direcția dorită. Inginerul Dragomir Romanescu a trăit cu ochii săi astfel de momente, în 1957, între satele Vața de Jos și Vața de Sus, din Hunedoara și le-a relatat într-o carte.

”Conducând o echipă de prospecțiuni magnetometrice a Comitetului Geologic am descoperit o anomalie de magnetizare inversă, de formă alungită extinzându-se pe 800 metri, care pornește din pârâul Vața și traversează culmea dintre acest pârâu și pârâul Prihodiște. Amplitudinea acestei anomalii atinge — 2000 gamma”, povestește inginerul în ”Studii și Cercetări de Geofizică)”, o lucrare din 1963, notează Adevărul.

ADVERTISEMENT

Munții Metaliferi, bogați în aur, cupru, argint sau vanadiu

Printre zăcăminte s-a dat și peste vanadiu, tot în perioada anilor 50, când mineritul era o meserie de bază.  Vanadiul se utilizează pentru obținerea de oțeluri speciale, cu angrenaje de mare viteză. Din anii 90, mineritul a devenit o activitate foarte rară.

”Prin anii ’90, mai lucrau vreo sută de oameni din toate satele din împrejurimi, la minele și la sondele din satele comunei Vața de Sus din Hunedoara. Se făceau mai mult foraje, în căutarea filoanelor cu conținut bogat de metale.

ADVERTISEMENT

Minereul scos cu vagoneții era cercetat la Deva, la IPEG (Întreprinderea de Prospecțiuni şi Explorări Geologice). Apoi exploatarea a fost abandonată, abia se mai văd urmele ei, cele mai multe intrări în fostele mine fiind astupate”, a relatat Ioan, un localnic din Căzănești.

Tot în Munții Metaliferi există și un deal din rocă vulcanică unde a funcționat o carieră antică de andezit. Strămoșii își procurau materia primă pentru a construi diferite locuri. Se crede că o parte dintre roci au ajuns la Sarmizegetusa Regia, și aici depistându-se un câmp magnetic puternic.

ADVERTISEMENT
"Şi-au ales locul, nu s-au dus la întâmplare". Două fete de 15 ani au murit după ce s-ar fi aruncat de pe un turn, în Hunedoara. Una dintre ele ar fi lăsat un bilet de adio
Recordul lui Leo Messi e istorie! S-a semnat cel mai mare contract din...
Recordul lui Leo Messi e istorie! S-a semnat cel mai mare contract din lumea sportului
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor...
Cât de frumoasă este fosta soţie a fiului lui Ion Ţiriac. Mama singurilor nepoţi ai miliardarului arată răvăşitor la 41 de ani
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Răvaș misterios găsit la Mănăstirea Văratec, locul unde e îngropată Veronica Micle
Răvaș misterios găsit la Mănăstirea Văratec, locul unde e îngropată Veronica Micle
Este bomba momentului în fotbal! Gigi Becali nu se dezminte
Este bomba momentului în fotbal! Gigi Becali nu se dezminte
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru...
„Am spart gheața! România merită în Schengen”. Austria acceptă ridicarea granițelor aeriene pentru România, cu câteva condiții
O monedă românească valorează cât o garsonieră. Cine o are în casă poate...
O monedă românească valorează cât o garsonieră. Cine o are în casă poate spune că l-a lovit norocul
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română