News

Locuri de muncă scoase la concurs pentru români în zona UE. Pozițiile plătite cu 50.000 de euro anual

Vești bune pentru românii care vor să muncească în zona UE: au fost scoase la concurs sute de locuri de muncă. Salariile oferite sunt foarte atractive.
20.03.2024 | 21:23
Locuri de munca scoase la concurs pentru romani in zona UE Pozitiile platite cu 50000 de euro anual
Peste 250 de locuri de muncă disponibile în zona UE pentru români. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Românii care vor să muncească în zona UE primesc vești excelente de la autorități: au fost scoase la concurs peste 250 de locuri de muncă. Unele funcții vin cu salarii extrem de atractive.

Peste 250 de locuri de muncă disponibile în zona UE pentru români

Conform datelor Agenției Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), la nivel național sunt disponibile 52.331 de locuri de muncă vacante. Vești bune primesc și cei care doresc să muncească în alte state din zona UE.

ADVERTISEMENT

Cei de la ANOFM mai spun că angajatorii din Spaţiul Economic European (SEE) oferă, prin reţeaua Eures România, 252 de posturi pentru cetățenii din România interesați.

Cele mai multe locuri de muncă oferite vin din Spania. Vorbim de 66 de poziții pentru lucrători în agricultură (cules fructe, roşii) şi inginer specializat în domeniul feroviar.

ADVERTISEMENT

Urmează apoi Finlanda, cu 39 de locuri de muncă pentru maşinişti CNC, medic generalist (servicii de gardă), asistent medical autorizat, medic generalist, medic generalist (servicii de gardă), asistent medical autorizat şi medic generalist.

Cei care vor să ajungă în Germania trebuie să știe că în acest stat sunt scoase la concurs, pentru români, 32 de locuri de muncă. Se caută posturi precum tehnician în mecatronică auto (carosier auto); muncitor în producţie; tehnician service; mecatronist; lucrători în producţie – procesare produse din carne; tehnician electronist; fizioterapeut; sudor.

ADVERTISEMENT

Se mai caută muncitori în:

  • Letonia – 30 locuri de muncă pentru: sudor;
  • Malta – 28 locuri de muncă pentru: inginer automatizare asigurarea calităţii; manageri dezvoltare afaceri; şofer taxi; bucătar;
  • Danemarca – 25 locuri de muncă pentru: sudor; tehnician industrial;
  • Belgia – 14 locuri de muncă pentru: muncitor necalificat în agricultura (pentru recoltarea de căpşuni); tehnician reţele de telecomunicaţii; macaragiu; electrician tensiune medie; electrician iluminat stradal;
  • Suedia – 10 locuri de muncă pentru: măcelar/tranşator;
  • Austria – 5 locuri de muncă pentru: tehnician producţie;
  • Norvegia – 3 locuri de muncă pentru: supraveghetor fermă; bucătar.

Posturile plătite cu 50.000 de euro anual

O parte dintre posturile prezentate mai sus sunt remunerate cu sume destul de mari. De exemplu, pentru un post de manager în dezvoltarea afacerilor în Malta, angajatorii oferă până la 50.000 de euro pe an. Același venit se acordă și unui inginer în automatizare.

ADVERTISEMENT

Apoi, salariul pentru un post de şofer de autocamion în Alicante, Spania porneşte de la 2.300 de euro pe lună, notează Observator News. Românii care sunt interesați să ocupe un loc de muncă Spaţiul Economic European pot consulta ofertele accesând www.anofm.ro/EURES.

ADVERTISEMENT