Life

Locul spectaculos din Europa unde românii pot să primească 84.000 de euro pentru a cumpăra o casă și a se muta. Singurele condiții pe care autoritățile le cer

Locul spectaculos din Europa unde primești 84.000 de euro pentru a-ți cumpăra o casă. Ce trebuie să faci pentru a te putea muta acolo.
21.04.2024 | 14:58
Locul spectaculos din Europa unde romanii pot sa primeasca 84000 de euro pentru a cumpara o casa si a se muta Singurele conditii pe care autoritatile le cer
Locul spectaculos din Europa unde poți primi 84.000 de euro pentru a cumpăra o casă. Sursa foto: Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Locul spectaculos din Europa unde poți primi 84.000 de euro pentru a cumpăra o casă. Cei interesați să se mute aici trebuie să îndeplinească, însă, câteva condiții.

Locul spectaculos din Europa unde ți se acordă 84.000 de euro pentru a cumpăra o casă și a te muta

Există un loc de vis în Europa unde oamenii se pot muta și își pot construi o casă. Locul este unul perfect pentru cei care își doresc o viață liniștită, departe de agitația din marile orașe.

ADVERTISEMENT

Irlanda le oferă oamenilor o subvenție de până la 84.000 de euro celor care vor să se stabilească pe una dintre insulele de coastă ale acestei țări. Pentru a primi acești bani, cei interesați trebuie să îndeplinească anumite condiții.

Aceste insule sunt complet izolate de continent. Mai mult, nici nu există poduri sau șosele prin care să fie legate de acesta. Anual, aceste insule sunt vizitate de aproximativ 300.000 de vizitatori.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, aproape nimeni nu locuiește pe ele, în timp ce unele au doi locuitori, iar cea mai mare peste 700 de locuitori. În jur de 30.000 de persoane trăiesc pe aceste insule, care sunt aproximativ 30 la număr.

Una dintre cele mai mari preocupări ale autorităților este scăderea nivelului populației, mai ales a celei tinere. În perioada 1996 – 2016, s-a constat ca populația acestor insule a scăzut cu 12%.

ADVERTISEMENT

“’Our Living Islands’ conține 80 de acțiuni care sunt concepute pentru a sprijini și împuternici comunitățile noastre insulare și oamenii care locuiesc acolo.

Este vorba despre îmbunătățirea locuințelor, un acces mai bun la serviciile esențiale în domeniul sănătății și al educației, furnizarea de bandă largă de mare viteză și dezvoltarea în continuare a facilităților noastre în aer liber, care, la rândul lor, vor crește turismul și vor sprijini comunitățile insulare durabile”, a transmis Heather Humphreys, ministrul irlandez pentru Dezvoltare Rurală și Comunitară, potrivit CNBC.

ADVERTISEMENT

Din planul pe 10 ani pentru aceste insule mai fac parte și îmbunătățirea infrastructurii, precum și creșterea oportunităților de angajare, după cum a mai spus ministrul.

Ce trebuie să faci pentru a putea locui pe una dintre aceste insule

Din moment ce nivelul de infrastructură este scăzut, iar insulele sunt izolate, nu toată lumea și-ar dori să locuiască într-un astfel de loc. De altfel, nu toate persoanele care se mută vor primi plata integrală cash.

Aceste subvenții fac parte dintr-o schemă pe care guvernul din Irlanda o aplică în toată țara. Dacă achiziționezi o proprietate liberă, poți primi 60.000 de euro în cazul în care aceasta se află pe o insulă îndepărtată. Suma este cu doar 10.000 de euro mai mare decât dacă ai cumpăra pe continent.

Doar cei care decid să cumpere proprietăți abandonate vor primi suma întreagă, de 84.000 de euro. Cei care se mută într-o astfel de proprietate pe continent primesc o subvenție de 70.000 de euro.

Rolul subvențiilor este acela de a-i ajuta pe oameni să renoveze proprietățile vechi, care s-ar putea degrada. Banii trebuie folosiți pentru a restaura locuințele. În plus, proprietățile vizate trebuie să fie construite înainte de anul 1993 și să si fost nelocuite pentru cel puțin doi ani.

Această inițiativă a fost pusă în aplicare și de unele orașe din Italia, dar și din Spania sau Elveția. Acestea au scos la vânzare locuințe la preț redus, pe care viitorii proprietari să le renoveze.

ADVERTISEMENT