Life

Locul în care Draga Olteanu Matei s-a simțit ca în Rai. Declarațiile sfâșietoare ale actriței. Video

18.11.2020 | 19:04
Locul in care Draga Olteanu Matei sa simtit ca in Rai Declaratiile sfasietoare ale actritei Video
ADVERTISEMENT

Draga Olteanu Matei a murit în Iași, după ce a suferit o hemoragie gastrointestinală cauzată de niște coagulante pe care  le administra pentru afecțiunea cardiovasculară de care suferea. Într-un dialog realizat de Cozmin Guşă, marea actriță a vorbit, cu un an înainte, despre locul în care s-a simțit ca în Rai.

Draga Olteanu Matei a murit cu dorința ca Dumnezeu să nu o reîncarneze, căci iubește prea mult viața pentru a putea renunța la ea. Din păcate, marea actriță și-a găsit sfârșitul într-un spital din Iași.

ADVERTISEMENT

Piatra Neamț, orașul de suflet al actriței

Fire pozitivă, modestă și senină, steaua teatrului românesc a mărturisit că Piatra Neamț este locul în care se simte ca în Rai, deoarece este locul în care soțul ei a adus-o după ce s-au căsătorit.

„În locul ăsta sunt de 49 de ani. Sunt definitiv, pentru că acum 49 de ani m-a luat soțul meu de nevastă și m-a adus în acest colț de Rai, este un oraș de viață lungă, unde am fost primită excepțional, parcă sunt rudă cu tot orașul, ne întâlnim pe stradă, în diferite locuri, ne salutăm. Nu ne sărutăm, eu sunt împotriva pupatului. Dar, români din toată lumea, considerați-vă sărutați de sufletul meu”, a mărturisit steaua teatrului românesc.

ADVERTISEMENT

În încheiere, Cozmin Guşă i-a mulțumit Dragăi Olteanu Matei pentru interviu și a numit-o cea mai mare actriță a teatrului românesc în viață, însă, plină de modestie, a ținut să facă o corecție în această direcție.

„Să nu exagerăm că sunt cea mai mare actriță, una dintre cele mai bune și mai bune actrițe din România”, a spus Draga Olteanu Matei, plină de modestie.

ADVERTISEMENT

Draga Olteanu Matei, o stea a teatrului românesc

Cu o carieră de peste 60 de ani în teatru și cinematografie, actrița a avut numeroase apariții și este celebră în întreaga țară pentru scenele în care a jucat. Draga Olteanu Matei a fost o actriță de comedie a Teatrului Național și a jucat pe scenă cu marii actori ai vremii.

Actrița a jucat în 90 de filme, în peste 50 piese de teatru și 100 roluri în Televiziune. Draga Olteanu Matei a fost decorată la 30 mai 2002 cu Ordinul național Steaua României în grad de Cavaler, alături de alți actori, „pentru prestigioasa cariera artistică și talentul deosebit prin care au dat viață personajelor interpretate în filme, dar și pe scenă, cu prilejul celebrării unui veac de film românesc”.

ADVERTISEMENT

Pe 23 octombrie 2014, într-o ceremonie ce a avut loc la Castelul Peleș din Sinaia, Draga Olteanu Matei a primit din partea Casei Regale a României decorația Ordinul Coroana României în grad de Ofițer cu ocazia celei de-a 93-a aniversări a Regelui Mihai I al României, decorație înmânată de Principesa Moștenitoare Margareta a României.

După eveniment a fost urmat un dineu care a avut loc în Sufrageria de Stat a Castelului Peleș.

ADVERTISEMENT
Tags: