Life

Locul spectaculos din Europa unde românii pot să primească 84.000 de euro pentru a cumpăra o casă și a se muta. Singurele condiții pe care autoritățile le cer

Locul spectaculos din Europa unde primești 84.000 de euro pentru a-ți cumpăra o casă. Ce trebuie să faci pentru a te putea muta acolo.
21.04.2024 | 14:58
Locul spectaculos din Europa unde romanii pot sa primeasca 84000 de euro pentru a cumpara o casa si a se muta Singurele conditii pe care autoritatile le cer
Locul spectaculos din Europa unde poți primi 84.000 de euro pentru a cumpăra o casă. Sursa foto: Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Locul spectaculos din Europa unde poți primi 84.000 de euro pentru a cumpăra o casă. Cei interesați să se mute aici trebuie să îndeplinească, însă, câteva condiții.

Locul spectaculos din Europa unde ți se acordă 84.000 de euro pentru a cumpăra o casă și a te muta

Există un loc de vis în Europa unde oamenii se pot muta și își pot construi o casă. Locul este unul perfect pentru cei care își doresc o viață liniștită, departe de agitația din marile orașe.

ADVERTISEMENT

Irlanda le oferă oamenilor o subvenție de până la 84.000 de euro celor care vor să se stabilească pe una dintre insulele de coastă ale acestei țări. Pentru a primi acești bani, cei interesați trebuie să îndeplinească anumite condiții.

Aceste insule sunt complet izolate de continent. Mai mult, nici nu există poduri sau șosele prin care să fie legate de acesta. Anual, aceste insule sunt vizitate de aproximativ 300.000 de vizitatori.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, aproape nimeni nu locuiește pe ele, în timp ce unele au doi locuitori, iar cea mai mare peste 700 de locuitori. În jur de 30.000 de persoane trăiesc pe aceste insule, care sunt aproximativ 30 la număr.

Una dintre cele mai mari preocupări ale autorităților este scăderea nivelului populației, mai ales a celei tinere. În perioada 1996 – 2016, s-a constat ca populația acestor insule a scăzut cu 12%.

ADVERTISEMENT

“’Our Living Islands’ conține 80 de acțiuni care sunt concepute pentru a sprijini și împuternici comunitățile noastre insulare și oamenii care locuiesc acolo.

Este vorba despre îmbunătățirea locuințelor, un acces mai bun la serviciile esențiale în domeniul sănătății și al educației, furnizarea de bandă largă de mare viteză și dezvoltarea în continuare a facilităților noastre în aer liber, care, la rândul lor, vor crește turismul și vor sprijini comunitățile insulare durabile”, a transmis Heather Humphreys, ministrul irlandez pentru Dezvoltare Rurală și Comunitară, potrivit CNBC.

ADVERTISEMENT

Din planul pe 10 ani pentru aceste insule mai fac parte și îmbunătățirea infrastructurii, precum și creșterea oportunităților de angajare, după cum a mai spus ministrul.

Ce trebuie să faci pentru a putea locui pe una dintre aceste insule

Din moment ce nivelul de infrastructură este scăzut, iar insulele sunt izolate, nu toată lumea și-ar dori să locuiască într-un astfel de loc. De altfel, nu toate persoanele care se mută vor primi plata integrală cash.

Aceste subvenții fac parte dintr-o schemă pe care guvernul din Irlanda o aplică în toată țara. Dacă achiziționezi o proprietate liberă, poți primi 60.000 de euro în cazul în care aceasta se află pe o insulă îndepărtată. Suma este cu doar 10.000 de euro mai mare decât dacă ai cumpăra pe continent.

Doar cei care decid să cumpere proprietăți abandonate vor primi suma întreagă, de 84.000 de euro. Cei care se mută într-o astfel de proprietate pe continent primesc o subvenție de 70.000 de euro.

Rolul subvențiilor este acela de a-i ajuta pe oameni să renoveze proprietățile vechi, care s-ar putea degrada. Banii trebuie folosiți pentru a restaura locuințele. În plus, proprietățile vizate trebuie să fie construite înainte de anul 1993 și să si fost nelocuite pentru cel puțin doi ani.

Această inițiativă a fost pusă în aplicare și de unele orașe din Italia, dar și din Spania sau Elveția. Acestea au scos la vânzare locuințe la preț redus, pe care viitorii proprietari să le renoveze.

ADVERTISEMENT
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Val de reacții după declarația Emmei Răducanu despre părinții ei: „Sună ca naiba!”
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e...
Uimirea unui german care a vizitat Bucureștiul: „Nu-mi vine să cred cât e de subestimat!”. Ce spune despre micii din Obor VIDEO
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară,...
Cod galben de ploi, vijelii și grindină în mai multe zone din țară, începând cu ora 12.00. Avertizarea emisă de ANM
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul...
Mihaela Borcea ajunge din nou în faţa altarului, la 12 ani de divorţul dureros de Cristi Borcea: Nu poţi trăi în păcat!
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile...
Brazilianca Izabel Goulart și-a expus posteriorul pe covorul roșu de la Cannes! Imaginile cu ținuta ei fac acum înconjurul internetului / Foto
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul...
Cine este românul arestat pentru că ar fi spionat în favoarea Rusiei. Bărbatul voia sa candideze pentru funcția de primar
Prețul carburanților. Surprize pentru șoferi, la pompă
Prețul carburanților. Surprize pentru șoferi, la pompă
Valeriu Gheorghiţă a confirmat chiar la postarea făcută de Monica Bârlădeanu!
Valeriu Gheorghiţă a confirmat chiar la postarea făcută de Monica Bârlădeanu!
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare...
INTERVIU | Războiul pentru controlul minților dintre Moscova și Kiev. Expertă în dezinformare din Ucraina: „Am auzit în mai multe rânduri în România narațiuni tipic rusești”
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care...
Anul în care 3 imperii au vrut să dezmembreze națiunea română. Momentul care putea schimba istoria țării