Life

Locul în care găsești cea mai izolată casă din lume. Puțini turiști au curaj să ajungă aici

Tărâmul unde există cea mai singuratică locuință de pe întreg pământul. Foarte puțină lume îndrăznește să meargă acolo.
09.06.2023 | 10:36
Locul in care gasesti cea mai izolata casa din lume Putini turisti au curaj sa ajunga aici
Tărâmul unde există cea mai singuratică locuință de pe întreg pământul. Foarte puțină lume îndrăznește să meargă acolo. Sursa foto: vacationstravel.com
ADVERTISEMENT

Locul în care găsești cea mai izolată casă din lume. Puțini turiști au curaj să ajungă aici. Care sunt zvonurile care au fost răspândite de oameni de-a lungul anilor în jurul său și care este, de fapt, adevărul despre ea.

Tărâmul unde există cea mai singuratică locuință de pe întreg pământul. Foarte puțină lume îndrăznește să meargă acolo

Tărâmul unde există cea mai singuratică locuință de pe întreg pământul face parte din Vestmannaeyjar, un arhipelag de 18 insule. Casa este aflată pe Ellidaey, o insulă îndepărtată aflată la sud de Islanda, și este nelocuită din anul 1930.

ADVERTISEMENT

Foarte puțină lume îndrăznește să meargă acolo pentru că este greu de ajuns la ea din cauza temperaturilor înghețate și a valurilor uriașe. Un alt motiv pentru care este pustie are legătură cu stâncile abrupte care sunt aproape imposibil de escaladat.

Chiar și așa oamenii au ”țesut” în jurul ei foarte multe povești. Unii cred că aparține renumitei cântărețe Bjork după ce a primit-o în dar de la guvernul islandez, iar alții consideră că este locuită de un pustnic religios.

ADVERTISEMENT

O altă teorie populară sugerează că locuința nici măcar nu există și că este doar un trucaj. De asemenea, sunt și persoane care cred că a fost construită de un miliardar care plănuia să se mute pe insula îndepărtată în cazul unei apocalipse zombie.

Potrivit Mirror, adevărul este cu totul altul. Cea mai singuratică casă din lume este deținută de Asociația de vânătoare Ellidaey. Construcția servește drept cabană de vânătoare pentru membrii care vânează papagali de mare.

ADVERTISEMENT

Păsările, cunoscute și sub denumirea de puffin, fac parte din familia Alcidae. Ele au o înfățișare bondoacă și își sapă vizuini în pământ și scorburi folosindu-se de ciocul mare și lat asemănător cu o lopată.

Ellidaey, insula pustie din Islanda

Ellidaey, insula pustie din Islanda, a fost locuită aproximativ 300 de ani. 5 familii au stat în cea mai singuratică casă de pe pământ, ultimii locuitori fiind în 1930. Aceștia se ocupau cu pescuitul, creșterea vitelor și vânătoarea de puffini.

Locuința care se află pe o pajiște verde foarte întinsă nu dispune de electricitate, apă curentă sau alte îmbunătățiri. În schimb, spațiul are o saună care este alimentată de un sistem natural de colectare a apei pluviale.

ADVERTISEMENT

Insula este rezervație naturală și zonă protejată de autorități. Cu toate acestea foarte multe companii de turism oferă excursii de o zi, oamenii fiind dornici să exploreze mediul natural și să facă cele mai reușite fotografii.

Tags: