Life

Locul în care toți oamenii au ochii albaștri. Motivul neașteptat pentru care arată așa

Unde se află, pe Glob, cei mai mulți oameni cu ochii albaștri. Culoarea lor specială a atras atenția tuturor, în special, pe cea a fotografilor.
26.03.2024 | 16:38
Locul in care toti oamenii au ochii albastri Motivul neasteptat pentru care arata asa
Unde se află, pe Glob, cei mai mulți oameni cu ochii albaștri. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Se spune că ochii sunt oglinda sufletului, iar culoarea lor spune foarte multe despre noi. De departe, una dintre cele mai frumoase și mai rare culori este cea albastră, cu diversele ei nuanțe. Însă, pe Glob, există un loc unde ochii albaștri se întâlnesc la tot pasul, căci toată populația de aici a fost înzestrată cu această culoare specială.

Unde se află cele mai multe persoane cu ochii albaștri de pe Glob

Cu toții știm faptul că ochii albaștri sunt extrem de pătrunzători. Multe persoane și-ar dori să fie înzestrate cu o astfel de culoare specială, mai ales că este și destul de rară. Însă, puțini sunt cei care știu că undeva, în lume, mii de oameni dintr-un singur loc au ochii albaștri.

ADVERTISEMENT

Dacă punem degetul pe hartă și ne oprim asupra Indoneziei, vom afla că această țară este casa mai multor triburi. Dintre toate, unul singur se remarcă, iar motivul este mai mult decât evident. Toată populația componentă are ochii albaștri.

Pe Insula Buton locuiește un trib care a atras atenția tuturor, în special pe cea a fotografilor. Aici, nu este persoană care să nu aibă ochii albaștri sau un ochi albastru și unul negru sau căprui.

ADVERTISEMENT

Mulți dintre cei care au auzit de tribul de pe Insula Buton se întreabă cum de toată lumea are ochii de culoarea cerului. Ei bine, ”vinovată” de acest aspect este o afecțiune genetică care poartă numele de Sindromul Waardenburg.

Locuitorii tribului de pe Insula Buton suferă de o afecțiune a ochilor

Potrivit atlas-geografic.net, această afecțiune a fost numită după oftalmologul care a studiat-o ani la rând, Petrus Johannes Waardenburg. Sindromul care îi poartă numele se manifestă prin pierderea auzului și probleme pigmentare. Cu ultimele dintre ele se confruntă locuitorii din Insula Buton.

ADVERTISEMENT

Sindromul Waardenburg este, mai degrabă, o mutație genetică care afectează dezvoltarea neuronilor și a întregii legături neuronale, încă din stadiul creșterii embrionului. Însă, tribul din Insula Buton a transformat această afecțiune într-o marcă distinctivă.

Toți cei care aud de acești locuitori știu că ochii lor au o culoare deosebită. Tribul a atras atenția fotografilor care, de-a lungul timpului, au capturat imagini impresionante cu ochii lor care ascund povești uimitoare.

ADVERTISEMENT

În general, oamenii cu ochii albaștri sunt mai predispuși bolilor decât restul populației. Cercetătorii au descoperit că există o conexiune între culoarea ochilor și afecțiunile care pot apărea în timp.

Persoanele cu ochii albaștri sunt mult mai sensibile la lumină, astfel că pot dezvolta mult mai repede diverse tipuri de cancer, printre care melanomul ocular. Nu doar ochii lor sunt sensibili, ci și pielea care este predispusă cancerului.

ADVERTISEMENT
Tags: