Life

Locul unde românii fug de ger și înoată printre corali și pești exotici: ”E mai ieftin decât un weekend la munte”

Locul pe care românii îl adoră iarna. Aici fug de ger și ninsoare pentru a înota printre corali și pești exotici. Spun că este mai ieftin decât un weekend la munte.
26.01.2024 | 13:29
Locul unde romanii fug de ger si inoata printre corali si pesti exotici E mai ieftin decat un weekend la munte
Unde fac românii scufundări iarna. Sursa foto: Travel Planner
ADVERTISEMENT

Iarna nu este pe placul tuturor românilor. Mulți preferă locurile cu soare, plajă și mare, în defavoarea peisajelor pitorești, acoperite de zăpadă și a pârtiilor de ski, aproape de vârful munților. Zona care îi încântă pe unii datorită posibilității de a înota printre corali și pești exotici.

Unde fug unii români de iarnă și ger. Locul unde înoată printre corali și pești exotici

Destinația pe care o frecventează adesea românii pe timp de iarnă se află departe de țara noastră, iar sectorul turistic de aici este destul de dezvoltat datorită numărului mare de turiști. Cei care au pus deja piciorul în zonă spun că, spre deosebire de un weekend la munte, îi costă mai puțin.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Egipt, care în ultimii ani este tot mai des vizitat de români și îi cucerește de fiecare dată. Atât de mult, încât în această perioadă caută opinii și oferte pe grupurile despre vacanțe cu costuri avantajoase. Înainte de asta, s-au asigurat că au un buget îndeajuns.

”Am încă 10 zile de concediu de anul trecut și nu vreau să le dăruiesc patronului, mai am și ceva bani puși deoparte cu soția, dar cel mai important urâm anotimpul ăsta îngrozitor, urâm frigul specific acestei zone a continentului, cu temperaturi negative.

ADVERTISEMENT

Un amic a fost anul trecut în Egipt, a făcut acolo chiar Revelionul și următoarea săptămână și îmi spunea că se poate face ușor baie în mare. Știe cineva exact care e situația și îmi poate spune?”, a întrebat românul pe un grup de facebook.

Românii, experiențe memorabile în Egipt

Unii români i-au sugerat turistului să profite cât mai rapid de timpul pe care îl are la dispoziție, fiindcă Egiptul îi va oferi o vacanță de neuitat, iar dacă se va aventura prin apă, cu greu va mai dori să iasă. Temperatura este similară cu cea a Mării Negre la final de iulie.

ADVERTISEMENT

”Pot spune că am petrecut Revelionul chiar înainte de pandemie, era în 2020, la Desert Rose, la 5 stele. Sigur că noaptea era rece apa mării, dar câțiva englezi beți au făcut baie la ora 00:00 fără probleme.

În timpul zilei erau peste 25 de grade și se făcea plajă. Turiștii erau destui, majoritatea oameni cu bani din Germania, Franța și Marea Britanie, dar și mulți ruși. În timpul zilei am făcut baie, nu mai ieșeam din apă. Apa era parcă un pic mai rece, era cam ca la noi la sfârșit de iulie”, a răspuns un român bărbatului.

ADVERTISEMENT

O doamnă a mărturisit că anul trecut a găsit în Egipt o temperatură de 28 de grade și timp de 5 ore numai cât a stat în apă. De asemenea, un alt vizitator a precizat că a trăit o experiență unică în timp ce făcea scufundări în Marea Roșie. A înotat aproape de pești și o mulțime de corali, iar valoarea termică în țară era de 30 de grade celsius.

ADVERTISEMENT