News

Loteria Vizelor 2024. Ce trebuie să faci pentru a obține cetățenia SUA: ”Nu se percep taxe”

Departamentul de Stat al SUA a anunțat că perioada de înregistrare pentru Loteria Vizelor începe miercuri, de la ora 19:00 și se va încheia pe 8 noiembrie.
05.10.2022 | 17:54
Loteria Vizelor 2024 Ce trebuie sa faci pentru a obtine cetatenia SUA Nu se percep taxe
Loteria Vizelor 2024. Foto: News.ro
ADVERTISEMENT

Important de reținut, nu se percep taxe și participanții nu trebuie să aibă pașaport valabil la momentul înscrierii.

Loteria Vizelor 2024. Cum se fac înscrierile în program

Perioada de înregistrare în programul Diversity Visa DV 2024 Green Card (Loteria Vizelor), începe la data de 5 octombrie 2022 și se va încheia la 8 noiembrie 2022. Programul se desfășoară exclusiv în format electronic și nu se percepe nicio taxă de înscriere.

ADVERTISEMENT

Dacă în alți ani participanții erau obligați să dețină un pașaport valabil în momentul înscrierii, acest lucru nu mai este necesar în prezent. Rezultatele acestei selecții vor fi făcute publice în 6 mai 2023.

”Transmiteţi cererile de înregistrare pentru programul DV-2024 începând de miercuri, 5 octombrie 2022, orele 19:00 (ora României) şi până marţi, 8 noiembrie 2022, orele 19:00 (ora României). Departamentul de Stat va desfăşura programul DV-2024 exclusiv în format electronic, inclusiv înscrierea. Nu se acceptă cereri în format pe hârtie. Cererile de înscriere în Programul DV-2024 se trimit electronic pe site-ul: dvprogram.state.gov NU se percepe nicio taxă de înscriere în programul Diversity Visa”, a transmis Ambasada SUA la Bucureşti.

ADVERTISEMENT

Legea permite înscrierea unei singure persoane, iar cei care trimit mai multe cereri vor fi declarați ineligibili pentru acordarea unei astfel de vize de tip ”Diversity Visa-DV”. Pentru mai multe detalii, precum și instrucțiunile complete ale Programului DV-2024, poate fi consultat linkul usvisas.state.gov/dv/instructions.

În anii precedenți, Departamentul de Stat al SUA a solicitat participanților să includă în cererea de înscriere datele aferente unui pașaport valabil pentru a participa. Cu toate acestea, cerința a fost anulată în acest an pentru program.

ADVERTISEMENT

Participanții trebuie să transmită o fotografie făcută în ultimele șase luni care să respecte specificațiile din instrucțiunile de pe site. Persoanele care transmit fotografii transmite în programe anterioare sau care nu respectă regulile vor fi ineligibile pentru o viză DV, conform sursei citate.

”Este foarte important ca participanţii să păstreze numărul lor unic de confirmare până cel puţin la data de 30 septembrie 2024. Cererile de înscriere trimise conform instrucţiunilor vor genera o pagină de confirmare, care conţine numele participantului şi un număr unic de confirmare a înregistrării pe care acesta ar trebui să o tipărească.

ADVERTISEMENT

Pagina de confirmare va conţine informaţiile pe care participantul le va folosi pentru a verifica electronic stadiul unei cereri de înscriere prin opţiunea ”Verificare stadiu cerere de înscriere” (Entrant Status Check) la adresa de internet: dvprogram.state.gov.

Numai participanţii care deţin informaţiile din pagina de confirmare vor putea verifica stadiul cererii lor de înscriere şi, în cazul în care vor fi selectaţi, vor putea primi instrucţiuni cu privire la procedura de solicitare a vizei şi notificări cu privire la programarea lor la interviul pentru obţinerea vizei. Un link pe pagina Entrant Status Check va permite participanţilor să recupereze numărul lor de confirmare prin introducerea adresei lor de email, a numelui de familie şi a anului naşterii”, mai transmite Ambasada SUA.

Așadar, în 6 mai 2023 toți participanții din programul DV-2024, inclusiv cei care nu au fost selectați, vor putea să verifice electronic stadiul cererii prin opțiuneaEntrant Status Check, la adresa dvprogram.state.gov, dacă această cerere a fost selecționată.

ADVERTISEMENT
Tags: